Kouvot ja Kobrat taistelevat yhä vimmatusti ylemmän jatkosarjan paikoista – sarjakakkonen Nokia kasvatti pistetiliään

12.1.2024 20:44 Miesten Korisliigassa pelataan viimeisiä otteluita ennen jatkosarjojen alkamista. Paikkoja on yhä jaossa, ja se näkyi niin Kouvojen kuin Katajankin pelissä.

Timi Puittinen (pallossa) mursi piste-ennätyksensä illan ottelussa. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Kataja Basket pitää hallussaan miesten Korisliigan kolmatta sijaa, mutta ryöstöretki Kouvolaan jäi haaveeksi. Aluksi vieraat olivat niskan päällä, mutta lopulta jatkosarjojen välisellä rajapyykillä noususta kamppaileva isäntäjoukkue Kouvot sai pelinsä kuntoon ja kaatoi joensuulaiset haastajansa selvin luvuin 84–69.

Yksi voiton avaimia oli eittämättä Ricardo Lindon hurja tilastorivi, johon kuului muun muassa 16 pistettä, 16 levypalloa, kolme riistoa ja peräti viisi torjuntaa. Joukkuetoveri Kyle Lofton kirjautti niin ikään 16 pistettä.

– Jouduin ensimmäisellä puolikkaalla virhevaikeuksiin, joten valmentaja laittoi minut penkille, ja jäimme myös joukkueena pahasti tappiolle. Kun pääsin takaisin peliin, päätin olla erityisen aggressiivinen. Liikutimme myös palloa enemmän, ja se oli ehdottomasti voittomme avain, Lofton kommentoi Ruudun haastattelussa.

Katajan paras pistemies oli Richaud Pack 17 pisteellä ja seitsemällä levypallolla.

Ottelutilastot

Myös Kobrat piti ylemmän jatkosarjan tavoitteensa elossa kaatamalla kotikentällään Tampereen Pyrinnön roimalla erolla 83–66. Pyrinnön paikka alemmassa jatkosarjassa on sarjapisteiden valossa jo varmistunut.

Kobrien hyökkäyksessä tehokkaana tutkaparina nähtiin Theo Akwuba ja Antto Nikkarinen. Akwuba kirjautti 22 pistettä ja 15 levypalloa, kun taas Nikkarinen osui kuusi pistettä ja jakoi yhdeksän syöttöä. Erinomaisesti pelasi myös oman uransa piste-ennätyksen illan ottelussa rikkonut joukkuetoveri Timi Puittinen 18:lla.

– Kova taistelu, sillä olimme vähän vajaalla miehityksellä, mutta emme antaneet sen häiritä. Oma pelini kulki alkuun vähän tahmeasti, mutta toisella puoliajalla heitto alkoi upota ja pääsin paremmin rytmiin, Puittinen totesi Ruudun haastattelussa.

Pyrinnön työtä johti Luther Muhammad 14 pisteellä ja kahdeksalla levypallolla.

Ottelutilastot

Bisons antoi vahvan haasteen, mutta Nokialle vieraspisteet

Bisons Loimaa pysyi erinomaisesti huomattavasti korkeammin sijoittuneen BC Nokian tahdissa mutta joutui kuitenkin taipumaan luvuin 89–94. Nokia kasvatti kaulaa sarjataulukon toisella sijalla, kun taas Bisons on parhaillaan toiseksi viimeisenä eikä enää voi nousta ylempään jatkosarjaan.

Nokian selkeä pistekuningas illan ottelussa oli Tucker Richardson 29:llä. Hyvä esitys nähtiin myös joukkuetoveri Tomas Murphyltä, jolle merkittiin 12 pistettä ja seitsemän levypalloa.

Päävalmentaja Greg Gibson kommentoi suoritusta Ruudun haastattelussa:

– Kuten näkyy, tänään ei ollut helppoa. Iso käsi Bisonsille, sillä he ovat hankala vastus, ja tiesin sen jo peliin tullessa. Ensimmäisellä puolikkaalla olimme hieman kurittomia levypallojen sulkemisessa, annoimme liikaa paikkoja ja teimme hölmöjä virheitä.

Bisonsin korkeimmat pisteet olivat Isaac Davidsonin 19.

Ottelutilastot

 
19.7.2024 12:24 Korisliiga

Kataja Basket teki kaksi kiinnitystä: Knihtiselle jatkosopimus, Jocelyn siirtyy Joensuuhun Uudestakaupungista

Joensuulainen Korisliiga-joukkue Kataja Basket rakentuu pelaajistonsa osalta hyvää vauhtia kohti tulevaa pelikautta. Tuoreimmat kiinnitykset sinivalkoasuun tekivät 25-vuotiaat laiturit Teemu Knihtinen sekä yhdysvaltalainen, New Jerseystä kotoisin oleva Travis Jocelyn. Kouvot-kasvatti Knihtiselle kausi Katajassa tulee olemaan kolmas, liigaurallaan jo kahdestoista. Uudenkaupungin Korihaiden riveistä tuttu Jocelyn aloittaa syksyllä neljännen ammattilaiskautensa. Molempien sopimukset kattavat kauden 2024–2025.

