Kouvottaret lähellä jymy-yllätystä, FOA katkaisi tappioputkensa

20.1.2018 Lappeenrannan Catz haki niukan voiton kovaa peliä tarjonneelta Kouvottarilta lauantaina. Ottelu päättyi loppusuoralla lappeenrantalaisten 77–70 (36–35) -voittoon. Forssan Alku ja Tapiolan Honka katkaisivat tappioputkensa lauantaina. FOA voitti HBA:n 75–71 ja Honka palasi voittojen tielle kaatamalla Vimpelin Vedon lukemin 81–70. Kierroksen neljännessä ottelussa Hyvinkään Ponteva piti sarjapisteet kaatamalla EBT:n numeroin 81–70.

Valencia McFarlandin kuumat lay-upit auttoivat Catzin voittoon lauantaina.

Titta-Riina Lepistön pirteä peli auttoi Hyvinkään Pontevalle kauden kymmenennen voiton. Kuvat: Ville Vuorinen

Lauantaina Kouvolan Jatke-areenalla todistettiin trillerimäistä koripalloshowta, jossa kotijoukkue Kouvottaret antoi kivenkovan vastuksen naisten Korisliigaa suvereenisti johtavalle Lappeenrannan Catzille. Lähes koko ottelun pirteitä otteita esittänyt kouvolalaisryhmä kaatui loppuminuuteilla hyökkäyksen epäonnistumisiin ja sarjapisteet matkasivat Lappeenrantaan tuloksella 70–77 (35–36).

Ottelun avausminuutit pelatiin äärimmäisen tasaisesti. Kouvottaret hyökkäsi pirteästi Catzin heittopelin yskähdellessä. Tauon jälkeen Catzin peliä johtanut Valencia McFarland (23/8/1) otti joukkueensa reppuselkään ja vei vieraat parhaimmillaan 11 pisteen johtoon. Kouvottaret taisteli Veera Välimaan (13/3/1) kovien heittojen ja tiiviin puolustustekemisen ansiosta kuitenkin tasoihin.

Päätösjaksolle lähdettiin Kouvottarien johdossa. Kotijoukkue jaksoi pysyä Catzin kyydissä jakson puoleenväliin, mutta väsymyksen aiheuttamat virheet ja vieraiden väkevä hyökkäyspeli kallistivat vaakakupin lopulta lappeenrantalaisten eduksi. Aleighsa Welchin (15/11/4/6 riistoa) pussitus korin alta vei vieraat pisteissä ohi ja loppunumerot varmisteli tulisen illan pelannut McFarland.

Catzin suorittajia McFarlandin ja Welchin lisäksi olivat Natalie Day (13/7/2) ja Karoliina Rytkönen (10/2). Kouvottarien Layne Murphy (14/9/5) ja Ulriikka Latvala (14/1/1) pelasivat tasapainoiset esitykset. Latvalan (4/7) ja Veera Välimaan kolmossihti (3/4) oli kohdillaan. Kouvottarien tuorein vahvistus D´Asia Chambers urakoi 11 pistettä, 3 levypalloa ja 2 syöttöä.

Lappeenrannan Catzin päävalmentaja Mika Haakana piti erityisesti ottelun loppuminuuttien taistelusta.
– Ekalla jaksolla emme pelanneet kovin hyvin. Se johtui suurelta osin siitä, ettei Lena (Reshetkon) poissaolo on tuonut muutoksia. Varsinkin Natalie Dayllä on ollut liian paljon kuormaa. Toisella puoliajalla muutimme peliä niin, että Veera Pirttinen pelasi nelosena, niin peli oli paremmin kontrollissa. Viimeinen 15 minuuttia peli pysyi hyvin kasassa. Olen tässä tilanteessa tosi tyytyväinen, että pystyimme voittamaan hyvää kotijoukkuetta vastaan.

Aleighsa Welch kuvaili ottelua jo ennakkoon tiukaksi. Hän oli kuitenkin tyytyväinen siihen, että Catz sai lisättyä voiton murskaavan kauden jatkeeksi.

– On hienoa, että olemme nyt tässä tilanteessa, mutta kausi ei ole vielä ohi. Pyrimme kehittymään paremmaksi jokaisessa ottelussa.

Kouvottarien päävalmentaja Mika Hartonen piti ottelua pääasiallisesti hyvänä.

