Karstenille jatkosopimus, Anttila ja Arponen palaavat Hongan naisten liigajoukkueeseen

30.5.2022 12:40 Tapiolan Hongan naisten Korisliiga-joukkueen kapteeni Sandra Karsten solmi vuoden mittaisen jatkosopimuksen. Armi Anttila ja Carita Arponen puolestaan palaavat espoolaisjoukkueeseen.

Sandra Karstenin debyyttikausi naisten Korisliigassa oli onnistunut. Kuva: Ville Vuorinen

Karsten tilastoi päättyneellä kaudella 10,2 pistettä, 4,4 levypalloa ja 3,2 koriin johtanutta syöttöä ottelua kohden. Yliopistouransa Hofstrassa viettänyt Karsten on pelannut seitsemän naisten maaottelua.

- Sandra pelasi erittäin nousujohteisen kauden. Heti kun aloimme kasaamaan seuraavan kauden joukkuetta, oli meille selvää, että haluamme ehdottomasti hänen jatkavan meillä. Sandra tuo pelikentälle urheilullisuutta, korintekouhkaa ja ison määrän johtajuutta. Uskomme Sandran ahkeruuden jatkavan hänen kehitystään suurin harppauksin myös ensi kaudella, päävalmentaja Niko Nyholm kommentoi seuran tiedotteessa.

- Joukkue on täynnä urheilijoita, jotka harjoittelevat tavoitteellisesti hyvässä ympäristössä. Varsinkin meidän nuoremmat pelaajat ovat ottaneet isoja harppauksia eteenpäin ensimmäisen naisten kauden jälkeen ja uskon että se myös näkyy ensi kaudella pelikentällä, Karsten kommentoi.

Tapiolan Hongan naiset saa kaksi kokemusta muualta hakenutta pelaajaa tulevan kauden rosteriinsa. Armi Anttila pelasi Espoossa B-tytöistä eteenpäin ennen siirtymistään PuHu:n kautta amerikkalaiskentille Eckerd Collegeen, nyt Anttila palaa naisten 1.divisioonan kautta Honkaan ja liittyy naisten edustusjoukkueeseen.

- Tuon mukanani ainakin positiivista energiaa ja kokemusta. Toivon, että kokemus auttaa minua luomaan jonkinlaista varmuutta kentälle ja voin auttaa nuoria potentiaalisia pelaajia urallaan eteenpäin. Lisäksi uskon, että hyvällä fiiliksellä ja joukkuehengellä saadaan paljon enemmän joukkueesta irti joten yritän myös lisätä niitä entisestään treeneihin ja peleihin, Anttila kommentoi.

Honkalaiskasvatti Carita Arponen edusti Hongan naisia viimeksi kaudella 2018-19. Sittemmin Arponen on panostanut opiskeluun ja hakenut vauhtia liigakentille pelaamalla alemmilla sarjatasoilla honkalaisjoukkue Pinjojen vahvuudessa.

- Olen seurannut Hongan edeltäviä kausia innolla ja mielenkiinnolla. Hongassa tehdään pitkäjänteistä ja hyvää työtä pelaajien kehityksen eteen. Valmennus on laadukasta ja pelikaverit huippuja. Pelien seuraaminen on vain kasvattanut tahtoani palata liigakentille ja koriksen pariin, Arponen avaa.

 
19.7.2024 11:34 Naisten Korisliiga

Warren vahvistamaan Vetoa

Vimpelin Veto on lukinnut Audrey Warrenin kolmanneksi ulkomaalaisvahvistukseksi tulevalle kaudelle.

17.7.2024 15:07 Naisten Korisliiga

Kanadalaiskaksikko Pocrnic ja Gates sekä lupaava Mujunen vahvistamaan Torpan Poikia

Torpan Pojat on tehnyt kolme sopimusta ensi kaudelle: joukkuetta tulevat vahvistamaan takapelaaja Kali Pocrnic, kakkospaikkaa pelaava Sarah Gates sekä sentterin tontilla viihtyvä Anni Mujunen.

12.7.2024 14:47 Naisten Korisliiga

Ninni Salmi Naisten Korisliigaan nousevaan BC Nokia Naisiin

Ninni Salmi tuo BC Nokia Naisten joukkueeseen lisää kokemusta koko kentälle.

10.7.2024 12:45 Naisten Korisliiga

Anissa Pounds vahvistamaan Peli-Karhuja

Anissa Pounds on tehnyt yksivuotisen sopimuksen Naisten Korisliigassa pelaavan ja vastikään paikan Eurocupin lohkovaiheeseen napanneen Peli-Karhujen kanssa.

10.7.2024 12:21 Naisten Korisliiga

Ebba Pekonen liittyy BC Nokia Naisiin

BC Nokia Naisten joukkue saa lisää vaihtoehtoja pelata erilaisilla viisikoilla, kun Ebba Pekonen liittyy vahvuuteen.

9.7.2024 15:13 Naisten Korisliiga

Naisten EuroCupissa nähdään ensi kaudella suomalaisväriä - Peli-Karhut suoraan lohkovaiheeseen

Peli-Karhut ei joudu EuroCupin karsintavaiheeseen, vaan joukkue etenee suoraan kovatasoisen liigan lohkovaiheeseen.

8.7.2024 14:44 Naisten Korisliiga

Espoo Basket Team lähtee nuorella kotimaisella rosterilla alkavaan Naisten Korisliiga -kauteen

EBT lähtee kauteen yhdeksän tutun pelaajan ja kolmen EBT-tulokkaan kera. Yhdeksästä tutusta pelaajasta seitsemän on EBT:n omia kasvatteja.

8.7.2024 14:37 Naisten Korisliiga

Mari Stewart Pyrinnön naisten toinen ulkomaalaisvahvistus

Tampereen Pyrinnön naisten Korisliiga-joukkue vahvistuu toisella ulkomaalaispelaajalla. 183-senttinen yhdysvaltalainen Mari Stewart saapuu Tampereelle yksivuotisella sopimuksella.

5.7.2024 09:21 Naisten Korisliiga

Tuulia Timo BC Nokian riveihin

BC Nokian naisten Korisliiga-joukkueeseen liittyy viime kaudella Tampereen Pyrintöä edustanut Tuulia Timo. Jo yli kymmenen vuoden liigakokemuksella Tuulia Timo tuo joukkueeseen kokemusta liigapeleistä.

4.7.2024 20:24 Naisten Korisliiga

Harrison Vedon toiseksi ulkomaalaisvahvistukseksi

Naisten Korisliigassa pelaava Vimpelin Veto on tehnyt pelaajasopimuksen yhdysvaltaispelaaja A´Lexus Harrisonin kanssa.

Näytä lisää vastaavia