Kouvottarille tukku jatkosopimuksia - Frimodig jatkaa päävalmentajana

20.5.2024 10:34 Kouvottaret on solminut jatkosopimukset joukkueen valmentajien Joonas Frimodigin ja Jussi Kukkosen kanssa. Pelaajistossa jatkosopimukseen nimen raapustivat Johanna Räty, Olivia Carpelan, Venla Varis, Roosa Frimodig, Sofie Erlund ja Enni Luostarinen.

Joonas Frimodig jatkaa Kouvottarien pääkäskijänä. Kuva: Ville Vuorinen

Kouvottaret on solminut yksivuotiset jatkosopimukset päävalmentaja Joonas Frimodigin sekä valmentaja Jussi Kukkosen kanssa. Sama parivaljakko luotsasi viime kaudella joukkueen pronssimitaleille, joka oli Kouvottarien seurahistorian toinen SM-mitali. Tuleva kausi on Frimodigille viides Kouvottarien päävalmentajana ja Kukkosella alkaa toinen kausi valmentajana naisten Korisliigassa.

- Todella hyvä fiilis lähteä Jussin kanssa rakentamaan uutta kautta. Yhteistyömme viime kaudella sujui hyvin ja molemmilla on kova halu lähteä kehittämään omaa ja joukkueen toimintaa. Jussilta ei ideat lopu ja hän ei epäröi tuoda omia näkemyksiään esiin. Hän pystyy hyvin haastamaan omia näkemyksiäni pelistä ja harjoittelusta, joka on tosi tärkeä asia valmennus dynamiikassa, Frimodig kommentoi seuran tiedotteessa.

Kouvottaret solmi yksivuotiset jatkosopimukset laituri Venla Variksen sekä takapelaaja Roosa Frimodigin kanssa.

26-vuotiaalle Venla Varikselle tuleva kausi tulee olemaan neljäs Naisten Korisliigassa ja toinen Kouvottarien riveissä. Korson Kunnon kasvatti oli viime kauden pronssijoukkueessa isossa roolissa tehtaillen 31 ottelussa 8,6 pistettä ja 1,8 levypalloa reilun 26 minuutin peliajalla ottelua kohden. Kovajana heittäjänä tunnettu Varis upotti viime kaudella 2,1 kolmen pisteen heittoa sisään ottelua kohden hyvällä 35,8% tarkkuudella.

Venla Varis tilastoi viime kaudella 8,6 pistettä ja 1,8 levypalloa Kouvottarille. Kuva: Ville Vuorinen
Venla Varis tilastoi viime kaudella 8,6 pistettä ja 1,8 levypalloa Kouvottarille. Kuva: Ville Vuorinen

- Meillä oli tosi hyvä ja tiivis porukka ja pelityyli on minulle mieleinen, joten päätin jäädä toiseksi kaudeksi. Kesällä haluan parantaa fysiikkaa ja tulevalta kaudelta odotan, että jatketaan hyvällä yhteishengellä ja haetaan kirkkaampi mitali, Varis kommentoi.

32-vuotiaalle Roosa Frimodigille tuleva kausi tulee olemaan 11. Naisten Koriliigassa ja 9. Kouvottarien riveissä. Viime kaudella Kouvojen kasvatti tilastoi uransa toiseksi parhaat lukemat, joissa syntyi 31 ottelussa 7,9 pistettä, 2,1 levypalloa ja 2,8 syöttöä vajaan 27 minuutin peliajalla. Kolmen pisteen heitoissa Frimodig oli sarjan tarkin heittäjä 43,7% tarkkuudella ja onnistumisia tuli ottelua kohden 1,7 kolmen pisteen kaaren takaa.

- Päällimmäisenä viime kaudesta jäi hyvät fiilikset, mutta tietenkin välieräsarjan tappiosta jäi hampaan koloon. Tavoitteena kesälle olisi laittaa taas paikkoja siihen kuntoon, että näyttäisi kuin olisi laitettu nivelpintoja uusiksi. Toivottavasti hyvän ja ehjän treenikauden jälkeen odottavaisin mielin tulevaan kauteen, Roosa Frimodig kommentoi.

Roosa Frimodigille tuleva kausi on jo 11. naisten Korisliigassa. Kuva: Ville Vuorinen
Roosa Frimodigille tuleva kausi on jo 11. naisten Korisliigassa. Kuva: Ville Vuorinen

Myös Johanna Rädyn jatkosopimus on yksivuotinen.  Tuleva kausi tulee olemaan 22-vuotiaalle Rädylle neljäs naisten Korisliigassa ja samalla myös neljäs kausi Kouvottarien riveissä. Viime kaudella Johanna löi itsensä viimeistään läpi nakuttaen 32 ottelussa tehoikseen 8,5 pistettä, 2,1 levypalloa ja 2,7 syöttöä ottelua kohden. Rädyn tilastot ja vastuu ovat Kouvottarissa kasvaneet vuosi vuodelta ja viime kaudella hän kunnostautui etenkin 3 pisteen kaaren takaa osuen 1,7 kolmen pisteen heittoa ottelua kohden mukavalla 38,2% tarkkuudella.

