Katajan hyökkäys ja Bisonsin intensiteetti mittelevät Korisliigan finaaleissa

10.5.2015 Korisliigan kausi 2015/2015 saa arvoisensa päätöksen, kun finaalipariksi selviytyivät viiden välieräottelun jälkeen Kataja Basket ja Bisons Loimaa. ”Biisonit” ovat kasvattaneet intensiteettiään kansainvälisten VTB-liigapelien myötä, kun taas joensuulaiset ovat kartuttaneet mainetta oivalla hyökkäyspelillään. Finaalit alkavat huomenna maanantaina Mehtimäen Jäähallissa.

Katajan Teemu Rannikko metsästää ensimmäistä Suomen mestaruuttaan Korisliigassa...

... kuten myös Susijengi-joukkuekaveri Tuukka Kotti ja Bisons.

Kataja-luotsi Pekka Salminen painottaa, että Bisonsin kanssa ei kannata ryhtyä juoksukilpailuun.

Greg Gibsonin valmentama Bisons on kerryttänyt kokemusta kauden aikana VTB-liigasta. Kuvat: Vesa Kuukka/Kuvanmaailma & Tytti Nuoramo.


Alkukauden ennakko-odotuksissa pudotuspelien häntäpäähän veikkailtu Kataja on osoittanut epäilijät vääräksi, kun joensuulaisjoukkue nousi kauden aikana Korisliigan piikkipaikalle. Pudotuspeleissä Kataja on joutunut molemmilla kierroksilla tiukoille, kun jatkopaikka on selvinnyt vasta viidensien ottelujen jälkeen.

Teemu Rannikon ja Robert Arnoldin masinoima hyökkäyspelaaminen perustuu palloskriineihin, aggressiivisiin ajoihin ja pallonliikkeeseen, mikä on aiheuttanut pitkin kautta harmaita hiuksia vastustajien valmentajille.

- Ei ole epäilystäkään, etteikö Kataja olisi loistava koripallojoukkue. Heillä on allaan kaksi viiteen peliin mennyttä pudotuspelisarjaa, joissa he ovat näyttäneet sisukkuutensa, Bisonsin päävalmentaja Greg Gibson kommentoi vastustajaa.

- Rannikko ja Arnold ovat varmaan kaksi koko sarjan parasta pelaajaa. Heitä ei välttämättä pysty pysäyttämään, mutta pyrimme hidastamaan heitä. Katajalla on mielestäni koko Korisliigan paras puolenkentän hyökkäys.

Gibsonin mukaan Rannikko-Arnold-kaksikon jälkeen Katajasta löytyy myös paljon ratkaisuvalmiutta: Ken Horton on vaarallinen kaaren takaa, kun taas Tom Knight tekee tuhojaan korin alla.

Lisäksi Katajalta löytyy vielä nopeasti kuumenevia heittoranteita, kuten Petri Virtanen ja Marius van Andringa - unohtamatta tietenkään puolustuksen linkkuveitsi Jesse Niemeä.


Bisons on karaistunut VTB-liigan avulla


Bisons taas saavutti jo kauden alusta lähtien olleen tavoitteensa: päättää peräti 70 runkosarjaottelua sisältäneen kauden Korisliigan finaalipaikkaan. Moni mestaruutta tavoitteleva joukkue ei olisi ollut tyytyväinen neljänteen sijaan runkosarjassa, mutta Bisons otti sijoituksen mielellään vastaan, kun ottaa mukaan ottelumäärän tuoman rasituksen.

VTB-liigassa mm. Moskovan TsSKA:ta ja BC Himkiä vastaan pelatuista otteluista on jäänyt paljon sukanvarteen, mikä erityisesti näkyy pelikovuudessa ja intensiteetissä.

- Bisons on fyysinen joukkue. Sillä on koko, voimaa ja nopeutta. Se on joukkue, jonka kanssa ei kannata ryhtyä juoksukilpailuun. VTB-liiga on tuonut enemmän kuin kovuutta ja pelaajien intensiteetti on korkealla tasolla, Katajan päävalmentaja Pekka Salminen analysoi.

- He menevät kovaa tilanteisiin ja liikuttavat palloa ripeästi. Meidän tavoite on saada heidän rytminsä poikki ja pitää huoli siitä, että pärjäämme irtopalloissa.

Bisons myös aiheuttaa vastustajalleen vaikeuksia, kun joukkueen amerikkalaiskolmikko voi vaihtua ottelusta toiseen. Pääasiallisena kolmikko pudotuspeleissä on nähty Anthony Hilliard, Martin Zeno ja Ian Hummer, mutta KTP-sarjassa kolmessa ottelussa Hummerin tilalla nähtiin Travis Nelson.

Vahvistusten lisäksi ensimmäisiä Korisliiga-finaalejaan pelaava Tuukka Kotti on pelannut huikeat pudotuspelit, takakentältä löytyvät maajoukkuetakamiehet Roope Ahonen ja Antto Nikkarinen sekä Loimaalle kesken kautta siirtynyt Pierre Jallow täyttää paikkansa arvokkaana roolipelaajana penkiltä.

