Lapppeenrannan Catz vei naisten Korisliigan kärkikamppailun

17.1.2018 Lappeenrannan Catz jatkaa naisten Korisliigan kärjessä matkalla kohti pudotuspelejä. Keskiviikkona lappeenrantalaisryhmä kaatoi Hongan numeroin 75–54 . Muissa keskiviikon otteluissa EBT voitti kotihallissaan Kouvottaret 73–62 , Vimpelin Veto kaatoi Forssan Alun 91–75 ja Hyvinkään Ponteva päihitti vieraskentällä Äänekosken Huiman 89–57.

Aleighsa Welch oli liekeissä Catzin kaataessa kärkikamppailussa Tapiolan Hongan.

Zykira Lewis piti tärkeillä hetkillä EBT:n johdossa Kouvottarista. Kuvat: Ville Vuorinen


 

Lappeenrannan Catz jatkaa vakuuttavaa voittokulkuaan naisten Korisliigassa. Keskiviikon sarjakierroksella joukkue kaatoi vakuuttavassa vireessä porskuttaneen sarjakakkosen Tapiolan Hongan numeroin 75–54 (41–32). Voitto oli Catzille jo kymmenes perättäinen. Honka kaatui toisessa perättäisessä ottelussaan.

 

Catz piti keskiviikkona yllä hieman vastustajaa tarkempaa heittoprosenttia alusta alkaen. Honka sai peliä paremmin haltuun kolmannella jaksolla Heta Korpivaaran pirteillä ajoilla. Viimeinen neljännes oli kuitenkin lappeenrantalaisten näytöstä amerikkalaiskolmikon nakuttaessa pisteitä Hongan menetyksistä.


Catzin tehokolmikko oli Aleighsa Welch (18/10/6), Valencia McFarland (16/4/2) ja Natalie Day (12/7). Myös Karoliina Rytkösen (12/3/5) sihti oli kohdallaan. Tapiolan Hongan heittopeliä johtivat Kiana Johnson (16/6/3), Heta Korpivaara (13/9/10) ja hiljattain kuukauden pelaajaksi valittu Wilesia Hardy (12/11/4).
 

Lappeenrannan Catzin päävalmentaja Mika Haakana kiitteli omiaan kentän tapahtumista, mutta uskoo entistä parempaan hyökkäyspelaamiseen.
– Olen tosi tyytyväinen voittoon, sillä Honka on erittäin hyvä ja hyvin organisoitu joukkue. Pitkään aikaan vaikein peli. Esityksemme oli suhteellisen hyvä tällä harjoitusmäärällä. Puolustuspelimme oli hyvää, mutta hyökkäyksessä on vielä parannettavaa.
Tapiolan Hongan päävalmentaja Kimmo Kujansivu kehui omiensa puolustuspeliä.
– Kolmekymmentä minuuttia oikein hyvää puolustamista. Olisi pitänyt pitää pallosta parempaa huolta ja heittää etenkin kaaren takaa paremmin. Catz pelaa organisoidusti ja heillä on monta hyvää yksilöä. Se on iso haaste meille, mutta olen optimistinen, että meillä on saumat voittaa heidät keväällä.

 

Ottelutilastot: Catz–Honka 


 

Espoo Basket Team kaatoi Kouvottaret


Espoo Basket Team kaatoi keskiviikkona kotiparketillaan Kouvottaret numeroin 73–62 (39–17). Voitto oli espoolaisille toinen perättäinen ja yhteensä seitsemäs kuluvalla kaudella.


EBT aloitti ottelun pirteästi Kouvottarien hyökkäyspelin takellellessa. Toisella neljänneksellä EBT hyödynsi Kouvottarien heikkoa heittoiltaa paahtaen tauolle 22 pisteen keulan. Vierasjoukkueen1 peli-ilme piristyi huomattavasti tauon jälkeen, mutta EBT pysyi Zykira Lewisin pirteän heittoillan ansiosta keulilla päätösminuuteille saakka.

 

Lewis osui 21 pistettä. Hän kauhoi 6 levypalloa ja jakoi 2 syöttöä. Kamilah Jacksonin (13/20/7) taistelu korinalustaistelussa oli korkealla tasolla. EBT:n Lotta Aaltonen (14/4/4) pussitti neljä pistettä kolmen pisteen kaaren takaa. Kouvottarien Brittany Carter urakoi 21 pistettä, 5 levypalloa ja 9 syöttöä. Ulriikka Latvalalla (15/4/1) oli tehokas ilta ja Layne Murphy (15/11/5) tilastoi vierailijoiden riveistä tupla-tuplan.

 

Ottelutilastot: EBT–Kouvottaret 


 

Vimpelin Veto piti sarjapisteet kotona

 

Vimpelin Veto haali kauden kymmenennen voittonsa kaatamalla kotiparketillaan keskiviikkona Forssan Alun. Vedon hallussa pysynyt koripalloilta päättyi 91–75 (41–34) -lukemiin.

