Karhu kellisti ToPon

26.9.2010 Kauhajoen Karhu avasi sunnuntaina Korisliigassa kauden voittotilinsä otettuaan komean 98-82 (54-31) -kotivoiton Torpan Pojista. Perjantain avauskierroksella puolustavan mestarin Tampereen Pyrinnön kukistanut ToPo jäi Kauhajoella jalkoihin jo ensimmäisellä jaksolla. Karhu nykäisi 10-9 -lukemista ensimmäisen jakson viimeiset kuusi minuuttia peräti 17-0.

Jeremiah Woodin johtama Karhu saalisti ToPolta sarjapisteet.

Mestaruutta puolustava, Kenneth Lowen edustama, Pyrintö murskasi Kouvot kotonaan.

Jeb Iveyn tähdittämän KTP:n tili on puhdas kahden Korisliigan sarjakierroksen jälkeen. Kuvat: Petteri Opas & Francois Perthuis & Kai Kilappa.

ToPo ei tuosta tyrmäyksestä enää toipunut eikä päässyt voittokamppailuun. Kotijohto kasvoi suurimmillaan kolmannen jakson alussa 27 pisteeseen.

Karhun tehosta vastasivat 21 pistettä ja 15 levypalloa rohmunnut Jeremiah Wood ja 18 pistettä heittänyt John Allen.

- Lähtökohdat tappiollisen Lahti-pelin jälkeen olivat tukalat, mutta aika nopeasti pelimme lähti nyt sujumaan. Saimme ToPon juoksupelin kiinni jo lähtövaiheessa ja puolustuksemme toimi muutenkin hyvin ratkaisuhetkillä. Yksittäisistä pelaajista Wood riehui kuin eläin, kehui Karhun valmentaja Timo Hakamaa.

Frank Richards ja Michael Pounds tekivät ToPolle 17 pistettä mieheen. Perjantaina 31 pistettä pussittanut Mikko Koivisto teki nyt ensimmäiset pisteensä vasta kolmannella jaksolla ja päätyi kymmeneen pisteeseen. 

Kouvot pelasi yhden pisteen jakson 

Tampereen Pyrintö avasi sarjakauden voittotilinsä murskaavalla 84-46 (38-29) -kotivoitolla Kouvolan Kouvoista.

Peli ratkesi kolmannella jaksolla, joka päättyi ainutlaatuisesti Pyrinnön 18-1 voittoon. Kouvot siis teki jakson aikana vain yhden vapaaheittopisteen ja virui toisen jakson loppu ja neljännen jakson alku mukaan lukien yli 13 minuuttia ilman pelikoria.

Kenneth Lowe heitti Pyrinnölle 21 pistettä. Damon Williams keräsi 13 pistettä ja 15 levypalloa.

Kouvoista pääsivät kaksinumeroisiin pisteisiin vain Antto Nikkarinen 15:llä ja Durell Vinson 12 pisteellä. 

KTP:lle toinen voitto 

KTP otti toisen voittonsa kukistettuaan kotipelissään Uudenkaupungin Korihait 76-65 (41-31).

KTP nykäisi viidessä minuutissa 15-2 -johdon. Sen jälkeen peli eteni loppuun asti noin kymmenen pisteen kotkalaisjohdossa.

Jeb Ivey oli taas KTP:n tehokkain, nyt 21 pisteellä. Sefton Barrett pussitti 15 pistettä.
James Reaves kahmi Korihaille 17 pistettä ja 15 levypalloa. Jussi Kumpulainen ja Lawrence Wright päätyivät 11 pisteeseen.

Hongalle viime hetken voitto

Espoon Honka jatkoi niukkoja kotivoittojaan otettuaan nyt viime hetken koreilla 74-73 (42-45) -voiton Lappeenrannan NMKY:stä.

LrNMKY johti peliä toisen alusta päätösjakson puoliväliin. Kolmannen jakson lopulla vierasjohto oli jo 14 pistettä, mutta Honka vei seuraavan kuusiminuuttisen 17-1 ja nousi johtoon. LrNMKY palasi vielä edelle ja johti seitsemän sekuntia ennen loppua 73-71, mutta Corey Belser ja Jamar Wilson viimeistelivät Hongalle voittopisteet.

- Hieno ratkaisu, joka kruunasi taistelumme. Jaksoimme uskoa omaan tekemiseemme ja se palkittiin näin, Hongan valmentaja Pekka Salminen kehui.

Wilson pussitti Hongalle komeat 28 pistettä ja Ville Mäkäläinen 13. Hongan tuorein tulokas John Williamson pelasi 14 minuuttia ja teki viisi pistettä.

Malik Moore oli vieraiden tehomies 23 pisteellä. HL Coleman teki 18 pistettä.

