Korihait juhlisti vanhoja mestareita voitolla – Kobrat vei derbyn nimiinsä

18.11.2023 20:41 Korisliiga jatkui neljällä ottelulla. Illan voittajia olivat Seagulls, BC Nokia, Kobrat ja Korihait.

Travis Jocelyn oli iskussa. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Korihaille voitto juhlaottelussa

Päivän viimeisessä ottelussa Uudenkaupungin Korihait sai vieraakseen Kouvot. Ennen ottelua juhlistettiin kauden 1990 mestarijoukkuetta sekä muistettiin valmentajana toiminutta Heikki Walaa. Kotiyleisö pääsi illan päätteeksi juhlimaan voittoa, joka kirjattiin Korihaille 88-76 (52-44).

Vahvasti aloittanut kotijoukkue johti läpi ottelun. Voimasuhteet vaihtelivat kuitenkin ottelun sisällä todella paljon. Suurimmillaan kotijohto kävi 25 pisteessä.

Korihait lähti päätösjaksolle reilussa johdossa, mutta päätösjaksolla joukkueen hyökkäyspeli tyrehtyi. Johto kesti kuitenkin loppuun asti ja kotijoukkue nousi sarjataulukon kolmannelle sijalle.

- Saimme joukkueena hyvän alun otteluun ja heitimme kovia heittoja sisään, mutta suurin fokus oli puolustuksessa. Saimme stoppeja ja niitä kautta helppoja korintekomahdollisuuksia, joten käytimme sitä hyväksemme. Saimme pidettyä johdon koko matsin ajan, vaikka Kouvot saikin pieniä runeja. Tiesimme, että hyvät joukkueet tulevat vielä takaisin, vaikka olisi johto, joten pysyimme varpaillamme koko ajan, Travis Jocelyn kertasi.

Jocelyn pussitti 21 pistettä ja keräsi yhdeksän levypalloa. Wesley Person Jr. säesti 19 pisteellä. Vieraista Ricardo Lindo ylsi 22 pisteeseen.

Ottelutilasto

Kobrat kaatoi Karhun

Lapualla pelattiin Etelä-Pohjanmaan paikallisottelu, jossa Kobrat isännöi Kahajoen Karhua. Kotijoukkue vei ottelun 77-68 (47-37).

Kobrat oli alussa parempi. Ensimmäisellä puoliajalla vieraat eivät onnistuneet pysäyttämään lapualaisten hyökkäyksiä. Puoliajalle mentiin isäntien kymmenen pisteen johdossa.

Toisella puoliajalla molemmissa päissä pääosissa oli puolustuspelaaminen. Karhu pääsi parhaimmillaan kuuden pisteen päähän, mutta sarjapisteet jäivät Lapualle.

- Jännitti, että olemmeko valmiita peliin. Olimme! Toteutimme pelisuunnitelmaamme todella hyvin. Saimme pidettyä menetysmäärän matalana ja veimme levypallot, Kobrien päävalmentaja Ville Turja kertasi.

KJ Buffen pussitti ottelun korkeimman pistemäärän. Hän sai kasaan 22 pistettä. Anthony Roberson 14/13 säesti tupla-tuplalla. Vieraiden tehokkain oli Courtney Fortson 20/10/5 koriin johtanutta syöttöä.

Ottelutilasto

Seagulls karisti Katajan kannoiltaan

Helsingissä nähtiin kärkipään kamppailu, jossa Seagulls isännöi Katajaa. Sarjaa johtava Seagulls vei ottelun lopulta nimiinsä 92-75 (44-41).

Ensimmäisellä puolikkaalla molemmilla joukkueilla oli omat vahvat hetkensä, mutta isoa eroa ei vielä syntynyt.

Ottelu eteni tasaisena aina päätösjaksolle asti. Sen aikana Seagulls sai hurmoksen päälle etenkin hyökkäyspäässä. Jakso kirjattiin helsinkiläisille 32-17 ja sen turvin sarjapisteet jäivät Helsinkiin.

- Hyvä alku ja hyvä loppu meiltä tänään. Kataja puolusti meidän pelimme hieman puuroksi kolmannella jaksolla ja erityisesti Sibande pääsi juoksemaan hyvin koreja tämän aikana. Olemme kumminkin ihailtavasti tälläkin kaudella saaneet kerättyä pelimme yhteen sillon kun on ollut haasteita. Tästä voi olla hyvin ylpeä, sillä kausi on vasta nuori ja meillä on paljon uusia pelaajia joukkueessa, Okko Järvi pohti ottelun jälkeen.

Chuba Ohams pussitti 22 pistettä ja keräsi 13 levypalloa. Mar’Qualen Grant 18/6/5 koriin johtanutta syöttöä oli myös hyvä. Katajan tehot olivat pitkälti Nike Sibanden 26/5 varassa.

Ottelutilasto

Richardson ja Gach BC Nokian voiton takuumiehinä

BC Nokia kasvatti pistesaalistaan Lahti Basketballin vieraana. Vieraat ottivat kauden seitsemänne voittonsa  99-70 (58-34).

