Korisliiga: Nousija Vimpeli voittoputkessa, Catz jatkaa vakuuttavia otteitaan

19.10.2014 Sunnuntain kierroksella nähtiin nousijajoukkueen, kuin myös totutusti vahvojen joukkueiden voittoja. Nousija Vimpelin Veto ja mestari Catzin tuttu haastaja Peli-Karhut suoriutuivat viikonlopusta kahdella voitolla, eikä hallitseva mestarikaan huonoa makua kotiyleisölle jättänyt, joukkueen iskiessä kotihallin taululle kolminumeroiset lukemat.

Riikka Kujala upotti 12 pistettä Vedon hakiessa toisen perättäisen voittonsa Forssan vieraana.

Lotta Hämäläinen jatkoi alkukauden hyviä otteitaan Honkaa vastaan keräämällä 7 koriin johtanutta syöttöä.

ToPosta Peli-Karhujen riveihin täksi kaudeksi siirtynyt Saara Wahlgren pussitti voitto-ottelussa 11 pistettä.

Forssan Alun vieraaksi matkustanut Vimpelin Veto voitti toisen ottelunsa yhtä monessa päivässä, kun se kukisti isännät sunnuntain kierroksella lukemin 83-74 (45-32).

- Aika samanlainen peli kuin eilen. Ekalla kympillä kaivettiin itsemme syvään kuoppaan häviämällä 5-19 ottelun alku, kertasi Alun päävalmentaja Rami Salonen.

Uutta ulkomaalaispelaajaa etsivä FoA on avauskierroksen Pyrintö-voiton jälkeen etsinyt myös pelivirettään, mutta täysin ilman positiivisia huomioita ei päävalmentaja kuitenkaan sunnuntaisen kotiottelun jäljiltä ollut.

- Hyvää tässä pelissä oli se, että ilme oli erilainen kuin viime viikonloppuna ja että menetyksiä oli vain 9. Uutta ulkomaalaispelaajaa haetaan, mutta nyt pitää jokaisen ymmärtää, että ulkopuolelta ei voi tulla sateentekijää, Salonen muistuttaa.

Vierailija Veto taas on kulkemassa sarjataulukossa eri suuntaan kuin kotijoukkue Alku. Nousijat saalistivat viikonlopun aikana kaksi todella isoa voittoa, eikä päävalmentaja Jukka-Pekka Kujala ollut syyttä tyytyväinen omiensa esityksiin.

- Hyvä peli meiltä. Saatiin hyvä alku, juostiin kenttää ja heitot upposivat. Olen tosi tyytyväinen joukkueen taisteluun, hehkutti Kujala

Nuoren Vedon joukkueen kirkkaimpina tähtinä hääräsivät tänäänkin amerikkalaispelaajat. Esille nousivat etenkin monipuolinen laituri Breanna Salley (30 pistettä/4 levypalloa/4 syöttöä), sekä vahva sentteri India Hairston (19/7).

Kotijoukkue Alun riveissä kovinta jälkeä teki lähes koko ottelun (39:32) pelannut Dequesha McClanahan (25/6/8 syöttöä/3 riistoa). Sentteri Minna Sten urakoi tupla-tuplan (11/12) edestä.

Ottelutilastot: FoA-ViVe

Catz jatkoi hienoja otteita Hongan isäntänä

Peräti kuusi pelaajaa ylsi kaksinumeroisiin pistelukemiin, kun Lappeenrannan Catz voitti Tapiolan Hongan kotihallissaan lukemin 102-70 (52-25). Vakuuttavia otteita alkukaudesta esittänyt Catz onnistui ottelussa likipitäen juuri niin hyvin kuin tässä vaiheessa kautta voi toivoa.

- Onnistuimme niissä asioissa, joihin olimme kiinnittäneet etukäteen huomiota. Puolustus onnistui hyvin ja hyökkäyksen intensiteetti oli parasta tähän mennessä, summasi Catzin päävalmentaja Mika Haakana.

Kotijoukkueen riveistä esille nousivat tuttujen nimien lisäksi alkukaudesta jatkuvia kehityksen merkkejä osoittanut takamies Lotta Hämäläinen (6 pistettä/7 syöttöä), sekä uransa toisessa Korisliigan ottelussa pelannut takamieslupaus Lotta-Maj Lahtinen (5/2).

Ilman Krista Grossia vieläkin pelanneen vierailija Hongan takamiestähti Jennifer Schlott jatkoi hienoja otteitaan, kantaen vastuun joukkueensa hyökkäyspelin johtamisesta. 21 pistettä ja 6 koriin johtanutta syöttöä eivät tällä kertaa kuitenkaan riittäneet pitämään Honkaa voittotaistelussa mukana.

Ottelutilastot: Catz-Honka

Peli-Karhut kaatoi Huiman hurjan viimeisen jakson siivittämänä

PeKan 41-34 -johtolukemat puoliajalla lupailivat jännittävää ja tasaista taistelua voitosta aina päätössummeriin asti, mutta Äänekosken liikuntatalon yleisön harmiksi kyseistä taistelua ei koskaan nähty.

Päätösneljännekselle vielä iskuetäisyydellä ollut Äänekosken Huima ei pystynyt vastaamaan vierailija PeKan ilotulitukseen viimeisen kymmenminuuttisen aikana. Luvuin 31-10 jakson nimiinsä vieneet vierailijat keräsivät näin ollen viikonlopun aikana hienot voitot ensin ToPosta, ja nyt Huimasta.

PeKan riveistä esiin nousivat koko viikonlopun hyvällä tasolla suorittaneet amerikkalaisvahvistukset. Sunnuntaina kovimpaan vireeseen ylsivät takamies Keira Peak (20/4 riistoa) sekä tupla-tuplan merkkauttanut laituri Natasha Thames (21/10 levypalloa).

Kotijoukkue Huiman tehokkaimpana pistenaisena toimi 20 pistettä pussittanut sentteri Chandra Harris.

Ottelutilastot: Huima-PeKa
 
23.4.2024 21:34 Naisten Korisliiga

ToPo on naisten Suomen mestari

Yli tuhatpäinen yleisö pääsi seuraamaan, kun Naisten Korisliigan mestaruus ratkesi Kisahallissa. ToPo vei kolmannen ottelun 92-85 ja pääsi juhlimaan seurahistorian ensimmäistä naisten mestaruutta.

21.4.2024 20:15 Naisten Korisliiga

ToPo voiton päässä mestaruudesta

ToPo haki vierasvoiton Naisten Korisliigan finaaleissa. Helsinkiläiset kaatoivat PeKa:n 97-77 ja siirtyivät finaalisarjassa 2-0 johtoon.

19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

Näytä lisää vastaavia