Koponen antanut NBA-näyttöjä Portlandissa

25.6.2008 Espoon Hongassa keväällä toista peräkkäistä koripallomestaruutta juhlinut Petteri Koponen, 20, on uurastanut reilun viikon hänen NBA-oikeutensa omaavan Portland Trail Blazersin harjoituksissa. Suomalaisnuorukaisen tähtäimessä on 14.-20.7. pelattava kesäliiga ja paikka NBA:ssa tulevalle kaudelle.

- Haluan näyttää, että olen valmis pelaamaan jo ensi kaudella NBA:ssa. Uskon, että nyt aika alkaa olla kypsä siihen, sanoo kesäkuun puolessa välissä Portlandiin yhdessä Hongan päävalmentaja Mihailo Pavicevicin kanssa matkustanut Koponen.

Korisliigan parhaaksi pelaajaksi valittu Koponen on kehittynyt vuoden aikana suunnitellusti isoin harppauksin erityisesti fyysisiltä ominaisuuksiltaan ja hänen nykyinen valmiutensa on tullut jopa hienoisena yllätyksenä Portlandin päävalmentajalle Nate McMillanille ja manageri Kevin Pritchardille.

- Minulle sanottiin heti Portlandiin saavuttuani, että vaikutan pitemmältä ja vahvemmalta. Olen siis tehnyt nähtävästi harjoittelussani oikeita asioita viimeisen vuoden kuluessa, vahvistaa 194-senttinen pelintekijä Koponen.

Koponen ei ole näyttänyt hyvältä ainoastaan Portlandin seurajohdon silmissä. Kestävyys- ja nopeustestin terävä tulos on luettavissa meriittinä myös mustana valkoisella.

- Kieltämättä, kaikki on mennyt ihan hyvin ja kommentit ovat olleet positiivisia.

- Petteri haluaa olla täällä. Hän haluaa todistaa valmentajille, että ansaitsee paikan joukkueessa ensi kaudella ja on sitoutunut tekemään itsestään niin hyvän pelaajan kuin mahdollista. Yksi asia, joka (Koposessa) meitä kiinnosti, on hänen työmoraalinsa, siteerasi Portland Tribune Pritchardia.

"Draft kertoo enemmän Portlandin suunnitelmista"

Trail Blazersin suunnitelmista ja kiinnostuksesta Koposta kohtaan kertoo paljon sekin, että McMillan ilmoitti haluavansa pitää hänet harjoittelemassa Portlandissa mahdollisimman pitkään ennen torstaina New Yorkin Madison Square Gardenissa järjestettävää NBA:n varaustilaisuutta.

- Tässä vaiheessa on vaikea sanoa vielä mitään tarkempaa. Torstain draft kertoo sitten taas vähän enemmän Portlandin suunnitelmista, toteaa Seattlen suunnalle yhdessä Portlandin Brandon Royn kanssa harjoittelemaan siirtynyt Koponen.

- Seattlessa on ohjelmassa pari treeniä Royn kanssa ja täältä sitten matka jatkuu todennäköisesti Gonzagaan leirille, joskaan täyttä varmuutta siitä ei vielä ole.

Koposen osalta juhannusviikko kulki vielä pitkälti henkilökohtaisten harjoitusten merkeissä. Myöhemmin kuvaan astuivat muun muassa Portlandin leveään takamiesosastoon lukeutuva Steve Blake ja sentteri Channing Frye.

- Pääsin harjoittelemaan kertaalleen molempien kanssa. Tämän viikon maanantaina Portland järjesti puolestaan workout-tilaisuuden, johon oli poimittu pelaajia ympäriinsä. Mukana oli pari NBA:ssa pelannutta kaveria sekä muun muassa Espanjassa ja Ranskassa esiintyneitä pelaajia. Ja olihan siellä yksi tutumpikin kasvo eli Namika Lahden riveissä aiemmin nähty Michael Kuebler, luettelee Koponen.