– Kun toteutamme pelisuunnitelmaa hyvin, niin pystymme kamppailemaan Catzin kaltaista joukkuetta vastaan voitosta. Sitten meille tulee niitä hetkiä jolloin pelisuunnitelman noudattaminen katoaa ja se aiheuttaa ongelmia. Pelasimme mielestäni hyvin. Tämä oli hyvin samankaltainen kuin monet tiukat tappiomatsit tällä kaudellla.

Ottelutilastot: Kouvottaret–Catz

Tapiolan Honka katkaisi tappioputkensa

Tapiolan Honka katkaisi kahden tappion putkensa lauantaina. Honka kaatoi Vimpelin Vedon kotiottelussa lukemin 81–70 (31–38). Sarjan kakkossijalla asemiaan vankistaneella Hongalla on nyt kasassa 14 voittoa. Vimpelille tappio oli kauden seitsemäs.

Lauantain koripallo-ottelu kuljettiin kaksijakoisissa tunnelmissa. Espoolaiset avasivat pelin tehokkaasti hankkien pienimuotoista keulaa toiselle neljännekselle. Toinen jakso oli kuitenkin vimpeliläisten komentamista. Hyvien stoppien ja pirteästi rullaavan heittopelin ansiosta Vive lähti tauolle seitsemän pisteen johtoasemassa.

Tauon jälkeen Honka alkoi sanella ottelun tempoa kun Heta Korpivaara (32/5/3), Wilesia Hardy (24/18/8) ja Kia Vaalavirta (4/4/1) lisäsivät tempoa. Päätösjaksolla Honka ei päästänyt Vetoa enää todelliseen takaa-ajoon ja loppunumerot viimeisteltiin vapaaheittoviivalta.

Vimpeliläisten Pachiyaanna Roberts (17/7), Sydney Coffey (12/3/4) ja hiljattain vimpeliläisten rivejä vahvistanut kanadalainen Jennifer Mathurin (11/5/3) olivat vieraiden avainpelaajia.

Tapiolan Hongan päävalmentaja Kimmo Kujansivu piti Hongan tasonnostosta ottelussa.
– Olimme ensimmäisellä puoliajalla liian passiivisia puolustuksessa ja Vimpeli rankaisi siitä heittämällä erinomaisesti. Kokeneet pelaajat nostivat tänään tasoa kun sitä eniten kaipasimme

Ottelutilastot: Honka–ViVe

Forssan Alku piti pintansa kotihallissa

Forssan Alku naarasi naisten Korisliiga-kauden viidennen voittonsa lauantaina. FOA kaatoi kotiparketillaan HBA:n niukin lukemin 75–71 (39–39).

Forssan Alun peli käynnistyi lauantaina vastustajaa hitaammin. HBA lähti havittelemaan Sara Bejedin ja Lotta-Maj Lahtisen suorituksilla johtoasemaa. Toisella neljänneksellä asetelmat kuitenkin tasoittuivat. Mia Loyd pussitti pirteästi lay-uppeja ja toi joukkueet tasalukemiin tauolle poistuttaessa. Tauon jälkeen FOA aloitti hyvällä heittopelillä voittoaseman vankistamisen Loydin ja Meral Bedretdinin työskentelyllä. Päätösjaksolla kone kutenkin hyytyi ja HBA pääsi jahtaamaan FOA:n johtoa. Lotta-Maj Lahtinen toi HBA:n kahden pisteen päähän kun pelikellossa oli vajaa minuutti. Awak Kuierin kolmen pisteen yritys ei kuitenkaan löytänyt korisukkaa ja Forssan Alexandra Green varmisteli päätöslukemat vapaaheittoviivalta.

Mia Loyd oli kotijoukkueen tehoilija 36 pisteen, 10 levypallon ja 5 syötön tilastoilla. Meral Bedretdin (16/3/5) ja Minna Sten (11/4/2) tarjosivat hyvää tulitukea. HBA:n Lahtinen (24/6/4) ja Bejedi (19/4/5) pitivät pelivireen korkealla.

Ottelutilastot: FOA–HBA

Hyvinkään Ponteva piti sarjapisteet kotona

Hyvinkään Martinhallissa pelattiin lauantaina Pontevan ja Espoo Basket Teamin välinen naisten Korisliiga-mittelö. Ponteva karkasi vierasjoukkueelta toisella jaksolla vieden ottelun nimiinsä selkein lukemin 91–79 (50–39). Voitto oli Pontevalle kauden kymmenes.