19.7.2024 12:10 Korisliiga

Bisons ja Jeremiah Wood sopimukseen - Woodille seitsemas kausi Korisliigassa

Miesten Korisliiga-kauteen valmistautuva Bisons Loimaa on solminut sopimuksen 39-vuotiaan Jeremiah Woodin kanssa. Wood tuo Bisonsin korin alle jo seitsemännen kauden Korisliiga-veteraanin.

15.7.2024 12:00 Korisliiga

Kalle Peltonen tuo voimaa ja monipuolisuutta Korihaihin

Uudenkaupungin Korihait on tehnyt vuoden mittaisen sopimuksen laituri Kalle Peltosen kanssa. Jyväskyläläisen HoNsUn kasvatti siirtyy Uuteenkaupunkiin Nokialta, jossa hän voitti viime kaudella uransa toisen Suomen mestaruuden.

10.7.2024 12:00 Korisliiga

Thomas Vehmanen ja Viljami Arvonen jatkavat Korihaissa

Uudenkaupungin Korihait on tehnyt jatkosopimukset takamiehien Thomas Vehmasen ja Viljami Arvosen kanssa. Suomalais-virolaisen Vehmasen jatkosopimus on yksivuotinen, Korihait-kasvatti Arvosen sopimus on mallia 1+1.

8.7.2024 18:37 Korisliiga

Pyrintö teki sopimuksen ammattilaisuransa Suomesta aloittavan Xavier Bledsonin kanssa

Pyrinnön uusin pelaajasopimus on solmittu 24-vuotiaan Xavier Bledsonin kanssa. Viimeiset kolme kautta Indiana Staten yliopistossa pelanneelle Bledsonille luvassa on ensimmäinen kausi ammattilaisena.

5.7.2024 19:16 Korisliiga

Korisliigan vahvistettu sarjaohjelma kaudelle 2024–25 on julkaistu

Pantterijahti käynnistyy lokakuun ensimmäisenä perjantaina ja Suomen mestari on selvillä viimeistään 15.5.2025. Korisliiga jatkaa formaatilla, jossa 22 kierroksen jälkeen joukkueet jaetaan ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

18.6.2024 13:33 Korisliiga

Max Besselink palaa BC Nokiaan

Viimeisen kahden kauden aikana Saksan Bundesliigassa ja Belgian ja Alankomaiden yhteissarjassa pelannut Helsingin NMKY:n kasvatti Max Besselink, 202 cm ja 22 vuotta, palaa Suomeen. Besselink palaa yksivuotisella sopimuksella tuoreeltaan Suomen mestaruuden voittaneeseen BC Nokiaan, jota hän edusti viimeksi kaudella 2021–22.

18.6.2024 10:59 Susijengi

Andre Gustavson: ”Tuntuu kuin ei olisi ollut päivääkään poissa”

Andre Gustavson kolkutteli 2010-luvun viimeisinä vuosina Susijengin portteja yhtenä ikäluokkansa lupaavimmista suomalaispelaajista. Vaikka viimeiseen neljään vuoteen Gustavsonia ei ole maajoukkuepaidassa nähty, on hänen tähtäimensä kuusivuotiseksi venähtäneen NCAA-uran ajan ollut koko ajan ammattilaisurassa ja Susijengissä.

18.6.2024 09:29 Pääjuttu

Erotuomari Miltos Ioannidis sai uralleen haluamansa päätöksen: ”Kausi oli hyvä, tunne on loistava”

26 erotuomarivuoden jälkeen Miltos Ioannidis pistää pillin pussiin ja antaa hyvillä mielin tilaa nuoremmalle erotuomaripolvelle. Pitkän uran kulmakiviä ovat olleet koripallon kautta syntyneet ystävyyssuhteet, solidaarisuus ja positiivinen ajattelu.

12.6.2024 09:27 Korisliiga

Timo Heinosen historiallinen ura jatkuu Seagullsissa

Helsinki Seagulls on tehnyt yhden kauden mittaisen jatkosopimuksen joukkueen pitkäaikaisen luottopelaajan Timo Heinosen kanssa. 1026 Korisliiga-ottelun kokemuksella varustettu 42-vuotias laituri on edustanut joukkuetta jo kaudesta 2015-16 asti.

Näytä lisää vastaavia