”Kova taistelu käydään molemmissa päissä sarjataulukkoa” – Naisten divari alkaa sunnuntaina

15.10.2020 08:33 Naisten ykkösdivisioonassa pelataan ensimmäiset viisi ottelua ympäri Suomen sunnuntaina 18.10. Sarjaennakossa paneudutaan ykkösdivisioonan ennakkoasetelmiin BC Nokian päävalmentaja Denis Kucevicin avustuksella.

– Näyttää paljon laadukkaammalta kuin edelliskautena. Eilen kun katsoin kokoonpanot, niin sieltä löytää aika mielenkiintoisia nimiä, toisen kautensa BC Nokian edustusjoukkueen päävalmentajana aloittava Kucevic aloittaa virnuillen.

– Onhan siellä HNMKY:ssä Vilma Kesänen, joka on pelannut Saksassa, Espanjassa ja Islannissa. Puhuttarilla on Mia Gardziella ja Laura Tuukkanen.

Puhuttarilla kokemusta edustavat Gardziella (os. Parviainen), joka pelasi naisten Korisliigaa ’90-luvun lopussa ja vuosituhannen vaihteen jälkeen täydet neljä vuotta Middle Tennesseen yliopistossa. Tililtä löytyy myös kahdeksan naisten maajoukkueottelua. Laura Tuukkaselta, 38, taas löytyy kaksi pääsarjakautta ja 83 divariottelua 15,3 pisteen keskiarvolla. Vilma Kesänen on pitkäaikainen ammattilainen Euroopan huippusarjoja myöten ja 85 naisten maaottelun veteraani.

– Oman mausteensa tuovat Pyrintö, ToPo ja EBT, joilla on myös liigajoukkueet ja sen ikäisiä suomalaisia, että he voivat peluuttaa heitä molemmissa.

– En usko, että tulee olemaan suoraa putoajaa, vaan molemmissa päissä sarjataulukkoa tulee olemaan kova taistelu.

Ennakkosuosikkeja luotellessa Kucevicin ääni ei edes värähdä.

– Uskon, että kärkipäässä vääntää Helmi Capitals, Helsingin NMKY ja BC Nokia.

Runko on nyt vuoden kokeneempi

Kucevic aloitti BC Nokian päävalmentajana runsas vuosi sitten, niin kesällä joukkue koottiin käytännössä täysin uudestaan. BC Nokian lupaavat ikäluokat lähenivät aikuisikää ja joukkueen identiteetiksi haettiin nokialaisuutta.

Joukkue onkin kauteen lähtiessä yhtä poikkeusta lukuun ottamatta sama: Tuulia Timo on nyt täyspäiväisesti Catzin pelaaja, mutta tilalle saatiin Peli-Karhuissa viimeiset kaksi kautta pelannut Ellen Järvinen.

PeKasta tullut Ellen Järvinen korvaa Tuulia Timon BC Nokiassa. Kuva: Ville Vuorinen.

– Toki Ellenillä on vähemmän kokemusta, mutta he ovat hyvin samantyylisiä pelaajia. Molemmat ovat hyviä heittäjiä ja skoraajia. Meidän joukkueesta on tehnyt paremman se, että runko pysyi ja nuoret pelaajat ovat taas yhden kauden kokeneempia.

Muut Nokian ulkopuolelta tulleet pelaajat – Johanna Timperi, Johanna Kalin, Minea Takala ja Sanni Salonen – ovat joukkueessa jo toista kauttaan mukana. Muuten kokoonpano on vahvasti nokialainen.

– ”Moppe” (Mona Luoto) on totta kai luottopelaaja omista kasvateista. Jo viime kaudella Kaisa Pirttinen, Anni Kervinen ja Vilma Patrikainen olivat isossa roolissa. Harjoituspelien perusteella rooli ei tule ainakaan pienenemään.

Lisäksi BC Nokian kokoonpano vilisee BC Nokian ’04-syntyneiden ikäluokan pelaajia.

– Heillä on mahdollisuus päästä haistelemaan ja kokeilemaan. Kyllä junnut tietävät, että aikuispelaajat ovat isossa roolissa, mutta jokaisella on mahdollisuus saavuttaa jotain isompaa.

BC Nokia naisten Korisliigaan?