(STT) 

Lisätiedot: Ottelutilastot
 
19.7.2024 12:24 Korisliiga

Kataja Basket teki kaksi kiinnitystä: Knihtiselle jatkosopimus, Jocelyn siirtyy Joensuuhun Uudestakaupungista

Joensuulainen Korisliiga-joukkue Kataja Basket rakentuu pelaajistonsa osalta hyvää vauhtia kohti tulevaa pelikautta. Tuoreimmat kiinnitykset sinivalkoasuun tekivät 25-vuotiaat laiturit Teemu Knihtinen sekä yhdysvaltalainen, New Jerseystä kotoisin oleva Travis Jocelyn. Kouvot-kasvatti Knihtiselle kausi Katajassa tulee olemaan kolmas, liigaurallaan jo kahdestoista. Uudenkaupungin Korihaiden riveistä tuttu Jocelyn aloittaa syksyllä neljännen ammattilaiskautensa. Molempien sopimukset kattavat kauden 2024–2025.

19.7.2024 12:10 Korisliiga

Bisons ja Jeremiah Wood sopimukseen - Woodille seitsemas kausi Korisliigassa

Miesten Korisliiga-kauteen valmistautuva Bisons Loimaa on solminut sopimuksen 39-vuotiaan Jeremiah Woodin kanssa. Wood tuo Bisonsin korin alle jo seitsemännen kauden Korisliiga-veteraanin.

15.7.2024 12:00 Korisliiga

Kalle Peltonen tuo voimaa ja monipuolisuutta Korihaihin

Uudenkaupungin Korihait on tehnyt vuoden mittaisen sopimuksen laituri Kalle Peltosen kanssa. Jyväskyläläisen HoNsUn kasvatti siirtyy Uuteenkaupunkiin Nokialta, jossa hän voitti viime kaudella uransa toisen Suomen mestaruuden.

10.7.2024 12:00 Korisliiga

Thomas Vehmanen ja Viljami Arvonen jatkavat Korihaissa

Uudenkaupungin Korihait on tehnyt jatkosopimukset takamiehien Thomas Vehmasen ja Viljami Arvosen kanssa. Suomalais-virolaisen Vehmasen jatkosopimus on yksivuotinen, Korihait-kasvatti Arvosen sopimus on mallia 1+1.

8.7.2024 18:37 Korisliiga

Pyrintö teki sopimuksen ammattilaisuransa Suomesta aloittavan Xavier Bledsonin kanssa

Pyrinnön uusin pelaajasopimus on solmittu 24-vuotiaan Xavier Bledsonin kanssa. Viimeiset kolme kautta Indiana Staten yliopistossa pelanneelle Bledsonille luvassa on ensimmäinen kausi ammattilaisena.

5.7.2024 19:16 Korisliiga

Korisliigan vahvistettu sarjaohjelma kaudelle 2024–25 on julkaistu

Pantterijahti käynnistyy lokakuun ensimmäisenä perjantaina ja Suomen mestari on selvillä viimeistään 15.5.2025. Korisliiga jatkaa formaatilla, jossa 22 kierroksen jälkeen joukkueet jaetaan ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

18.6.2024 13:33 Korisliiga

Max Besselink palaa BC Nokiaan

Viimeisen kahden kauden aikana Saksan Bundesliigassa ja Belgian ja Alankomaiden yhteissarjassa pelannut Helsingin NMKY:n kasvatti Max Besselink, 202 cm ja 22 vuotta, palaa Suomeen. Besselink palaa yksivuotisella sopimuksella tuoreeltaan Suomen mestaruuden voittaneeseen BC Nokiaan, jota hän edusti viimeksi kaudella 2021–22.

18.6.2024 10:59 Susijengi

Andre Gustavson: ”Tuntuu kuin ei olisi ollut päivääkään poissa”

Andre Gustavson kolkutteli 2010-luvun viimeisinä vuosina Susijengin portteja yhtenä ikäluokkansa lupaavimmista suomalaispelaajista. Vaikka viimeiseen neljään vuoteen Gustavsonia ei ole maajoukkuepaidassa nähty, on hänen tähtäimensä kuusivuotiseksi venähtäneen NCAA-uran ajan ollut koko ajan ammattilaisurassa ja Susijengissä.

18.6.2024 09:29 Pääjuttu

Erotuomari Miltos Ioannidis sai uralleen haluamansa päätöksen: ”Kausi oli hyvä, tunne on loistava”

26 erotuomarivuoden jälkeen Miltos Ioannidis pistää pillin pussiin ja antaa hyvillä mielin tilaa nuoremmalle erotuomaripolvelle. Pitkän uran kulmakiviä ovat olleet koripallon kautta syntyneet ystävyyssuhteet, solidaarisuus ja positiivinen ajattelu.

12.6.2024 09:27 Korisliiga

Timo Heinosen historiallinen ura jatkuu Seagullsissa

Helsinki Seagulls on tehnyt yhden kauden mittaisen jatkosopimuksen joukkueen pitkäaikaisen luottopelaajan Timo Heinosen kanssa. 1026 Korisliiga-ottelun kokemuksella varustettu 42-vuotias laituri on edustanut joukkuetta jo kaudesta 2015-16 asti.

Näytä lisää vastaavia