Jatkosarjalohkojen rajapyykillä kova vääntö käynnissä – pisteitä tänään muun muassa Kobrille ja Vilppaalle

28.12.2023 20:36 Miesten Korisliigassa pelattiin täysi kierros, jossa sarjapisteitä ottivat Kobrat, Salon Vilpas, Kauhajoki, Helsinki Seagulls, Bisons Loimaa ja BC Nokia.

Antto Nikkarinen (vas.) ja Kobrat metsästävät ylemmän jatkosarjan paikkaa. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Antto Nikkarinen johdatti Kobrat kotivoittoon Lahti Basketballia vastaan luvuin 102–87. Lapualaisseura on yksi monista, jotka ovat päätyneet tiiviiseen sumppuun taistelemaan miesten Korisliigan ylemmän jatkosarjan paikasta aivan rajapyykin tuntumassa.

Nikkarinen pyöritti hyökkäystä upottaen 15 pistettä ja jakaen neljä koriin johtavaa syöttöä.

– Kiva, että heittoni kerrankin osuivat. Saimme toisella puoliajalla hyviä heittopaikkoja hyvin yksinkertaisilla jutuilla. Tämä oli hyvä suoritus meiltä ottaen huomioon, että viime aikoina on hyökkäyspäässä ollut hieman vaikeaa, Nikkarinen kommentoi Ruudun haastattelussa.

Joukkueen paras pistemies oli kuitenkin 16 pistettä ja kuusi levypalloa kirjauttanut KJ Buffen.

Illan tähti tappion kärsineen Lahden riveissä oli Harrison Cleary 28 pisteellä, viidellä levypallolla ja kuudella syötöllä. Lahti on parhaillaan sarjataulukon viimeisellä sijalla.

Ottelutilastot

Samassa ryppäässä jatkosarjojen rajamailla taistelee myös Salon Vilpas, joka taivutti kotikentällään tänään sarjakolmosena porskuttavan Korihait luvuin 95–89.

Vilppaan pistekuningas oli Tavon King 25:llä. Joukkuetoveri Mikko Koivisto jäi kuuteen pisteeseen mutta pyöritti peliä seitsemän syötön arvoisesti.

– Mielestäni tauon jälkeiseksi peliksi energiamme oli oikein hyvä. Kotipelit ovat olleet hieman hankalia. Tuli nytkin esimerkiksi paljon virheitä, mutta voitto on tärkein, Koivisto totesi Ruudulla.

Korihaiden korihait olivat Wesley Person Jr. ja Travis Jocelyn, kumpikin 16 pisteellä.

Ottelutilastot

Ylemmän sarjan paikkoja yhä jaossa

Kauhajoki jatkaa nousuaan ja saavutti tämäniltaisella 94–90-voitollaan Kouvoista jo taulukon neljännen sijan. Kauhajoki on nyt vahvasti kiinni ylemmän jatkosarjan paikassa, ja Kouvotkin aivan viivan tuntumassa.

Pelin pistetykki oli jälleen kerran Kauhajoen Topias Palmi, joka upotti 25 pistettä ja keräsi viisi levypalloa.

Kouvojen kovimmat luvut olivat Ricardo Lindon 24 pistettä ja yhdeksän levypalloa. Joukkueen päävalmentaja Jyri Lehtonen totesi ottelun jälkeen:

– Meille tuli lopussa kolme pallonmenetystä ja kolme ohi heitettyä vapaaheittoa. Karhu sai enemmän paikkoja ja sitä kautta voitti pelin. Tuorein pelaajamme Thomas Gipson joutui vähän hankalaan paikkaan, kun on ollut mukana vasta muutaman harjoituksen. Kun seuraavan kerran tapaamme Karhun, nähdään epäilemättä kentällä vähän erilainen Gipson.

Ottelutilastot

Bisons Loimaa yllätti kovan väännön päätteeksi KTP-Basketin vierasvoitolla. Ylempää jatkosarjaa aivan hilkulla tavoitteleva KTP taipui ottelussa niukasti 75–77 eikä näin ollen päässyt edistämään tavoitettaan. Bisons puolestaan on huomattavasti kauempana, sarjataulukon sijalla kymmenen.

