Lappeenranta palasi voittokantaan

21.11.2005 Neljä edellistä peliään hävinnyt Lappeenrannan NMKY palasi voittokantaan, kun se haki Korisliigan lauantaikierroksella sarjapisteet Tarmolta Porvoosta 87-73 (42-46) -voitolla.

Voitollaan hallitseva Suomen mestari kuittasi myös Tarmon aiemmin syksyllä Lappeenrannasta hakeman yllätysvoiton. Joukkueet kohtaavat Porvoossa uudelleen jo maanantaina Suomen cupin välierässä.

Peli ratkesi kotijoukkueen lievän hallinnan jälkeen kolmannella jaksolla, jonka vieraat veivät 24-9 -lukemin. Pasi Riihelä ja Matthew Williams pussittivat Namikalle 20 pistettä mieheen.

Neljännen peräkkäisen tappionsa kärsineestä Tarmosta Rashad Bell oli taas tehokkain 28 pisteellä.

Korihait parempi jatkoajalla

Korihait ja Tampereen Pyrintö selvittelivät Uudessakaupungissa paremmuuttaan jatkoajalle asti. Korihait otti siinä lopulta selvän 103-86 (81-81, 44-40) -voiton.

Korihait johti viimeisellä neljänneksellä jo 71-58, mutta ratkaisu venyikin jatkoajalle, kuten näiden joukkueiden kohtaamisessa on käynyt kolmena edelliskautenakin. Korihait voitti jatkoajan ylivoimaisesti 22-5.

Boakai Lalugba oli jälleen Korihaiden tehokkain 23 pisteellä ja 13 levypallolla. Pasi Kauha heitti 20 pistettä.

Korihait sai perjantaina kokoonpanoonsa jo kauden kuudennen ulkomaalaispelurin, yhdysvaltalaisen Rashard Leen, joka ei avauspelissään vakuuttanut saatuaan aikaan vain kaksi pistettä.

Omar Bynum heitti Pyrinnölle 27 ja Uka Agbai 22 pistettä.

Hongalle rutiinivoitto

Honka otti kotonaan Espoossa 104-83 (53-45) -rutiinivoiton sarjajumbo Aura Basketista.

Turkulaiset nousivat toisella neljänneksellä tasoihin, kun 40-27 -kotijohto tasoittui 40-40 -lukemiin. Hongan uusi nykäisy palautti sille johdon ja kolmannella jaksolla ero repesi suurimmillaan jo 28 pisteeseen.

Hongasta pääsi peräti seitsemän peluria kaksinumeroisiin pisteisiin. Heistä tehokkaimmat olivat Tim Kisner 23:lla ja Tuomas Iisalo 16 pisteellä.

Danny Gathings teki Aura Basketille 22 ja Kareem Johnson 20 pistettä.

ToPo napsi pisteitä peräpäästä

Tappiokierteessä virunut ToPo pääsi tällä viikolla kartuttamaan pistepussiaan liigan peräpään joukkueiden kustannuksella: keskiviikkona tuli voitto Turusta ja lauantaina kaatui kotona KTP 90-72 (40-39).

KTP käväisi toisella jaksolla johdossa, mutta ToPo nousi seuraavalla jaksolla taas edelle, vaikka menetti tuolloin aloitusviisikostaan Phil Hickeyn ja Timo Parviaisen loukkaantumisten seurauksena.

ToPon tehosta vastasivat John Thomas 29:llä ja Leho Kraav 23 pisteellä. KTP:n pisteykkönen oli Joe Nixon 18 pisteellä.

(STT)

Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/

Asiat

29.4.2024 21:01 Pääjuttu

Nokialle ja Seagullsille jälleen yhdet välierävoitot – Kataja ja Kauhajoki kumpikin selkä seinää vasten

BC Nokia ja Helsinki Seagulls johtavat miesten Korisliigan välieriä. Kummallakin joukkueista on kasassa kolme voittoa.

29.4.2024 10:00 Yhteistyökumppanit

Koripalloliitto ja Rantalainen yhteistyösopimukseen

Suomen Koripalloliitto on solminut monivuotisen yhteistyösopimuksen Suomen johtavan talous- ja palkkahallintoalan asiantuntijaorganisaation kanssa. Rantalainen tarjoaa seuroille jatkossa taloushallinnan palveluita ja osaamista.

27.4.2024 19:58 Korisliiga

Vierasvoittojen teema jatkuu – Seagulls tasoitti välierät

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen välinen välieräsarja on nyt 2–2-tilanteessa.

26.4.2024 10:13 Korisliiga

Salon Vilpas naarasi Vili Nymanin siirtomarkkinoilta

Vilpas on solminut yksivuotisen sopimuksen 26-vuotiaan Vili Nymanin kanssa. Päättyneellä kaudella KTP-kasvatti tilastoi KTP-Basketille 10,6 pistettä ottelua kohti.

26.4.2024 10:03 Korisliiga

Darko Mihajlovic KTP-Basketin päävalmentajaksi

Päättyneellä kaudella Korihaita luotsannut Darko Mihajlovic on solminut 1+1-vuotisen sopimuksen kotkalaisseuran kanssa. Seura tiedotti samalla, että Michael Pounds toimii joukkueen apuvalmentajana.

26.4.2024 08:10 Korisliiga

Ivan Ivanovic Korihaiden päävalmentajaksi

Uudenkaupungin Korihaiden Korisliiga-joukkueen päävalmentajaksi on nimitetty kahden vuoden sopimuksella viime syksynä Uuteenkaupunkiin saapunut montenegrolainen Ivan Ivanovic, 43.

25.4.2024 21:05 Korisliiga

BC Nokia ei jättänyt arvailun varaa – johtaa välieriä 2–1

Puolelta toiselle keikahdellut välieräsarja on nyt Nokian hallinnassa. Katajan valmentaja Petri Virtanen peräänkuulutti joukkueeltaan henkistä kasvua.

25.4.2024 11:40 Korisliiga

Greg Gibson tiimeineen jatkaa Nokian peräsimessä

BC Nokia tiedottaa valmennusryhmänsä pysyvän ennallaan myös ensi kaudelle.

24.4.2024 20:31 Korisliiga

Kauhajoki 2–1-johtoon Seagullsista – poikkeuksellisessa sarjassa toistaiseksi pelkkiä vierasvoittoja

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kolmas välieräkohtaaminen päättyi Kauhajoen täpärään voittoon.

23.4.2024 12:49 Korisliiga

Timo Heinoselle 4000 pudotuspeliminuuttia täyteen

Helsinki Seagullsin Timo Heinonen rikkoi maanantaina ensimmäisenä pelaajana kautta aikain SM-playoffseissa 4000 otteluminuutin rajan.