Korisliigan finaalit alkavat huomenna maanantaina 11.5. kello 18:30 Mehtimäen Jäähallissa. Kaksi ensimmäistä finaaliottelua näkyvät YLE Areenalta. Kolmannesta ottelusta lähtien ratkaisevat finaaliottelut televisioidaan suorina lähetyksinä YLE TV2:n toimesta.

 

 
5.7.2024 19:16 Korisliiga

Korisliigan vahvistettu sarjaohjelma kaudelle 2024–25 on julkaistu

Pantterijahti käynnistyy lokakuun ensimmäisenä perjantaina ja Suomen mestari on selvillä viimeistään 15.5.2025. Korisliiga jatkaa formaatilla, jossa 22 kierroksen jälkeen joukkueet jaetaan ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

18.6.2024 13:33 Korisliiga

Max Besselink palaa BC Nokiaan

Viimeisen kahden kauden aikana Saksan Bundesliigassa ja Belgian ja Alankomaiden yhteissarjassa pelannut Helsingin NMKY:n kasvatti Max Besselink, 202 cm ja 22 vuotta, palaa Suomeen. Besselink palaa yksivuotisella sopimuksella tuoreeltaan Suomen mestaruuden voittaneeseen BC Nokiaan, jota hän edusti viimeksi kaudella 2021–22.

18.6.2024 10:59 Susijengi

Andre Gustavson: ”Tuntuu kuin ei olisi ollut päivääkään poissa”

Andre Gustavson kolkutteli 2010-luvun viimeisinä vuosina Susijengin portteja yhtenä ikäluokkansa lupaavimmista suomalaispelaajista. Vaikka viimeiseen neljään vuoteen Gustavsonia ei ole maajoukkuepaidassa nähty, on hänen tähtäimensä kuusivuotiseksi venähtäneen NCAA-uran ajan ollut koko ajan ammattilaisurassa ja Susijengissä.

18.6.2024 09:29 Pääjuttu

Erotuomari Miltos Ioannidis sai uralleen haluamansa päätöksen: ”Kausi oli hyvä, tunne on loistava”

26 erotuomarivuoden jälkeen Miltos Ioannidis pistää pillin pussiin ja antaa hyvillä mielin tilaa nuoremmalle erotuomaripolvelle. Pitkän uran kulmakiviä ovat olleet koripallon kautta syntyneet ystävyyssuhteet, solidaarisuus ja positiivinen ajattelu.

12.6.2024 09:27 Korisliiga

Timo Heinosen historiallinen ura jatkuu Seagullsissa

Helsinki Seagulls on tehnyt yhden kauden mittaisen jatkosopimuksen joukkueen pitkäaikaisen luottopelaajan Timo Heinosen kanssa. 1026 Korisliiga-ottelun kokemuksella varustettu 42-vuotias laituri on edustanut joukkuetta jo kaudesta 2015-16 asti.

6.6.2024 09:32 Korisliiga

Seagullsille kaksi merkittävää jatkosopimusta: kapteeni Rougeau ja Waxlax jatkavat

Helsinki Seagullsin kokoonpanossa nähdään hyvää jatkuvuutta myös tulevalla Korisliiga-kaudella 2024-25, kun joukkueen kapteeni René Rougeau ja luottopelaaja Ricky Waxlax jatkavat joukkueessa 1+1-muotoisilla jatkosopimuksilla.

5.6.2024 21:00 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2024–25 myönnetty: pääsarjoissa tulevalla kaudella 63 joukkuetta

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2024–25. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Naisten pääsarjat ovat joukkuemäärältään täynnä tulevalla kaudella.

31.5.2024 12:30 Korisliiga

Andre Gustavson aloittaa ammattilaisuransa Kauhajoella ja Korisliigassa

Karhu Basket on solminut vuoden pelaajasopimuksen 25-vuotiaan takamiehen Andre Gustavsonin kanssa. Gustavson on pelannut kuusi ottelua Susijengin paidassa. Kaikki ikäluokat huomioiden Gustavson on pukenut maajoukkuepaidan ylleen sata kertaa.

30.5.2024 12:00 Korisliiga

BC Nokian kapteeni Niko Mattila: ”Kukaan ei kokenut olevansa korkeammalla kuin toinen”

Niko Mattila ei ole vielä sisäistänyt kaikkea, mitä vajaa viikko sitten tapahtui Korisliigan seiskafinaalissa. 424 Korisliiga-ottelua pelanneelle Mattilalle ensimmäisestä finaalikokemuksesta muodostui ikimuistoinen, kun pääsi nostamaan Pantteri-patsaan kohti Kisahallin kattoa joukkueen ja kannattajien edessä.

29.5.2024 11:55 Korisliiga

Vuoden pelaaja Topias Palmi lataa akkuja pronssimitali kaulassaan – ”Isoin teema on saada tällaisen kauden jälkeen kroppa ja mieli kuntoon”

Topias Palmi palkittiin jo uransa toisen kerran Korisliigan Vuoden pelaajana. Ensimmäinen kausi Kauhajoen paidassa toi kaulaan myös pronssimitalin.

Näytä lisää vastaavia