- Viime kaudesta jäi hyvät fiilikset. Alkukaudesta asetettu tavoite eli mitali saavutettiin. Nousujohteinen loppukausi antoi uskoa parempaan ja oli yksi iso syy, miksi jatkan Kouvolassa. Kesän tavoitteena on viedä fyysisyyttä eteenpäin ja kehittyä yleisesti monella osa-alueella. Lähden tulevaan kauteen odottavilla fiiliksillä ja valmiina parantamaan viime kaudesta, Räty kommentoi.

Olivia Carpelanin, Sofie Erlundin ja Enni Luostarisen jatkosopimukset ovat niin ikään yksivuotisia. Erlund tilastoi viime kaudella peliaikaa noin 15 minuuttia ottelua kohden ja tässä ajassa syntyi 3,8 pistettä, sekä 3,1 levypalloa.

 
19.7.2024 11:34 Naisten Korisliiga

Warren vahvistamaan Vetoa

Vimpelin Veto on lukinnut Audrey Warrenin kolmanneksi ulkomaalaisvahvistukseksi tulevalle kaudelle.

17.7.2024 15:07 Naisten Korisliiga

Kanadalaiskaksikko Pocrnic ja Gates sekä lupaava Mujunen vahvistamaan Torpan Poikia

Torpan Pojat on tehnyt kolme sopimusta ensi kaudelle: joukkuetta tulevat vahvistamaan takapelaaja Kali Pocrnic, kakkospaikkaa pelaava Sarah Gates sekä sentterin tontilla viihtyvä Anni Mujunen.

12.7.2024 14:47 Naisten Korisliiga

Ninni Salmi Naisten Korisliigaan nousevaan BC Nokia Naisiin

Ninni Salmi tuo BC Nokia Naisten joukkueeseen lisää kokemusta koko kentälle.

10.7.2024 12:45 Naisten Korisliiga

Anissa Pounds vahvistamaan Peli-Karhuja

Anissa Pounds on tehnyt yksivuotisen sopimuksen Naisten Korisliigassa pelaavan ja vastikään paikan Eurocupin lohkovaiheeseen napanneen Peli-Karhujen kanssa.

10.7.2024 12:21 Naisten Korisliiga

Ebba Pekonen liittyy BC Nokia Naisiin

BC Nokia Naisten joukkue saa lisää vaihtoehtoja pelata erilaisilla viisikoilla, kun Ebba Pekonen liittyy vahvuuteen.

9.7.2024 15:13 Naisten Korisliiga

Naisten EuroCupissa nähdään ensi kaudella suomalaisväriä - Peli-Karhut suoraan lohkovaiheeseen

Peli-Karhut ei joudu EuroCupin karsintavaiheeseen, vaan joukkue etenee suoraan kovatasoisen liigan lohkovaiheeseen.

8.7.2024 14:44 Naisten Korisliiga

Espoo Basket Team lähtee nuorella kotimaisella rosterilla alkavaan Naisten Korisliiga -kauteen

EBT lähtee kauteen yhdeksän tutun pelaajan ja kolmen EBT-tulokkaan kera. Yhdeksästä tutusta pelaajasta seitsemän on EBT:n omia kasvatteja.

8.7.2024 14:37 Naisten Korisliiga

Mari Stewart Pyrinnön naisten toinen ulkomaalaisvahvistus

Tampereen Pyrinnön naisten Korisliiga-joukkue vahvistuu toisella ulkomaalaispelaajalla. 183-senttinen yhdysvaltalainen Mari Stewart saapuu Tampereelle yksivuotisella sopimuksella.

5.7.2024 09:21 Naisten Korisliiga

Tuulia Timo BC Nokian riveihin

BC Nokian naisten Korisliiga-joukkueeseen liittyy viime kaudella Tampereen Pyrintöä edustanut Tuulia Timo. Jo yli kymmenen vuoden liigakokemuksella Tuulia Timo tuo joukkueeseen kokemusta liigapeleistä.

4.7.2024 20:24 Naisten Korisliiga

Harrison Vedon toiseksi ulkomaalaisvahvistukseksi

Naisten Korisliigassa pelaava Vimpelin Veto on tehnyt pelaajasopimuksen yhdysvaltaispelaaja A´Lexus Harrisonin kanssa.

Näytä lisää vastaavia