Kaikki tekeminen tähtää NBA:n kesäliigaan

Koponen korostaa harjoittelun jatkuvan tiiviinä ja yksi tavoite on yli muiden, Las Vegasissa 11.-20. heinäkuuta pelattava NBA:n kesäliiga, kirkkaana mielessä. Las Vegas merkitsee sittenkin sitä todellista näytön paikkaa, johon Koposen kaikki tekeminen tähtää.

- Suurin paino keskittyy tietenkin kesäliigaan, jossa Portland on luvannut minulle viime vuotta enemmän aikaa ja vastuuta nimenomaan omalla paikallani pelintekijänä. Trail Blazersissa on paljon hyviä takamiehiä ja ei ole suinkaan helppoa lunastaa paikkaa ensi kauden joukkueeseen, mutta olen varsin luottavainen.

Portland julkistaa kesäliigan lopullisen kokoonpanonsa ensi viikolla. Se on kuitenkin jo tässä vaiheessa varmaa, että joukkueesta löytyy Koposen lisäksi myös toinen mies Espoon Hongasta. Hongan viisi kertaa Suomen mestariksi luotsannut Mihailo Pavicevic, 50, on kiinnitetty kesäliigan ajaksi Portlandin apuvalmentajaksi.

- Kesäliigaan valmistautuminen alkaa joukkueen kanssa 8. tai 9. päivä heinäkuuta. Kesäliigassa on luvassa viime vuoden tapaan taas viisi ottelua seitsemän päivän sisään, kertoo Koponen.

NBA:n kesäliigassa on mukana kaiken kaikkiaan 21 joukkuetta. Portlandin tiivis urakka käynnistyy 14. heinäkuuta, jolloin vastaan asettuu Washington Wizards. Portlandin viimeinen ottelu on vuorossa 20. heinäkuuta New Orleans Hornetsia vastaan. Sen jälkeen aika on kypsä suurille päätöksille.

- Pallo on silloin Trail Blazersilla urani jatkon osalta. Haluan pelata NBA:ssa, mutta pitää muistaa, että minulla on ikää sittenkin vasta 20 vuotta. Jos NBA ei onnistu vielä ensi kauden osalta, niin pidän ovet luonnollisesti avoinna myös Eurooppaan, viittaa Koponen lähinnä Italian ja Espanjan suuntaan.

Juuri nyt Koponen aikoo kuitenkin pitää pelitossunsa tukevasti Pohjois-Amerikan maaperällä. NBA on aina ollut hänen suuri unelmansa ja toisaalta kilpailuhenkinen Koponen on tunnettu nuoresta iästään huolimatta juuri sellaisena pelimiehenä, joka on pystynyt kääntämään vaativammatkin haasteet voitokseen.



Lisätietoja: http://www.nba.com/blazers/
 
22.7.2024 10:38 Susijengi

Nkamhoua pisti tuulemaan kesäliigan päätösottelussa

Susijengin nuorta kaartia edustava Olivier Nkamhoua, 24, sai runsaasti peliaikaa Portland Trailblazersin paidassa NBA:n Las Vegasin kesäliigan päätösottelussa. Nkamhoua käytti 24 peliminuuttiaan tehokkaasti kirjaamalla viiden pisteensä kylkeen kuusi levypalloa, kolme syöttöä, yhden riiston ja peräti kuusi blokkia.

21.7.2024 17:14 Susijengi

Remu Raitanen Slovakian pääsarjaan suuren roolin perässä

Susijengiä Valencian olympiakarsintaturnauksessa edustanut ToPo Juniorien kasvatti Remu Raitanen, 26, on solminut ensi kautta koskevan sopimuksen slovakialaisen BC Prievidzan kanssa. Viime kaudella Slovakian liigan välieriin edennyt BC Prievidza pelaa ensi kaudella myös Alpe Adria Cupia ja osallistuu FIBA Europe Cupin karsintoihin.

20.7.2024 10:38 Susiladies

Sara Bejedi sopimukseen unkarilaisen Euroliiga-karsija KSC Szekszárdin kanssa

Florida Statessa keväällä NCAA-uransa päättänyt Sara Bejedi, 24, on tehnyt sopimuksen unkarilaisen KSC Szekszárdin, joka karsii syksyllä pääsystä Euroliigaan. Bejedi oli yksi Susiladiesin kesän otteluiden avainpelaajista ja kerännyt tähän mennessä 16 ottelua naisten maajoukkueessa.

