KTP:lle ja Componentalle vuoden ensimmäiset voitot

23.1.2008 Korisliigassa pelattiin keskiviikkona neljän pelin tasainen kierros, jossa Namika Lahti otti viidennen peräkkäisen voittonsa, Tampereen Pyrinnön voittokulku katkesi ja KTP sekä Karkkila lopettivat vuoden ensimmäisillä voitoillaan kuuden pelin mittaiset tappioputkensa.

Namika Lahti voitti Uudenkaupungin Korihait jo kolmannen kerran tällä kaudella, kun peli päättyi Uudessakaupungissa lahtelaisten voittoon 81-75 (44-42).

Korihait piti johtoa ensimmäisen neljänneksen ja roikkui voitonsyrjässä lähes loppuun asti, muun muassa 69-69-tilanteessa ennen kuin Namika käänsi voiton itselleen.

Davont Jackson heitti vieraille 18 pistettä ja Ville Mäkäläinen 16. Koeajalla Lahdessa oleva takamies Dominique Coleman keräsi toisessa pelissään kymmenen pinnaa.

Jussi Kumpulainen pääsi Korihaiden tehokkaimmaksi 19 pisteellä. Darius Glover haali 16 pistettä.

Tarmolla kova loppukiri

Neljä edellistä peliään voittanut Pyrintö katkaisi viime viikolla ToPon 20 pelin voittosarjan, mutta keskiviikkona tamperelaiset kohtasivat parempansa, kun Porvoon Tarmo otti 88-82 (41-38) -kotivoiton.

Tarmo johti peliä pitkään, mutta Pyrintö nousi viimeisellä neljänneksellä 15-0 -nykäisyllään 13 pisteen johtoon. Tarmon loppukiri oli kuitenkin vielä kovempi, kun se voitti pelin viimeiset seitsemän minuuttia peräti 20-1.

Kotivoiton pohjusti toisen pelinsä Tarmossa pelannut Anthony Bennett. Kaarinan Urasta siirtynyt takamies johtaa I divisioonan pistepörssiä yli 37 pisteen keskiarvollaan, ja nyt hän heitti Tarmolle komeat 32 pistettä. Mark McCarroll kahmi 17 pistettä ja huimat 21 levypalloa.

Pyrinnön yhdysvaltalaistrio heitti tasaiset lukemat: Damion Dantzler 19, Damon Williams ja M.C. Mazique 18 pistettä.

Kataja kapsahti Karkkilassa

Karkkilassa kotijoukkue Team Componentan kuuden pelin tappioputki katkesi, kun tämän vuoden viidestä pelistään neljä voittanut Joensuun Kataja taipui tappioon lukemin 92-88 (39-38).

Alusta loppuun asti tasainen peli kääntyi viime hetkillä Componentalle Jerome Rogersin neljällä onnistuneella vapaaheitolla. Voittajien tehomiehinä erottautuivat kuitenkin Nick Wallery 32:lla ja Chris Hester 26 pisteellä.

Katajan tehoparin muodostivat Andre Foreman kauden piste-ennätyksellään 34 sekä Louis Hinnant 28 pisteellä.

Karhulle kahdeksas peräkkäinen tappio

Componentan tavoin myös KTP:llä oli alla kuusi tappiota, mutta nyt uusi valmentaja Larry Pounds sai tililleen ensimmäisen voiton, kun sarjan hännillä oleva Kauhajoen Karhu kaatui Kotkassa lukemin 108-86 (51-36).

KTP vei peliä alusta loppuun ja kasvatti kolmannen jakson lopulla johtonsa yli 20 pisteen.

14 kolmen pisteen koria upottaneesta KTP:stä Steve Smith teki 24 ja Toni Ilmonen 22 pistettä.

Jo kahdeksannen peräkkäisen tappionsa kärsineestä Karhusta Darryl Hudson heitti 24 pistettä ja Pyrinnöstä kuukauden mittaisella vuokrasopimuksella siirtynyt Eric Washington 23 pistettä.

Karhun toinen tuore hankinta, kokenut 35-vuotias yhdysvaltalainen korinaluspeluri Glen Whisby ei ollut vielä kokoonpanossa.

(STT)

Korisliigan täydelliset ottelutilastot sekä muita tilastoja löytyy Koripalloliiton tilastopalvelusta, www.basket.fi.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/
 
19.7.2024 12:24 Korisliiga

Kataja Basket teki kaksi kiinnitystä: Knihtiselle jatkosopimus, Jocelyn siirtyy Joensuuhun Uudestakaupungista

Joensuulainen Korisliiga-joukkue Kataja Basket rakentuu pelaajistonsa osalta hyvää vauhtia kohti tulevaa pelikautta. Tuoreimmat kiinnitykset sinivalkoasuun tekivät 25-vuotiaat laiturit Teemu Knihtinen sekä yhdysvaltalainen, New Jerseystä kotoisin oleva Travis Jocelyn. Kouvot-kasvatti Knihtiselle kausi Katajassa tulee olemaan kolmas, liigaurallaan jo kahdestoista. Uudenkaupungin Korihaiden riveistä tuttu Jocelyn aloittaa syksyllä neljännen ammattilaiskautensa. Molempien sopimukset kattavat kauden 2024–2025.

