Kataja voiton päähän ensimmäisestä mestaruudestaan, Bisons kaatui yli 3000 katsojan edessä

16.5.2015 20:43 Korisliigan finaalien kolmannessa ottelussa Kataja Basket haki revanssin keskiviikkoisesta vierastappiostaan, kun joensuulaiset veivät Bisons Loimaata 3348 katsojan edessä Mehtimäen Jäähallissa 84-73 (44-43). Kataja johtaa nyt ottelusarjaa 2-1 ja Suomen mestaruus on katkolla huomenna Turun HK-Areenalla.

Tommi Huolila nousi Katajan sankariksi kolmannessa finaalissa.

Uskomattoman taitava Robert Arnold pujotteli Katajalle 17 pistettä.

Mehtimäen Jäähalliin oli saapunut kannustamaan peräti 3348 koripallofania.

Teemu Rannikko hakee ensimmäistä Suomen mestaruuttaan huomenna kotikaupungissaan Turussa. Kuvat: Vesa Kuukka/Kuvanmaailma.


Kataja sai ottelua ennen jobinpostia, kun luottosentteri Tom Knight ei osoittautunut pelikuntoiseksi. Knightin paikkaajaksi aloitusviisikkoon nostettiin 22-vuotias Tommi Huolila, joka pelasi nuoren Korisliiga-uransa parhaimman pelin oikeaan aikaan.

Bisons piti vielä avausneljänneksen peliä käsissään, mutta lyhyen tauon jälkeen huippukaksikko Teemu Rannikko ja Robert Arnold johdattivat Katajan 6 pisteen takaa-ajoasemasta kuskin paikalle. Puoliaikatauolle mentiinkin Katajan johdossa 44-43.

Kolmannen neljänneksen lopulla Kataja siirtyi selkeämpään johtoon, kun joensuulaispelaajat upottivat kolmosia yksi toisensa jälkeen. Petri Virtasen kaukoheitto ja Teemu Rannikon and-one-lay-up veivät neljänneksen päätteeksi Katajan 12 pisteen johtoon.

Joensuulaisten koko pelin erinomaisesti toiminut puolustus piti huolen, että Bisons ei päässyt enää päätösneljänneksellä uhkaamaan Katajan johtoasemaa.


Huolila: ”Tiesin, että on isot saappaat täytettävänä”


- Urheilu on hieno juttu. Bisons on mielettömän kova joukkue, tiesimme sen. Yritimme luoda joukkueeseen positiivisen ja voittamisen mielentilan ja tästä näitä tarinoita syntyy, Katajan päävalmentaja Pekka Salminen aloitti.

- Meillä on hyviä pelaajia, hyviä roolipelaajia ja hienoja tarinoita. Olimme tänään rennolla fiiliksellä, tosin hyvin väsyneitä loppua kohden.

Katajan ehdottomiin onnistujiin kuuluivat superkaksikko Rannikko (20/2/5 syöttöä) ja Arnold (17/11). Petri Virtanen (15/3) oli jälleen mies paikallaan tiukoissa paikoissa, kuten myös Ken Horton (15/11/3 syöttöä).

Joukkueen yllätyssankariksi nousi kuitenkin Knightin korvannut täyttänyt Huolila, joka heitti 12 pistettä hyvillä tarkkuuksilla ja kahmi 5 levypalloa.

- Tiesin, että on isot saappaat täytettävänä, kun Tom puuttui. Tänään mielestäni onnistuin siinä. Huomenna on onnistuttava uudestaan, Huolila kommentoi pelin jälkeen.


Gibson: ”Hävisimme paljon 1-1-kamppailuja”


Bisonsin päävalmentaja Greg Gibson kehui lehdistötilaisuudessa Katajaa, mutta oli myös tyytymätön joukkueensa puolustuspelaamiseen.

- Kataja ansaitsi voittaa tänään. Aloitimme hyvin, mutta loppua kohden tuli liikaa virheitä, muutama menetys, joista Kataja rankaisi välittömästi. Hävisimme paljon 1-1 kamppailuja joita ei vaan voi hävitä. Kataja oli erinomainen tänään, mutta nyt aloitamme valmistaudumme huomiseen.

Bisonsin selkeä ykkönen oli Tuukka Kotti, joka 17 pisteen lisäksi napsi 14 levypalloa ja torjui kahdesti. Taustatukea antoivat vahvistuskolmikko Martin Zeno (14/4/5 syöttöä), Ian Hummer (13/4) ja Anthony Hilliard (11/9).

Pierre Jallow pelasi myös tehokkaat minuutit, kun vain reilussa viidessä minuutissa sentteri heitti 8 pistettä ja haki 4 levypalloa.

Suomen mestaruus on katkolla huomenna sunnuntaina 17.5., kun Bisons isännöi Katajaa Turun HK-Areenalla kello 16:00.