 

Vimpeli hallitsi kentän tapahtumia keskiviikkona erityisesti avausjaksolla ja tauon jälkeen. Alku pääsi peliin ajoittain hyvin mukaan, mutta Veto ei antanut vastustajalle juurikaan siimaa ottelun loppua kohden.

 

Noora Järvikangas upotti Vedolle 21 pistettä. Myös Sydney Coffeyn (17/8/2) ja Pachiyyanna Robertsin (15/12/1) panos näkyy lopputuloksessa. Forssan Alun Mia Loyd (26/12/2) tehtaili tupla-tuplan.

 

Ottelutilastot: ViVe–FOA


 

Ponteva haki pisteet Huiman vieraana

 

Hyvinkään Ponteva pelasi tasaisen ottelun joukkueen voittaessa Äänekosken Huiman vierasreissulla lukemin 89–57 (53–19). Voitto oli Pontevalle kauden yhdeksäs.
 

Hyvinkääläisten tehokas puolustus ja pirteä hyökkäyspeli piti Äänekosken Huiman paitsiossa ottelun avauspuolikkaalla. Vaikka Huima sai uutta virtaa otteisiinsa tauon jälkeen, ei se pystynyt enää kuromaan HyPon alussa kasvattamaa johtoa umpeen.

 

Pontevan kokoonpano osallistui pistetalkoisiin tasaisesti keskiviikkona. Henna Salomaa (15/2/1), Saara Wahlgren (14/5/7) ja Titta-Riina Lepistö (14/6/1) pelasivat väkevää hyökkäystä. Äänekosken Huimaan hiljattain palannut Kenya Robinson (21/15/1) sekä Tyler Gilbert (14/12) urakoivat tupla-tupla-tilastot.
 

Ottelutilastot: Huima–HyPo
 
19.7.2024 11:34 Naisten Korisliiga

Warren vahvistamaan Vetoa

Vimpelin Veto on lukinnut Audrey Warrenin kolmanneksi ulkomaalaisvahvistukseksi tulevalle kaudelle.

17.7.2024 15:07 Naisten Korisliiga

Kanadalaiskaksikko Pocrnic ja Gates sekä lupaava Mujunen vahvistamaan Torpan Poikia

Torpan Pojat on tehnyt kolme sopimusta ensi kaudelle: joukkuetta tulevat vahvistamaan takapelaaja Kali Pocrnic, kakkospaikkaa pelaava Sarah Gates sekä sentterin tontilla viihtyvä Anni Mujunen.

12.7.2024 14:47 Naisten Korisliiga

Ninni Salmi Naisten Korisliigaan nousevaan BC Nokia Naisiin

Ninni Salmi tuo BC Nokia Naisten joukkueeseen lisää kokemusta koko kentälle.

10.7.2024 12:45 Naisten Korisliiga

Anissa Pounds vahvistamaan Peli-Karhuja

Anissa Pounds on tehnyt yksivuotisen sopimuksen Naisten Korisliigassa pelaavan ja vastikään paikan Eurocupin lohkovaiheeseen napanneen Peli-Karhujen kanssa.

10.7.2024 12:21 Naisten Korisliiga

Ebba Pekonen liittyy BC Nokia Naisiin

BC Nokia Naisten joukkue saa lisää vaihtoehtoja pelata erilaisilla viisikoilla, kun Ebba Pekonen liittyy vahvuuteen.

9.7.2024 15:13 Naisten Korisliiga

Naisten EuroCupissa nähdään ensi kaudella suomalaisväriä - Peli-Karhut suoraan lohkovaiheeseen

Peli-Karhut ei joudu EuroCupin karsintavaiheeseen, vaan joukkue etenee suoraan kovatasoisen liigan lohkovaiheeseen.

8.7.2024 14:44 Naisten Korisliiga

Espoo Basket Team lähtee nuorella kotimaisella rosterilla alkavaan Naisten Korisliiga -kauteen

EBT lähtee kauteen yhdeksän tutun pelaajan ja kolmen EBT-tulokkaan kera. Yhdeksästä tutusta pelaajasta seitsemän on EBT:n omia kasvatteja.

5.6.2024 21:00 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2024–25 myönnetty: pääsarjoissa tulevalla kaudella 63 joukkuetta

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2024–25. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Naisten pääsarjat ovat joukkuemäärältään täynnä tulevalla kaudella.

25.5.2024 16:32 Koripalloliitto tiedottaa

Topias Palmi ja Saana Kujala palkittiin Korisliigojen parhaina

Kauhajoen Topias Palmi on äänestetty kapteenien ja päävalmentajien vuosittaisessa äänestyksessä Vuoden pelaajaksi. Naisten Korisliigassa Vuoden pelaaja -palkinnon pokkasi Tampereen Pyrinnön Saana Kujala.

17.5.2024 15:25 Pelaajat

Lotta Vehka-aho suuntaa ensi kaudeksi Saksaan

Naisten Korisliigaa Peli-Karhuissa viimeiset kolme kautta pelannut Lotta Vehka-aho on tehnyt sopimuksen Saksan Bundesliigassa pelaavan Eigner Angels Nördlingenin kanssa.

Näytä lisää vastaavia