Kouvottaret, EBT, Catz ja Ponteva voittoihin keskiviikkokierroksella

29.11.2017 Kouvolan Kouvottaret otti vierasvoiton naisten Korisliigan keskiviikkokierroksella Vimpelin Vedosta lukemin 72–67, Espoo Basket Team voitti Forssan Alun vieraskentällä 81–78, Lappeenrannan Catz päihitti HBA:n murskaavasti 81–41 ja Hyvinkään Ponteva piti pintansa Kotkan Peli-Karhujen vieraana numeroin 75–72.

Kouvottarien Brittany Carter puki ratkaisijan viittaa keskiviikkona ViVeä vastaan. Kuva: Matti Koskinen.

Espoo Basket Teamin Zykira Lewis liekitti keskiviikkona 33 pistettä tulostaululle. Kuva: Ville Vuorinen.

Kouvottaret nousi viimeisellä neljänneksellä voittoon Vimpelin Vedon vieraana naisten Korisliigan keskiviikkoisella kierroksella. Kouvottaret kampesi ottelun loppuminuuteilla johtoon Brittany Carterin kolmosella, ja varmisti sarjapisteet vapaaheittoviivalta Kouvolaan lukemin 72–67 (28–38).

Keskiviikon kamppailu alkoi tasaisesti. Toisella neljänneksellä vimpeliläiset onnistuivat hankkimaan kymmenen pisteen etumatkan, joka pysyi samana päätösneljännekselle asti. Viimeisellä jaksolla Kouvottaret onnistuivat pysäyttämään Vimpelin hyökkäyksiä entistä paremmin. Layne Murphyn (25/7/3) ja Brittany Carterin (10/11/1) onnistumiset päätösjaksolla ratkaisivat voiton niukasti kouvolalaisille. Whitney Frazier tuki voittopisteitä 18 pisteellä, 7 levypallolla ja 3 syötöllä.

Vimpelin Vedon riveistä kaksinumeroisille pistelukemille pelasivat Avyanna Young (15/11/1), Sydney Coffey (14/7/4), Pachiyaanna Robert (14/4/2) ja Tuulia Timo (11/2).

Ottelutilastot: ViVe–Kouvottaret

EBT vierasvoittoon Forssassa

Forssassa nähtiin keskiviikkona tasainen naisten Korisliiga-kamppailu Alun ja Espoo Basket Teamin välillä. Kovassa vireessä viime aikoina ollut EBT vei sarjapisteet Espooseen lukemin 81–78 (36–30). Voitto oli espoolaisille kolmas perättäinen.

FOA:n ja EBT:n välinen kamppailun ratkaisua haettiin keskiviikkona ottelun viimeisillä sekunneilla. Kamilah Jackson vei vieraat viimeisellä minuutilla pisteen johtoon. Kun FOA ei saanut kahta heittopaikkaansa käytettyä, viimeisteltiin loppulukemat peliajan jo päätyttyä vapaaheittoviivalta.

EBT:n Zykira Lewis oli huippuvireessä pussittaen 33 pistettä. Lisäksi hän tilastoi 9 levypalloa ja 2 syöttöä. Kamilah Jackson komppasi tupla-tuplalla (20/13/7). Forssan Mia Loyd (23/16/1), Aaliyah Lewis (20/7/5) ja Meral Bedretdin (15/5/6) iskivät kaksinumeroiset pistelukemat.

Ottelutilastot: FOA–EBT

Catz rutiinivoittoon HBA:sta

Lappeenrannan Catzin kova vire naisten Korisliigassa ei hellitä. Keskiviikkona joukkue otti rutinoituneen kotivoiton Helsingin HBA:sta. Catzin näpeissä läpi illan ollut ottelu päättyi selkeisiin lukemiin: 81–41 (49–14).

Catz ei antanut vierailleen keskiviikkona juurikaan siimaa. Kotijoukkue pelasi vahvan avauspuolikkaan pysäyttäen HBA:n hyökkäykset tehokkaasti. Tauon jälkeen HBA heräsi taisteluun entistä paremmin, mutta kotijoukkueen väkevä hyökkäystyöskentely ei antanut enää rahkeita kunnolliseen takaa-ajoon.

Lappeenrannan Catzin päävalmentaja Mika Haakana oli tyytyväinen joukkueen peli-ilmeeseen.
– Iso parannus lauantaiseen, jonka voitimme osittain onnellakin. Ensimmäisellä jaksolla meillä oli todella hyvä intensiteetti ja toteutus molemmissa päissä kenttää. Toisella jaksolla se vähän putosi, vaikka puhuimmekin tauolla, että pidämme temmon yhtä korkeana. Pääsimme harjoittelemaan pelissä erilaisia juttuja, mikä on hyvä asia.
HBA:n päävalmentaja Pekka Salminen näkee, että Catz on HBA:lle sarjan vaikein vastustaja.
– Catz on meille sarjan vaikein joukkue. Olimme alussa todella pelokkaita, toisella jaksolla saimme hieman rohkeutta ja rauhallisuutta tekemiseemme – tosin Catzin intensiteetti oli siinä vaiheessa jo pudonnut. Eteenpäin mennään.

Lappeenrantalaisten riveistä löytyi keskiviikkona laajasti onnistujia. Aleighsa Welch (13/10/4) iski tupla-tuplan Natalie Dayn (20/9/3) ja Elena Reshetkon (16/7) säestäessä. Vierasjoukkueen onnistujiin lukeutuivat Lotta-Maj Lahtinen (15/4/2) ja Sara Bejedi (14/9/2).

Ottelutilastot: Catz–HBA

Ponteva venyi vierasvoittoon PeKasta

Kotkan Peli-Karhut kaatui keskiviikkona äärimmäisen niukasti kun Hyvinkään Ponteva kävi hakemassa Karhuvuoresta sarjapisteet mukaansa. Ottelu päättyi HyPon 75–72 (43–35) -vierasvoittoon.

Ponteva sai otteluun vain niukasti Peli-Karhuja paremman alun, mutta tauon jälkeen kamppailu olisi voinut kääntyä kumman tahansa eduksi. Viiden pisteen johdossa päätösjaksolle lähtenyt Ponteva sai Henna Salomaan viimeisten sekuntien onnistuneella kolmen pisteen heitolla kammettua johtoaseman, jota PeKa ei ehtinyt enää kirimään Akilah Simsin heittäessä toisen vapaaheittonsa ohi 72–73 -tilanteessa. Loppulukemat viimeisteli Salomaa vapaaheittoviivalta.

Pontevan Taru Tuukkanen iski tupla-tuplan (21/10/3). Saara Wahlgrenin (15/5/2) ja Henna Salomaan (14/4/2) pelivire oli korkealla. Kotijoukkueen Daisha Simmons (26/4/4), Akilah Sims (19/9/2) ja Megan Mullings (12/10) urakoivat kaksinumeroiset pistelukemat.

Ottelutilastot: PeKa–HyPo

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

1.4.2024 19:12 Naisten Korisliiga

FoA nappasi välieräpaikan huimalla heittopelillä

Naisten Korisliigan neljä parasta joukkuetta on selvillä. Viimeisenä joukkueena välieriin paineli FoA, joka kaatoi vieraskentällä Pyrinnön 104-80 ja vei ottelusarjan 3-2.