19.7.2024 15:07 Susijengi

Alexander Madsen Espanjan liiganousija Lleidaan

Jo viime keväänä ensituntumaa Espanjan ACB-liigasta CB Andorran paidassa saanut Susijengin valkealaislähtöinen luottosentteri Alexander Madsen, 29, pelaa Espanjassa myös tulevalla kaudella. 208-senttisen Kouvolan Poikien kasvatin on kiinnittänyt riveihinsä ensimmäistä kertaa seuran historiassa pääsarjatasolle kohonnut Lleida CE.

18.7.2024 10:58 Susijengi

Edon Maxhuni kaksivuotisella sopimuksella SIG Strasbourgiin

Ranskan Pro A:n suomalaisjoukkueen kruunua edelliset vuodet kantanut SIG Strasbourg luottaa tulevinakin kausina sinivalkoiseen osaamiseen. Viime kaudella Le Portelin Pro A:n pudotuspeleihin johdattanut Susijengin pelinrakentaja Edon Maxhuni, 26, on solminut seuraavat kaksi kautta koskevan sopimuksen strasbourgilaisjoukkueen kanssa.

12.7.2024 12:05 Susijengi

Perttu Blomgrenin ura jatkuu Balkanilla, uusi seura KK Bosna

Viime kaudella Slovenian liigaa ja Adrianmeren kakkosliigaa Helios Domzalen paidassa pelannut Lapuan Kobrien kasvatti Perttu Blomgren, 22, jatkaa uraansa Balkanilla. Blomgrenin uusi seura on kovin satsauksin tulevaan kauteen lähtevä perinteikäs bosnialaisseura KK Bosna, joka tähtää kaudella niin Bosnian liigan kuin Adrianmeren kakkosliigankin mestaruuksiin.

11.7.2024 12:34 Susijengi

Severi Kaukiaiselle jatkosopimus BC Kalev/Cramoon

Viime kaudella Viron suurseuran BC Kalev/Cramon kanssa Viron cupin ja kansallisen liigan mestaruudet voittanut sekä Viron-Latvian-liigan finaaliin edennyt Kotkan Peli-Karhujen kasvatti Severi Kaukiainen, 185 cm ja 26 vuotta, on solminut tulevaa kautta koskevan jatkosopimuksen tallinnalaisjoukkueen kanssa.

11.7.2024 12:17 Susijengi

Olivier Nkamhoua NBA:n kesäliigaan Portland Trailblazersissa

Susijengin avainpelaajiin vasta päättyneissä Valencian olympiakarsinnoissa kuulunut Helsingin NMKY:n kasvatti Olivier Nkamhoua, 24, edustaa Portland Trailblazersia NBA:n vuotuisessa Las Vegasin kesäliigassa. Samaan aikaan Petteri Koponen on aloittanut valmennusurakkansa San Antonio Spursissa NBA:n kesäliigassa.

8.7.2024 09:12 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo NBA:han Memphis Grizzliesin apuvalmentajaksi

Viime vuosina kansainvälisen koripallon eliittivalmentajien joukkoon tehnyt, Eurocupin ja FIBA Mestarien Liigan mestariksi joukkueensa valmentanut Tuomas Iisalo 41, siirtyy NBA:n Memphis Grizzliesin valmennusjohtoon pelikaudeksi 2024-25. Loviisalaislähtöinen Iisalo on ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja NBA:ssa koskaan.

4.7.2024 11:10 Susijengi

Petteri Koponen New Zealand Breakersin päävalmentajaksi

Suomi-koriksen kaikkien aikojen pelaajalegendoihin lukeutuva MaSu-Basketin kasvatti Petteri Koponen, 36, on solminut 2+1-vuotisen päävalmentajasopimuksen Australian NBL-liigaa pelaavan uusiseelantilaisjoukkueen New Zealand Breakersin kanssa. Breakers on voittanut NBL:n mestaruuden neljä kertaa historian saatossa.

Näytä lisää vastaavia