Koponen on valmis tähtien kohtaamiseen Memphisissä

7.4.2007 Espoon Hongan maajoukkuekoripalloilija Petteri Koponen, 18, on valmis uransa tähän mennessä tärkeimpään otteluun. Koponen johtaa aloittavana takamiehenä muun maailman tähdistöjoukkueen peliä sunnuntain vastaisena yönä Suomen aikaan päättyvässä ottelussa USA:n alle 19-vuotiaiden maajoukkuetta vastaan Memphisin hulppealla FedExForumilla.

- Petteri on tehnyt meihin kaikkiin vaikutukseen taidoillaan ja asenteellaan Nike Hoop Summit-viikolla. Minulla ei ole epäilystäkään siitä, että hänellä on edessään menestyksekäs ammattilaisura, toteaa maailman joukkueen australialaisvalmentaja Rob Beveridge.

- On hänestä itsestään kiinni, millä tasolla hän toteuttaa sen. 

“Keskityn ensin voittamaan Hongalle mestaruuden”

NBA-seurojen scouttien tiiviissä tarkkailussa näyttöjä antava Koponen ei anna menestyksen sokaista silmiään. Määrätietoinen nuorukainen pitää ajatuksensa koossa ja nimenomaan tässä hetkessä.

- Haluan keskittyä tähän peliin ja voittamaan Hongalle Suomen mestaruuden ennen kuin teen päätökseen tulevasta.

Ensi viikon perjantaina 19 vuotta täyttävä Koponen toki myöntää, että hänen tulevaisuutensa on ehdottomasti Suomea mittavimmilla ammattilaiskentillä.

- Tietenkin kaikki unelmoivat NBA:sta. Minulle on tullut kuitenkin jo muutama tarjous Euroopasta, jossa todennäköisesti pelaan lähivuosina. En tosin vielä tiedä, mitä ensi kausi tuo tullessaan, kertoo tänä keväänä onnistuneesti myös ylioppilaskirjoituksista suoriutunut Koponen.

Helsingin Tapanilassa asuva 193-senttinen Koponen on pelannut koripalloa 8-vuotiaasta asti. Viimeiset kolme vuotta ovat kulkeneet kovassa nousukiidossa Espoon Hongan edustusmiehistössä, jonne päävalmentaja Mihailo Pavicevic nosti hänet ennakkoluulottomasti Malmin Super-Koriksen riveistä.

Ajan patinoimasta Malmin Palloiluhallista on ollut pitkä matka NBA-seura Memphis Grizzliesien kotiareenan parrasvaloihin, mutta Koponen on suoriutunut siitä mallikkaasti.

- Äitini pelasi aikoinaan Suomen pääsarjassa. Aluksi en oikeastaan edes pitänyt koripallosta, kun minun piti olla aina salilla hänen kanssaan. Mutta siitä lähtien kun sain otteen pallosta, en ole pystynyt pitämään sormiani erossa tästä pelistä, hymyilee Koponen.

Beveridge ei sulje pois NBA-mahdollisuutta

Muun maailman joukkuetta kolmatta kertaa valmentava Beveridge ei sulje pois sitä mahdollisuutta, että Koponen etenisi urallaan aina NBA:han saakka.

- Tämä on Koposelle ja hänen joukkuekavereilleen ainutlaatuinen tilaisuus osoittaa todelliset kykynsä Memphisiin ympäri maailmaa saapuneille scouteille.
Beveridge kaivaa samalla sanojensa tueksi muutaman esimerkin aiemmista Nike Hoop Summit -otteluista.

- Pelaajat kuten Dirk Nowitzki ja Tony Parker nousivat aikoinaan esiin tavallaan tyhjästä. Nike Hoop Summit -ottelun esitykset siivittivät heidät kuitenkin NBA-tähtien joukkoon. Tämä on tosiaankin ottelu, joka voi kerralla muuttaa nuoren pelaajan elämän, korostaa Beveridge.

Richardsista historian nuorin Summit-pelaaja

Beveridge on joutunut tekemään loukkaantumisten vuoksi viime hetken muutoksia 11 pelaajaa käsittävään joukkueeseen, joka edustaa kymmentä eri kansakuntaa.

Gran Canarian joukkueessa Espanjassa pelaava vasta 15-vuotias englantilainen Ryan Richards korvaa kokoonpanossa akillesjännevammasta kärsivän georgialaisen sentterin Georgi Shermadinin. Richardsista tulee samalla Nike Hoop Summit -historian kaikkien aikojen nuorin pelaaja.