Naisten Korisliigassa BC Nokialta löytyy seurahistorian ainoa Suomen mestaruus keväältä 2005. Edelliskerran nokialaisjoukkue on pelannut pääsarjatasolla kaudella 2012/13. Joko nyt on aika uudelle nousulle?

– Kun aloitin tämän projektin, niin viesti oli, että jos pelaamalla pääsemme liigaan, niin saadaan myös mennä. Itse olen siinä toiveessa, että se on taustaryhmän osalta mahdollista. Uskon, että tällä kaudella tulemme kärjessä tappelemaan ja osittain meistä on kiinni, että kuinka pitkälle pääsemme.

Nokialla on nähty suuri kehitys viimeisten vuosien aikana nais- ja tyttökoripallon saralla. Jos kehitystä halutaan jatkaa, niin Kucevic arvioi, että yhden tai kahden kauden päästä kannattaa nousta liigaan.

– Seurassa on selvä jatkumo ja nyt on hyvä aika miettiä liiganousua. Alle 19-vuotiaissa pääsimme valtakunnalliseen, eikä SM-sarjakaan liian kaukana ollut. Viime kaudella emme pelanneet siinä ikäluokassa mitään sarjaa. Siitä alaspäin jokaisessa ikäluokassa on hyvä joukkue. Siinä on massaa takana, jonka alle on hyvä rakentaa edustusjoukkue.

BC Nokian osalta kausi alkaa sunnuntaina 18.10. klo 15:00 Nokian palloiluhallilla, kun vieraaksi saapuu Torpan Pojat.

 
9.1.2019 12:34 Pääjuttu

Sudenpentujen Emerita Mashaire: ”Vahvat ajot kohti koria on mun juttu”

Viime viikolla perinteikkäässä Baltic Sea Basketball Cupissa nähtiin jälleen kerran Suomen tulevaisuuden koripallolupauksia. Yhtenä tähtenä tuikki Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen Emerita Mashaire, 17.

7.6.2012 Haastattelu

Tuomas Iisalosta Pelaajayhdistyksen puheenjohtaja

Suomen Koripallon Pelaajayhdistyksen uudeksi puheenjohtajaksi on valittu tulevaksi kaudeksi I divisioonan Tapiolan Honkaan siirtyvä maajoukkuetakamies Tuomas Iisalo, 29. Loviisalaislähtöisen Iisalon mukaan Pelaajayhdistys on aktivoitunut kiitettävästi viime vuosien aikana.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

14.3.2024 11:13 Pääjuttu

Valmennusuralle hypännyt Jamar Wilson kehittää osaamistaan 2-tason valmentajakoulutuksessa

Susi Training Centerissä Lohjan Kisakalliossa kuuluu myöhään perjantai-iltana tossujen kirske ja pelin lomasta kuuluva esimerkillinen puhe pelaajien välillä. Kyseessä ei ole maajoukkue eikä seurajoukkue, vaan joukko valmentajia, jotka ovat kokoontuneet Lohjalle eri puolilta Suomea. Yksi heistä on vielä hiljattain treenannut samalla parketilla susilogo rinnassa.

26.2.2024 11:38 Susijengi

Alexander Madsen: ”Me pelataan parhaimmillamme, kun ollaan ärsyttäviä”

Alexander Madsen, 29, on hyvässä paikassa koripalloilijana. Susijengin ison pään kouvolalaislähtöinen luottomies on saanut räjähtävän startin alkuvuoteen 2024 Espanjan liigassa CB Andorran paidassa. Samaan aikaan Susijengissä Madsenin rooli on vanha tuttu ja hän uskoo, että paras tulos tulee, kun pidetään kiinni perusasioista.

24.2.2024 12:34 Susijengi

Remu Raitanen: ”Varmasti ikimuistoisimpia kokemuksia omalla uralla”

Susijengin tarkkakätinen laituri Remu Raitanen, 26, esiintyi ennakkoluulottomasti ja kellotti tehokkaat peliminuutit myöhään perjantai-iltana, kun Susijengi haastoi MM-hopeamitalisti Serbian sen kotihallissa Belgradissa. Raitasen mukaan Susijengi pystyi Belgradin kuurouttavassa metelissä haastamaan Serbian niin kauan kuin pysyi pelisuunnitelmassaan.

Näytä lisää vastaavia