 

 
19.7.2024 12:24 Korisliiga

Kataja Basket teki kaksi kiinnitystä: Knihtiselle jatkosopimus, Jocelyn siirtyy Joensuuhun Uudestakaupungista

Joensuulainen Korisliiga-joukkue Kataja Basket rakentuu pelaajistonsa osalta hyvää vauhtia kohti tulevaa pelikautta. Tuoreimmat kiinnitykset sinivalkoasuun tekivät 25-vuotiaat laiturit Teemu Knihtinen sekä yhdysvaltalainen, New Jerseystä kotoisin oleva Travis Jocelyn. Kouvot-kasvatti Knihtiselle kausi Katajassa tulee olemaan kolmas, liigaurallaan jo kahdestoista. Uudenkaupungin Korihaiden riveistä tuttu Jocelyn aloittaa syksyllä neljännen ammattilaiskautensa. Molempien sopimukset kattavat kauden 2024–2025.

19.7.2024 12:10 Korisliiga

Bisons ja Jeremiah Wood sopimukseen - Woodille seitsemas kausi Korisliigassa

Miesten Korisliiga-kauteen valmistautuva Bisons Loimaa on solminut sopimuksen 39-vuotiaan Jeremiah Woodin kanssa. Wood tuo Bisonsin korin alle jo seitsemännen kauden Korisliiga-veteraanin.

15.7.2024 12:00 Korisliiga

Kalle Peltonen tuo voimaa ja monipuolisuutta Korihaihin

Uudenkaupungin Korihait on tehnyt vuoden mittaisen sopimuksen laituri Kalle Peltosen kanssa. Jyväskyläläisen HoNsUn kasvatti siirtyy Uuteenkaupunkiin Nokialta, jossa hän voitti viime kaudella uransa toisen Suomen mestaruuden.

10.7.2024 12:00 Korisliiga

Thomas Vehmanen ja Viljami Arvonen jatkavat Korihaissa

Uudenkaupungin Korihait on tehnyt jatkosopimukset takamiehien Thomas Vehmasen ja Viljami Arvosen kanssa. Suomalais-virolaisen Vehmasen jatkosopimus on yksivuotinen, Korihait-kasvatti Arvosen sopimus on mallia 1+1.

8.7.2024 18:37 Korisliiga

Pyrintö teki sopimuksen ammattilaisuransa Suomesta aloittavan Xavier Bledsonin kanssa

Pyrinnön uusin pelaajasopimus on solmittu 24-vuotiaan Xavier Bledsonin kanssa. Viimeiset kolme kautta Indiana Staten yliopistossa pelanneelle Bledsonille luvassa on ensimmäinen kausi ammattilaisena.

5.7.2024 19:16 Korisliiga

Korisliigan vahvistettu sarjaohjelma kaudelle 2024–25 on julkaistu

Pantterijahti käynnistyy lokakuun ensimmäisenä perjantaina ja Suomen mestari on selvillä viimeistään 15.5.2025. Korisliiga jatkaa formaatilla, jossa 22 kierroksen jälkeen joukkueet jaetaan ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

18.6.2024 13:33 Korisliiga

Max Besselink palaa BC Nokiaan

Viimeisen kahden kauden aikana Saksan Bundesliigassa ja Belgian ja Alankomaiden yhteissarjassa pelannut Helsingin NMKY:n kasvatti Max Besselink, 202 cm ja 22 vuotta, palaa Suomeen. Besselink palaa yksivuotisella sopimuksella tuoreeltaan Suomen mestaruuden voittaneeseen BC Nokiaan, jota hän edusti viimeksi kaudella 2021–22.

18.6.2024 10:59 Susijengi

Andre Gustavson: ”Tuntuu kuin ei olisi ollut päivääkään poissa”

Andre Gustavson kolkutteli 2010-luvun viimeisinä vuosina Susijengin portteja yhtenä ikäluokkansa lupaavimmista suomalaispelaajista. Vaikka viimeiseen neljään vuoteen Gustavsonia ei ole maajoukkuepaidassa nähty, on hänen tähtäimensä kuusivuotiseksi venähtäneen NCAA-uran ajan ollut koko ajan ammattilaisurassa ja Susijengissä.

18.6.2024 09:29 Pääjuttu

Erotuomari Miltos Ioannidis sai uralleen haluamansa päätöksen: ”Kausi oli hyvä, tunne on loistava”

26 erotuomarivuoden jälkeen Miltos Ioannidis pistää pillin pussiin ja antaa hyvillä mielin tilaa nuoremmalle erotuomaripolvelle. Pitkän uran kulmakiviä ovat olleet koripallon kautta syntyneet ystävyyssuhteet, solidaarisuus ja positiivinen ajattelu.

12.6.2024 09:27 Korisliiga

Timo Heinosen historiallinen ura jatkuu Seagullsissa

Helsinki Seagulls on tehnyt yhden kauden mittaisen jatkosopimuksen joukkueen pitkäaikaisen luottopelaajan Timo Heinosen kanssa. 1026 Korisliiga-ottelun kokemuksella varustettu 42-vuotias laituri on edustanut joukkuetta jo kaudesta 2015-16 asti.

Näytä lisää vastaavia