Beveridge ehti ilmoittaa jo tiistaina Koposen paikasta avausviisikossa.
Koposen lisäksi maailman joukkueen takamieskaartiin kuuluvat bosnialainen Nihad Djedovic, kiinalainen Chen Jianghua ja kroatialainen Aleksandar Ugrinoski.

Pitkän ja ulottuvan joukkueen laitahyökkääjinä häärivät israelilainen Omri Casspi, ranskalainen Nicolas Batum, slovenialainen Emir Preldzic ja serbialainen Nemanja Aleksandrov.

Pelaavan sentteriosaston muodostavat nigerialainen Solomon Alabadi ja ranskalainen Alexis Ajinca.

Historian kymmenes Nike Hoop Summit -ottelu käynnistyy lauantaina Memphisissä klo 23 Suomen aikaa. Kotijoukkue USA on voittanut tähän mennessä pelatuista yhdeksästä ottelusta seitsemän.

Koponen pelaa seuraavaksi Hongan asussa jo tulevana maanantaina, kun KTP Basket Kotkasta saapuu Tapiolan Urheiluhalliin Korisliigan ensimmäisen välieräottelun merkeissä. Honka-KTP -ottelu alkaa klo 18.30, eli vain vajaat kaksi tuntia siitä, kun Koposen kone on laskeutunut Helsinki-Vantaalle. Ottelu televisioidaan suorana lähetyksenä Urheilukanavalla.

Lisätietoja Nike Hoop Summit –ottelun tämänvuotisista joukkueista löytyy tästä. Lue myös artikkeli "Koponen valittu tähdistöottelun aloitusviisikkoon".



Lisätietoja: http://www.usabasketball.com/men/2007/07_mhs_fact-sheet.html

Asiat

 
27.4.2024 19:58 Korisliiga

Vierasvoittojen teema jatkuu – Seagulls tasoitti välierät

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen välinen välieräsarja on nyt 2–2-tilanteessa.

26.4.2024 10:13 Korisliiga

Salon Vilpas naarasi Vili Nymanin siirtomarkkinoilta

Vilpas on solminut yksivuotisen sopimuksen 26-vuotiaan Vili Nymanin kanssa. Päättyneellä kaudella KTP-kasvatti tilastoi KTP-Basketille 10,6 pistettä ottelua kohti.

26.4.2024 10:03 Korisliiga

Darko Mihajlovic KTP-Basketin päävalmentajaksi

Päättyneellä kaudella Korihaita luotsannut Darko Mihajlovic on solminut 1+1-vuotisen sopimuksen kotkalaisseuran kanssa. Seura tiedotti samalla, että Michael Pounds toimii joukkueen apuvalmentajana.

26.4.2024 08:10 Korisliiga

Ivan Ivanovic Korihaiden päävalmentajaksi

Uudenkaupungin Korihaiden Korisliiga-joukkueen päävalmentajaksi on nimitetty kahden vuoden sopimuksella viime syksynä Uuteenkaupunkiin saapunut montenegrolainen Ivan Ivanovic, 43.

25.4.2024 21:05 Korisliiga

BC Nokia ei jättänyt arvailun varaa – johtaa välieriä 2–1

Puolelta toiselle keikahdellut välieräsarja on nyt Nokian hallinnassa. Katajan valmentaja Petri Virtanen peräänkuulutti joukkueeltaan henkistä kasvua.

25.4.2024 11:40 Korisliiga

Greg Gibson tiimeineen jatkaa Nokian peräsimessä

BC Nokia tiedottaa valmennusryhmänsä pysyvän ennallaan myös ensi kaudelle.

24.4.2024 20:31 Korisliiga

Kauhajoki 2–1-johtoon Seagullsista – poikkeuksellisessa sarjassa toistaiseksi pelkkiä vierasvoittoja

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kolmas välieräkohtaaminen päättyi Kauhajoen täpärään voittoon.

23.4.2024 12:49 Korisliiga

Timo Heinoselle 4000 pudotuspeliminuuttia täyteen

Helsinki Seagullsin Timo Heinonen rikkoi maanantaina ensimmäisenä pelaajana kautta aikain SM-playoffseissa 4000 otteluminuutin rajan.

22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

22.4.2024 12:44 Korisliiga

Kauhajoen ja Seagulls toinen välierä maanantaina vapaasti katsottavissa Jimillä

Korisfaneja hemmotellaan maanantaina, kun Korisliigan toiset välierät pelataan. Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin toinen välierä on vapaasti katsottavissa Jimiltä alkaen klo 18:15.

Näytä lisää vastaavia