BC Nokian hyökkäyspeli rullasi mukavasti lähes koko ottelun ajan. Kotijoukkue ei saanut sitä kuriin kolmen ensimmäisen jakson aikana. Parhaimmillaan vierasjohto oli 46 pistettä. Lopussa LaBa onnistui kaunistelemaan lukemia, mutta voittajasta ei jäänyt epäselvyyttä.

Tucker Richardson 29/9 ja Both Gach 28/4 osuivat ottelussa hyvällä prosentilla. Lahtelaisista parhaiten onnistui Harrison Cleary, jolle merkittiin 20 pistettä.

Ottelutilasto

 
5.7.2024 19:16 Korisliiga

Korisliigan vahvistettu sarjaohjelma kaudelle 2024–25 on julkaistu

Pantterijahti käynnistyy lokakuun ensimmäisenä perjantaina ja Suomen mestari on selvillä viimeistään 15.5.2025. Korisliiga jatkaa formaatilla, jossa 22 kierroksen jälkeen joukkueet jaetaan ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

18.6.2024 13:33 Korisliiga

Max Besselink palaa BC Nokiaan

Viimeisen kahden kauden aikana Saksan Bundesliigassa ja Belgian ja Alankomaiden yhteissarjassa pelannut Helsingin NMKY:n kasvatti Max Besselink, 202 cm ja 22 vuotta, palaa Suomeen. Besselink palaa yksivuotisella sopimuksella tuoreeltaan Suomen mestaruuden voittaneeseen BC Nokiaan, jota hän edusti viimeksi kaudella 2021–22.

18.6.2024 10:59 Susijengi

Andre Gustavson: ”Tuntuu kuin ei olisi ollut päivääkään poissa”

Andre Gustavson kolkutteli 2010-luvun viimeisinä vuosina Susijengin portteja yhtenä ikäluokkansa lupaavimmista suomalaispelaajista. Vaikka viimeiseen neljään vuoteen Gustavsonia ei ole maajoukkuepaidassa nähty, on hänen tähtäimensä kuusivuotiseksi venähtäneen NCAA-uran ajan ollut koko ajan ammattilaisurassa ja Susijengissä.

18.6.2024 09:29 Pääjuttu

Erotuomari Miltos Ioannidis sai uralleen haluamansa päätöksen: ”Kausi oli hyvä, tunne on loistava”

26 erotuomarivuoden jälkeen Miltos Ioannidis pistää pillin pussiin ja antaa hyvillä mielin tilaa nuoremmalle erotuomaripolvelle. Pitkän uran kulmakiviä ovat olleet koripallon kautta syntyneet ystävyyssuhteet, solidaarisuus ja positiivinen ajattelu.

12.6.2024 09:27 Korisliiga

Timo Heinosen historiallinen ura jatkuu Seagullsissa

Helsinki Seagulls on tehnyt yhden kauden mittaisen jatkosopimuksen joukkueen pitkäaikaisen luottopelaajan Timo Heinosen kanssa. 1026 Korisliiga-ottelun kokemuksella varustettu 42-vuotias laituri on edustanut joukkuetta jo kaudesta 2015-16 asti.

6.6.2024 09:32 Korisliiga

Seagullsille kaksi merkittävää jatkosopimusta: kapteeni Rougeau ja Waxlax jatkavat

Helsinki Seagullsin kokoonpanossa nähdään hyvää jatkuvuutta myös tulevalla Korisliiga-kaudella 2024-25, kun joukkueen kapteeni René Rougeau ja luottopelaaja Ricky Waxlax jatkavat joukkueessa 1+1-muotoisilla jatkosopimuksilla.

5.6.2024 21:00 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2024–25 myönnetty: pääsarjoissa tulevalla kaudella 63 joukkuetta

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2024–25. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Naisten pääsarjat ovat joukkuemäärältään täynnä tulevalla kaudella.

31.5.2024 12:30 Korisliiga

Andre Gustavson aloittaa ammattilaisuransa Kauhajoella ja Korisliigassa

Karhu Basket on solminut vuoden pelaajasopimuksen 25-vuotiaan takamiehen Andre Gustavsonin kanssa. Gustavson on pelannut kuusi ottelua Susijengin paidassa. Kaikki ikäluokat huomioiden Gustavson on pukenut maajoukkuepaidan ylleen sata kertaa.

30.5.2024 12:00 Korisliiga

BC Nokian kapteeni Niko Mattila: ”Kukaan ei kokenut olevansa korkeammalla kuin toinen”

Niko Mattila ei ole vielä sisäistänyt kaikkea, mitä vajaa viikko sitten tapahtui Korisliigan seiskafinaalissa. 424 Korisliiga-ottelua pelanneelle Mattilalle ensimmäisestä finaalikokemuksesta muodostui ikimuistoinen, kun pääsi nostamaan Pantteri-patsaan kohti Kisahallin kattoa joukkueen ja kannattajien edessä.

29.5.2024 11:55 Korisliiga

Vuoden pelaaja Topias Palmi lataa akkuja pronssimitali kaulassaan – ”Isoin teema on saada tällaisen kauden jälkeen kroppa ja mieli kuntoon”

Topias Palmi palkittiin jo uransa toisen kerran Korisliigan Vuoden pelaajana. Ensimmäinen kausi Kauhajoen paidassa toi kaulaan myös pronssimitalin.

Näytä lisää vastaavia