Kouvottaret ja Honka kotivoittoihin

2.11.2018 21:54 Naisten Korisliigan kuudetta kierrosta jatkettiin kahdella ottelulla. HBA ei päässyt hakemaan ensimmäistä vierasvoittoaan Kouvottaria vastaan ja Honka onnistui viimein pääsemään ulos tappioputkestaan ottelussa ToPoa vastaan.

Kouvottaret jatkaa puhdasta kotipeliään. Kuva: Matti O. Koskinen.

Kouvottaret onnistui pitämään puhtaan kotisaldonsa kaatamalla HBA:n Jatke areenalla niukasti lukemin 74-69 (35-30). Kouvottaret nappasi toisen voittonsa putkeen ja siirtyi sarjassa kolmannelle sijalle Forssan Alun kanssa tasapisteisiin. HBA puolestaan majailee sarjassa seitsemäntenä ja kärsi tappion myötä kolmannen peräkkäisen tappionsa.

Kouvottaret piti läpi pelin ohjaksia paremmin käsissään, vaikka sortuikin välillä HBA:n prässin pakottamana kehnoihin syöttöihin ja menetyksiin. Vierasjoukkueen suurimmaksi kompastuskiveksi osoittautuivat kuitenkin levypallot, joita Kouvottaret ottivat lähes puolet enemmän. Vapaaheittoja lukuun ottamatta HBA osui läheltä ja kaukaa hieman paremmilla tarkkuuksilla, mutta Kouvottarien suurena etuna olivat hyökkäyslevypallot, joista piste-eroa kertyi.

-HBA pelasi joukkueena hyvin, mutta saimme levypalloista etua. Myös meidän yksiötaitomme oli tänään avainasemassa, ehkä olimme myös hiukan onnekkaampia. Ongelmia ja haasteita oli tänään paljon, ja niihin pitää puuttua jatkossa, päävalmentaja Mika Hartonen analysoi.

Kotijoukkueen sentteri Claire Lamunu oli illan ottelussa korvaamaton korin alla molemmissa päissä. Lamunu mätti 17 pistettä ja kahmi upeat 20 levypalloa. Taeler Deer puolestaan vastasi pelin suurimmasta pistekertymästä heittämällä 30 pistettä. Camille Zimmerman esiintyi tasaisien vahvana usealla eri osa-alueella heittäen seitsemän pistettä, ottaen 16 levypalloa sekä tehden viisi koriin johtanutta syöttöä.

Awak Kuierille oli jälleen haasteellista löytää pysäyttäjää. Kuier viimeisteli tupla-tuplan 23 pisteellä ja 13 levypallolla. Kuier oli myös elintärkeä pysäyttämään monia kotijoukkueen hyökkäyksiä, joista todistuksena neljä torjuntaa. Lotta Vehka-aho ja Ebba Pekonen pelasivat myös pirteällä pelipäällä. Vehka-aho pusitti 16 pistettä ja Pekonen puolestaan upotti kahdeksan pistettä ja syötti kuusi koriin johtanutta syöttöä. Tämän lisäksi Pekonen uurasti mallikkaasti puolustuspäässä.

-Parin avauspelaajan puuttuminen ei kaatanut meitä tänään. Puolustimme esimerkiksi Zimmermania vastaan älyttömän hienosti, emmekä pelänneet epäonnistumisia. Kouvottaret käytti kuitenkin muut tilaisuudet hyväkseen, mutta olen todella tyytyväinen tyttöjen panokseen tänään, Pekka Salminen summasi.

Ottelutilasto

Honka käänsi kurssinsa

Tapiolan Honka onnistui viimein kääntämään kurssinsa voitokkaaksi kotipelissään ToPoa vastaan. Sarjanousija ToPo taipui lopulta lukemin 80-68 (41-25). Hongan rekisteriin oli aiemmin kertynyt kuudesta pelatusta ottelusta vain yksi voitto, mutta nyt neljän pelin tappioputkelle laitettiin päätös. ToPolle tappio oli karvaasti jo kuudes putkeen, ja joukkue jahtaa vielä sarjan avausvoittoaan.

ToPo pelasi sitkeästi läpi ottelun, vaikka jo toisen jakson jälkeen näytti, että kotijoukkue meni omia menojaan. ToPo kasasi tästä huolimatta rivejään toiselle puolikkaalle, jolloin peli alkoi kääntyä tasaiseksi Hongan sortuessa menetyksiin. Voiton takasi tällä kertaa Hongalle kuitenkin hieman parempi osumatarkkuus erityisesti kaaren takaa. Hongan päävalmentaja Kimmo Kujansivu oli tyytyväinen joukkueensa ensimmäiseen puoliaikaan.

- Ensimmäisellä puoliajalla pelasimme hyvin joukkueena. Liikutimme palloa epäitsekkäästi ja puolustimme energisesti. Toisella puoliajalla Topo oli aktiivisempi ja liiat menetykset pitivät pelin tasaisena, Kujansivu kommentoi.

Hongan Sidney Cook oli alusta asti pelissä hereillä. Cook viimeisteli 25 pistettä ja kurotti joukkueen hyväksi 19 levypalloa. Pelinrakentaja Minna Mali esiintyi niin ikään vakuuttavasti 11/9/4s. Kaisa Kuisma oli mainiossa heittovireessä upottamalla 3 onnistunutta kolmosta ja heittämällä yhteensä 11 pistettä.

Vierasjoukkueen valmentaja Dionne Pounds löysi tappiosta huolimatta myös positiivisia nostoja joukkueen otteista.

- Me hävisimme tänään yksi vastaan yksi puolustustilanteet. Honka pääsi liian helposti ohi, jonka kautta tuli liian helppoja kolmen pisteen heittoja, jotka rokottivat meitä. Meillä oli tänään hyvä peli -ilme ja taistelu viimeiset 15 minuuttia, mutta se ei riitä voittoon tässä sarjassa. Joka pelistä aina opitaan jotain ja toivon, että seuraavassa pelissä olemme parempia.

Topon riveistä Landondra Johnson kerrytti joukkueen suurimman pistekertymän 15. Tämän lisäksi Johnson otti myös kahdeksan levypalloa. Laura Saarinen oli puolestaan yksi joukkueen tehokkaimmista pelaajista tilastoiden 8/9. Ida Myllyoja avitti joukkuettaan 12 pisteellä.

Ottelutilasto

 

 
28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

Näytä lisää vastaavia