Kataja kuuden pisteen johdossa joulutauolle

20.12.2006 Joensuun Kataja pääsi Korisliigan runkosarjan puolittavalle joulutauolle kuuden pisteen sarjajohdossa. Kataja päätti syyskierroksen 108-88 (52-36) -kotivoitolla Team Componentasta. Joensuulaiset hävisivät syyskierroksen 22 pelistään vain kolme.

Componentaa vastaan Kataja johti peliä alusta loppuun, vaikka karkkilalaiset nousi viimeisellä neljänneksellä hiostamaan hetkeksi kotijoukkuetta viiden pisteen tuntumaan.

Katajan menestyksen salaisuuksista yksi löytyy kotimaisen kaartin vahvuudesta. Nytkin tehotrio löytyi kotimaisista, kun Sami Lehtoranta heitti 21 pistettä ja Petri Virtanen sekä Anssi Kinnaslampi 17 pistettä mieheen. Componentan ylivoimainen ykkönen oli 33 pistettä tehnyt Chris Davis.

Kärkiparin Kataja-Honka takana tasapisteissä olevat ToPo ja KTP kamppailivat Helsingissä tasaisen ottelun, joka päättyi ToPon 77-75 (35-39) -voittoon.

KTP karkasi kolmannella jaksolla jo 15 pisteen johtoon, mutta ToPo kiri pelin toiseksi viimeisellä minuutilla pisteen edelle. KTP pääsi vielä viimeiselle minuutille kolmen pisteen johdossa, mutta viimeisen minuutin kaikki viisi pistettä syntyivät ToPon Alex Wesbyn käsistä.

15 pistettä tehnyttä Wesbyä tehokkaimmiksi ToPossa pääsivät Logi Gunnarsson 26:llä ja JD Collins 17 pisteellä. KTP:stä ylsivät kaksinumeroisiin pisteisiin vain Jerald Fields 19:llä ja Andre Foreman 18 pisteellä.

NBA-vahvistus ei auttanut Pyrintöä

Namika Lahti käänsi Tampereella tasaisen pelin edukseen, kun Pyrintö taipui 83-92 (42-48) -tappioon.

Sarjajumbo Pyrintö kamppaili voitosta vielä viimeisen neljänneksen 77-77-tilanteessa. Siitä lahtelaiset kasvattivat vähitellen yhdeksän pisteen voittonsa, joka oli myös pelin suurin ero.

Vierasvoittoa rakensi lopussa ratkaisukoreja tehnyt Teemu Laine, joka heitti kaikkiaan 24 pistettä. Augenijus Vaskys teki 18 ja Sidney Holmes 17 pistettä.
Pyrinnön kaikki viisi yhdysvaltalaispeluria tekivät 13-18 pistettä. James Wright oli joukon tehokkain. 104 NBA-peliä viime vuosikymmenellä pelannut 32-vuotias Eric Washington teki Pyrinnössä debyyttinsä 15 pisteen teholla.

Pussihukat teki eroa jumbosijaan ottamalla kolmannen peräkkäisen voittonsa, kun Uudenkaupungin Korihait kaatui Vantaalla 84-63 (30-36).

Korihait piti johtoa lähes puoli peliä, mutta PuHu nousi edelle kolmannen jakson alkupuolella eikä menettänyt enää johtoaan.

PuHun tehomiehenä erottui Marwan Gaines, joka teki 25 pistettä ja kahmi 18 levypalloa. Bilal Salaam nakkasi 17 pistettä. Korihaiden vaatimattomasta tehosta vastasivat Ben Perkins 19:llä ja Roland Yates 15 pisteellä.

(STT)

Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/

Asiat

12.5.2024 18:01 Korisliiga

Seagulls kesti Nokian loppukirin ja kavensi finaalit 2–1:een

Helsinki Seagulls otti ensimmäisen voittonsa tämän vuoden miesten Korisliigan finaaleissa.

11.5.2024 20:04 Pääjuttu

Kauhajoki suvereeniin voittoon pronssiottelussa – Palmin ja Hopkinsin heittokädet kuumina

Miesten Korisliigan pronssimitalit ripustettiin tänään Kauhajoen pelaajien kaulaan.

10.5.2024 21:09 Korisliiga

Hurmiossa pelanneelta BC Nokialta ylivoimainen esitys – finaalisarja nokialaisille nyt 2–0

Korisliigan toinen finaali oli kotijoukkue BC Nokian näytös, kun sen puolustus tylsytti Helsinki Seagullsin lukemin 85–60 (38–31). Kolmas finaali pelataan tulevana sunnuntaina Helsingissä.

8.5.2024 21:26 Korisliiga

Korisliiga-finaalit käyntiin: BC Nokia kähvelsi kotiedun heti ensikohtaamisella!

Helsinki Seagullsin ja BC Nokian ensimmäinen finaaliottelu päättyi 63–69-vierasvoittoon.

7.5.2024 15:23 Korisliiga

Korisliigan finaalien 2023-2024 erotuomarit valittu

Huomenna alkava miesten Korisliigan finaalisarja tuomitaan seitsemän erotuomarin voimin.

7.5.2024 12:44 Korisliiga

BC Nokia haastaa kokeneen ja itsevarman Seagullsin nuorella nälällä ja nopeudella – ”Tietämättömyys on etumme!”

Keskiviikkona 8. toukokuuta käynnistyvät Korisliiga-finaalit. Vastakkain ovat Helsinki Seagulls ja BC Nokia, joiden päävalmentajat miettivät kiireisellä aikataululla parhaita aseita kilpailijaansa vastaan.

6.5.2024 14:31 Korisliiga

Rougeaulle 100 torjuntaa pudotuspeleissä täyteen

Helsinki Seagullsin Rene Rougeau torjui lauantaina ratkaisevassa seitsemännessä välieräpelissä Kauhajokea vastaan vastustajan koriinheiton neljästi.

6.5.2024 12:01 Korisliiga

Aapeli Alanen palaa Bisonsiin

Bisons Loimaa tiedottaa tehneensä 1+1-vuotisen Lahdesta kotoisin olevan Aapeli Alasen kanssa.

5.5.2024 19:19 Korisliiga

BC Nokia seurahistorian ensimmäisen kerran Korisliiga-finaaliin!

BC Nokian historiallinen välierävoitto ratkesi pisteen turvin. Katajan Thomas Tumbalta nähtiin tappiossa 32 pisteen tuplatupla.

4.5.2024 21:59 Korisliiga

Seagulls finaaliin – Okko Järvi tykitti huimat pisteet kaaren takaa

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen seitsemän ottelun välierätaisto päättyi Seagullsin voittoon.