Espoo Basket Team pysyi Pontevan kintereillä lauantaina avausneljänneksen ajan. Toisella neljänneksellä Ponteva alkoi ottamaan etäisyyttä Titta-Riina Lepistön (15/5/6) käynnistämällä karkumatkalla. Tauolle 11 pisteen kärjessä lähtenyt hyvinkääläisryhmä jatkoi tasaista suorittamista ottelun loppuun saakka. Kun EBT ei saanut suurempia stoppeja aikaan, laskettiin lauantain ottelun voitto 12 pisteen marginaalilla Pontevalle.

Ponteva onnistui lauantaina laajalla rintamalla. Lepistön lisäksi Annika Köster (12/12/4) ja Candice Warthen (14/7/2) pelasivat isolla liekillä. EBT:n riveistä Zykira Lewis (22/3/4) sekä korinalustoja dominoinut Kamilah Jackson (20/25/8) ylsivät Lotta Aaltosen (21/2/4) kanssa yli kahteenkymmeneen pisteeseen.

Pontevan päävalmentaja Miikka Sopanen näki ottelun tuloksessa materiaalin vahvuuden ja hyvän puolustussuunnitelman toteuttamisen.
– Nyt on hyvä fiilis. Pidin intensiteetistä ja yhtenäisyydestä, joka meillä tänään oli. Aina kun pystyimme puolustamaan suunnitelmamme mukaan, olimme vahvoilla. Hyökkäyksessä puolestaan pystyimme palloscreeneistä luomaan monipuolisesti ratkaisuja. Neljännen jakson huono pätkä sotki pelimme, mutta onneksi tulimme vahvasti vielä uudelleen. Materiaalin laajuus oli vahvuutemme ja tänäänkin puolellamme.
HyPon Meri Damoiseaux näki voitossa koko joukkueen osallistumisen.
– Pelasimme tänään hyvin laajalla rintamalla. Meidän pelimme lähtee puolustuksesta ja se tänäänkin ratkaisi meille voiton. Oli jännää itse pelata myös ratkaisuvaiheissa, mutta ei hätää, piti vain keskittyä ja olla huolellinen. Kavereista varsinkin Titta pelasi hienon pelin.

Ottelutilastot: HyPo–EBT

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.

9.3.2024 20:15 Naisten Korisliiga

Kiia Mäntylä siivitti EBT:n tärkeään voittoon – PeKa ja FoA kotivoittoihin

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Voittoihin ylsivät pudotuspelipaikasta taisteleva EBT, Peli-Karhut ja Forssan Alku.

4.3.2024 12:13 Naisten Korisliiga

ToPon IImar’I Thomas naisten Korisliigan helmikuun kuukauden pelaaja

Upeaa kautta pelaavan Torpan Poikien IImar’I Thomas on valittu naisten Korisliigan helmikuun parhaaksi pelaajaksi.

2.3.2024 19:50 Naisten Korisliiga

Da’Nasia Hoodin heitto varmisti Peli-Karhuille sarjapisteet – ToPo vei nimiinsä kärkipään kohtaamisen

Naisten Korisliiga jatkui kahdella ottelulla. Voitot kirjattiin Peli-Karhuille ja ToPo:lle.

1.3.2024 20:15 Naisten Korisliiga

HBA:lle tärkeät pisteet pudotuspelipaikan kannalta – Kouvottaret äitynyt kovaan vireeseen

Naisten Korisliigassa pelattiin perjantaina kaksi ottelua. Niissä voittoihin ylsivät HBA-Märsky ja Kouvottaret.

24.2.2024 22:00 Naisten Korisliiga

HBA ja PeKa katkaisivat tappioputkensa – ToPo:lle revanssi Kouvottarista

Naisten Korisliigassa pelattiin neljä ottelua. Illan voittajia olivat HBA, PeKa, ToPo sekä FoA.

23.2.2024 10:00 Naisten Korisliiga

Tammikuun kuukauden pelaaja Saana Kujala: ’’Olen erittäin ylpeä siitä, miten olemme joukkueena pelanneet’’

Saana Kujala valittiin tammikuussa kuukauden pelaajaksi. Kujalan johdolla Pyrintö nappasi kuukauden aikana kolme voittoa.