19.7.2024 12:10 Korisliiga

Bisons ja Jeremiah Wood sopimukseen - Woodille seitsemas kausi Korisliigassa

Miesten Korisliiga-kauteen valmistautuva Bisons Loimaa on solminut sopimuksen 39-vuotiaan Jeremiah Woodin kanssa. Wood tuo Bisonsin korin alle jo seitsemännen kauden Korisliiga-veteraanin.

15.7.2024 12:00 Korisliiga

Kalle Peltonen tuo voimaa ja monipuolisuutta Korihaihin

Uudenkaupungin Korihait on tehnyt vuoden mittaisen sopimuksen laituri Kalle Peltosen kanssa. Jyväskyläläisen HoNsUn kasvatti siirtyy Uuteenkaupunkiin Nokialta, jossa hän voitti viime kaudella uransa toisen Suomen mestaruuden.

10.7.2024 12:00 Korisliiga

Thomas Vehmanen ja Viljami Arvonen jatkavat Korihaissa

Uudenkaupungin Korihait on tehnyt jatkosopimukset takamiehien Thomas Vehmasen ja Viljami Arvosen kanssa. Suomalais-virolaisen Vehmasen jatkosopimus on yksivuotinen, Korihait-kasvatti Arvosen sopimus on mallia 1+1.

8.7.2024 18:37 Korisliiga

Pyrintö teki sopimuksen ammattilaisuransa Suomesta aloittavan Xavier Bledsonin kanssa

Pyrinnön uusin pelaajasopimus on solmittu 24-vuotiaan Xavier Bledsonin kanssa. Viimeiset kolme kautta Indiana Staten yliopistossa pelanneelle Bledsonille luvassa on ensimmäinen kausi ammattilaisena.

5.7.2024 19:16 Korisliiga

Korisliigan vahvistettu sarjaohjelma kaudelle 2024–25 on julkaistu

Pantterijahti käynnistyy lokakuun ensimmäisenä perjantaina ja Suomen mestari on selvillä viimeistään 15.5.2025. Korisliiga jatkaa formaatilla, jossa 22 kierroksen jälkeen joukkueet jaetaan ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

18.6.2024 13:33 Korisliiga

Max Besselink palaa BC Nokiaan

Viimeisen kahden kauden aikana Saksan Bundesliigassa ja Belgian ja Alankomaiden yhteissarjassa pelannut Helsingin NMKY:n kasvatti Max Besselink, 202 cm ja 22 vuotta, palaa Suomeen. Besselink palaa yksivuotisella sopimuksella tuoreeltaan Suomen mestaruuden voittaneeseen BC Nokiaan, jota hän edusti viimeksi kaudella 2021–22.

18.6.2024 10:59 Susijengi

Andre Gustavson: ”Tuntuu kuin ei olisi ollut päivääkään poissa”

Andre Gustavson kolkutteli 2010-luvun viimeisinä vuosina Susijengin portteja yhtenä ikäluokkansa lupaavimmista suomalaispelaajista. Vaikka viimeiseen neljään vuoteen Gustavsonia ei ole maajoukkuepaidassa nähty, on hänen tähtäimensä kuusivuotiseksi venähtäneen NCAA-uran ajan ollut koko ajan ammattilaisurassa ja Susijengissä.

18.6.2024 09:29 Pääjuttu

Erotuomari Miltos Ioannidis sai uralleen haluamansa päätöksen: ”Kausi oli hyvä, tunne on loistava”

26 erotuomarivuoden jälkeen Miltos Ioannidis pistää pillin pussiin ja antaa hyvillä mielin tilaa nuoremmalle erotuomaripolvelle. Pitkän uran kulmakiviä ovat olleet koripallon kautta syntyneet ystävyyssuhteet, solidaarisuus ja positiivinen ajattelu.

12.6.2024 09:27 Korisliiga

Timo Heinosen historiallinen ura jatkuu Seagullsissa

Helsinki Seagulls on tehnyt yhden kauden mittaisen jatkosopimuksen joukkueen pitkäaikaisen luottopelaajan Timo Heinosen kanssa. 1026 Korisliiga-ottelun kokemuksella varustettu 42-vuotias laituri on edustanut joukkuetta jo kaudesta 2015-16 asti.

Näytä lisää vastaavia