Kataja järjesti jättiyllätyksen Turkissa – Pinar Karsiyaka kaatui murskalukemin

30.11.2016 Kataja Basket palasi Mestarien liigassa voittojen tielle, kun se haki arvokkaan 84-66-vierasvoiton turkkilaisesta Pinar Karsiyakasta. Joensuulaiset onnistuivat tasaisesti ja hallitsivat ottelua ensiminuuteista lähtien.

Daniel Mullings pääsi jälleen viimeistelemään näyttäviä donkkeja Teemu Rannikon syötöistä.

Kapteeni Teemu Rannikko johti Katajan peliä mallikkaasti Turkissa.

Päävalmentaja Greg Gibsonin hymy oli ottelun jälkeen herkässä. Kuvat: Kuvanmaailma/Vesa Kuukka

Kataja Basket lähti altavastaajana Mestarien liigassa B-lohkon kolmantena olevan Pinar Karsiyakan vieraaksi, mutta jätti lopulta kotijoukkueen tylysti nuolemaan näppejään.

- Taistelimme koko 40 minuuttia ja sitä ottelun voittaminen vaatii etenkin vieraskentällä. Olen todella ylpeä joukkueestamme, Katajan päävalmentaja Greg Gibson myhäili ottelun lehdistötilaisuudessa.

Joensuulaiset saivat otteluun hyvän alun ja karkasivat turkkilaisilta toisen erän edetessä. Vahvassa vireessä ollut Kataja-kapteeni Teemu Rannikko pussitti yhdeksän pistettä vain 47 sekunnissa ja johdatti joukkueensa 18 pisteen karkumatkalle.

Kolmannella neljänneksellä kotijoukkue sai juonesta kiinni ja DaJuan Summersin kolmonen toi Pinar Karsiyakan jo viiden pisteen päähän tilanteessa 54-59. Vesa Mäkäläisen ja Jarekious Bradleyn kolmoset veivät joensuulaiset kuitenkin päätöserään turvallisessa johdossa. Katajan hermot kestivät turkkilaisyleisön edessä ja joukkue nappasi vieraskentältä Mestarien liigan kolmannen voittonsa.

- Halusimme voittoa enemmän. Täällä on hieno joukkue ja organisaatio, mutta teimme heistä tänään aseettomia. Pelasimme ottelun alusta loppuun suurella sydämellä ja toteutimme suunnitelmaamme. Teimme virheitä, mutta pääsimme taistelemalla niistä yli, Gibson kehui omiaan.

Puolustuspeli voiton avain

Kataja onnistui laajalla rintamalla, mutta suurimmat syömähampaat olivat tutusti Rannikko (15/1/8 syöttöä) ja Izmirin Karsiyaka Arenan ilmatilaa hallinnut Daniel Mullings (17/9/5 syöttöä). Kaksinumeroisille pisteille ylsivät kaksikon lisäksi Jarekious Bradley (14/1) sekä Nino Johnson (12/3), ja minuuttinsa käyttivät tehokkaasti myös Tommi Huolila (4/5) ja Ilari Seppälä (8/2).

- Viime viikon kotiottelu oli meiltä huono ja hävisimme, eikä meillä ollut tänne lähdettäessä mitään menetettävää. Saimme hyvän startin otteluun ja pidimme kontrollin koko 40 minuutin ajan, Rannikko sanoi.

Joensuulaisten puolustus pakotti Pinar Karsiyakan vaikeisiin heittoihin, mistä kielivät myös tilastot. Kataja upotti kakkosensa 55 ja kolmoset 46 prosentin tarkkuudella, kun taas kotiareenallaan pelanneet turkkilaiset jäivät lukemiin 39% (2p) ja 33% (3p).

- Pelasimme niin kuin halusimme, juoksimme, mutta tarvittaessa osasimme myös rauhoittaa peliä. Puolustuspelaaminen oli tämän ottelun avain, Rannikko summasi.

Kataja on pelannut Mestarien liigassa nyt kerran jokaista B-lohkon joukkuetta vastaan ja kerännyt seitsemästä ottelustaan kolme voittoa. Joukkue jatkaa otteluitaan ensi tiistaina 6. joulukuuta, kun se matkaa Maccabi Rand Median vieraaksi Israeliin.

Lisätiedot: Ottelutilastot
 
26.8.2024 11:04 Korisliiga

Seagullsissa Korisliiga-mestaruuden voittanut Jeffrey Carroll Jr. palaa Helsinkiin

Helsinki Seagulls on tehnyt sopimuksen joukkuetta historiallisella mestaruuskaudella 2022-23 edustaneen 29-vuotiaan yhdysvaltalaisen Jeffrey Carrollin kanssa. Carroll valittiin kyseisellä kaudella Korisliigan vuoden ulkomaalaispelajaaksi ja hän oli mestaruusjoukkueessa isossa roolissa.

15.8.2024 14:11 Korisliiga

Samu Adler siirtyy HBA:sta Vilppaan Korisliiga-joukkueeseen

Salon Vilppaan Korisliiga-miehistö saa vielä yhden lisäpalasen, kun elokuussa 17 vuotta täyttänyt Samu Adler siirtyy Vilppaan riveihin kahden vuoden sopimuksella. Tapiolan Hongan 196-senttinen kasvatti kuului tämän kesän Tampereen EM-kisoissa Suomen U18-ikäluokan kärkinimiin.

15.8.2024 10:00 Korisliiga

Seagulls solmi kansainvälisen kumppanuussopimuksen ja tähtää Euroopan sarjoihin

Koripalloseura Helsinki Seagulls solmii uuden strategisen kumppanuuden liettualaisen Basketball Holding Companyn ostaessa osuuden yhtiön omistuksesta. Holdingyhtiön on tarkoitus kasvaa yhdeksi seuran pääomistajista ja edistää joukkueen matkaa Euroopan sarjoihin. Kaupan seuraavassa vaiheessa selvitetään myös tulevia halliolosuhteita erityisesti Helsinki-hallin osalta. 

7.8.2024 11:02 Korisliiga

Uusiseelantilainen Kruz Perrott-Hunt Korihaiden ensimmäinen ulkomaalaisvahvistus

Uudenkaupungin Korihait on tehnyt vuoden mittaisen sopimuksen takamies Kruz Perrott-Huntin kanssa. Uusiseelantilainen aloittaa toisen ammattilaiskautensa Uudessakaupungissa.

3.8.2024 22:02 Susijengi

Joel Mäntysen kansainvälinen ura käyntiin Patrioti Levicessä

Korisliigan viime kausien kotimaisten pistetykkien parhaimmistoon lukeutuva kotkalaislähtöinen KTP:n kasvatti Joel Mäntynen, 199 cm ja 22 vuotta, on allekirjoittanut tulevaa kautta koskevan sopimuksen kolme edellistä Slovakian mestaruutta voittaneen ja FIBA:n Mestareiden Liigan karsintoihin osallistuvan Patrioti Levicen kanssa.

29.7.2024 17:40 Susijengi

Susijengi-tulokas Thomas Tumba Espanjan kakkosliigaan

Erinomaisen Korisliiga-kevään Kataja Basketissa pelannut ja Susijengissä kesällä debytoinut kotkalaisen KTP:n juniorimyllyn kasvatti Thomas Tumba, 23, on kirjoittanut ensimmäisen kansainvälisen ammattilaissopimuksensa. Tumba pelaa ensi kaudella Espanjan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle (LEB Oro) nousseessa CB Morónissa.

24.7.2024 12:04 Korisliiga

Kobrille tukku sopimuksia

Lapuan Kobrien runko pysyy kasassa tulevalla Korisliiga-kaudella. Tuoreet pelaajasopimukset kattavat viisi viime kaudelta tuttua kasvoa sekä amerikkalaisvahvistus Samari Curtisin.

19.7.2024 12:24 Korisliiga

Kataja Basket teki kaksi kiinnitystä: Knihtiselle jatkosopimus, Jocelyn siirtyy Joensuuhun Uudestakaupungista

Joensuulainen Korisliiga-joukkue Kataja Basket rakentuu pelaajistonsa osalta hyvää vauhtia kohti tulevaa pelikautta. Tuoreimmat kiinnitykset sinivalkoasuun tekivät 25-vuotiaat laiturit Teemu Knihtinen sekä yhdysvaltalainen, New Jerseystä kotoisin oleva Travis Jocelyn. Kouvot-kasvatti Knihtiselle kausi Katajassa tulee olemaan kolmas, liigaurallaan jo kahdestoista. Uudenkaupungin Korihaiden riveistä tuttu Jocelyn aloittaa syksyllä neljännen ammattilaiskautensa. Molempien sopimukset kattavat kauden 2024–2025.

19.7.2024 12:10 Korisliiga

Bisons ja Jeremiah Wood sopimukseen - Woodille seitsemas kausi Korisliigassa

Miesten Korisliiga-kauteen valmistautuva Bisons Loimaa on solminut sopimuksen 39-vuotiaan Jeremiah Woodin kanssa. Wood tuo Bisonsin korin alle jo seitsemännen kauden Korisliiga-veteraanin.

15.7.2024 12:00 Korisliiga

Kalle Peltonen tuo voimaa ja monipuolisuutta Korihaihin

Uudenkaupungin Korihait on tehnyt vuoden mittaisen sopimuksen laituri Kalle Peltosen kanssa. Jyväskyläläisen HoNsUn kasvatti siirtyy Uuteenkaupunkiin Nokialta, jossa hän voitti viime kaudella uransa toisen Suomen mestaruuden.

Näytä lisää vastaavia