– Puolustuksellisesti pelasimme tänään ihan OK-pelin. Olen kyllä valmentajana vähän ihmeissäni, kun osa pelaajista on pienessä kipsissä, ja se tuntuu tarttuvan muihinkin. Sisäpelimme on tällä hetkellä aika heikkoa, ja hyökkäyksellisesti olemme aivan liikaa kaukoheittojen varassa, kommentoi KTP:n päävalmentaja Roope Mäkelä.

Loimaalaisten ehdoton sankari ottelussa oli Dylan Painter, jolle merkittiin 21 pistettä ja 14 levypalloa. Emil Uotila säesti 12 pisteellä.

KTP:n vahvimmat onnistujat olivat Shaun Doss Jr. ja Ahmad Rand, kumpikin 14 pisteellä.

Ottelutilastot

Kärkikaksikko kasvattaa johtoaan

Sarjakärki Helsinki Seagulls näytti kyntensä vierasmatkalla Tampereella. Isäntäjoukkue Pyrintö taipui luvuin 59–88. Seagulls on koko sarjataulukon kärjessä parhaillaan kolmen voiton turvin, kun taas Pyrintö on jumiutunut liigan toiseksi viimeiselle sijalle.

Pelin ehdoton tilastohirmu oli Seagullsin Chuba Ohams, joka pussitti 25 pistettä ja keräsi kymmenen levypalloa. Joukkuetoveri Lassi Nikkarinen osui kymmenen pistettä ja jakoi kahdeksan syöttöä.

– Ottelu oli puoliaikataukoon asti tasainen, mutta saimme kolmannella jaksolla Pyrinnön tiettyjä actioneita paremmin pois. Sen lisäksi luotimme omaan hyökkäykseemme. Alussa heitimme heikosti, vaikka mielestäni paikat olivat ihan hyviä, Nikkarinen kommentoi Ruudulla.

Pyrinnön puolella Luther Muhammad ylsi 23 pisteeseen ja kahdeksaan levypalloon.

Ottelutilastot

Myös sarjataulukon kakkonen BC Nokia teki kovaa työtä kaataessaan Kataja Basketin 123–80. Nokia sai näin ollen kahden voiton verran eroa sekä tappion kärsineeseen Katajaan että kaikkiin muihinkin lähimpiin haastajiinsa.

Nokian sytyttäjiä illan ottelussa olivat Both Gach 25 pisteellä ja 11 levypallolla sekä Tomas Murphy 19 pisteellä ja kymmenellä levypallolla.

Päävalmentaja Greg Gibson kommentoi Ruudun haastattelussa:

– Teimme aiemmin päätöksen, että harjoittelemme joulun ajan, ja mielestäni se näkyi tänään. Olen ylpeä pelaajista ja heidän energiastaan. Ensimmäisellä puolikkaalla sorruimme esimerkiksi vain kahteen menetykseen.

Katajan parhaat pistemiehet olivat Teemu Knihtinen ja Elijah Lufile, kumpikin 17:llä.

Ottelutilastot

 
19.7.2024 12:24 Korisliiga

Kataja Basket teki kaksi kiinnitystä: Knihtiselle jatkosopimus, Jocelyn siirtyy Joensuuhun Uudestakaupungista

Joensuulainen Korisliiga-joukkue Kataja Basket rakentuu pelaajistonsa osalta hyvää vauhtia kohti tulevaa pelikautta. Tuoreimmat kiinnitykset sinivalkoasuun tekivät 25-vuotiaat laiturit Teemu Knihtinen sekä yhdysvaltalainen, New Jerseystä kotoisin oleva Travis Jocelyn. Kouvot-kasvatti Knihtiselle kausi Katajassa tulee olemaan kolmas, liigaurallaan jo kahdestoista. Uudenkaupungin Korihaiden riveistä tuttu Jocelyn aloittaa syksyllä neljännen ammattilaiskautensa. Molempien sopimukset kattavat kauden 2024–2025.

19.7.2024 12:10 Korisliiga

Bisons ja Jeremiah Wood sopimukseen - Woodille seitsemas kausi Korisliigassa

Miesten Korisliiga-kauteen valmistautuva Bisons Loimaa on solminut sopimuksen 39-vuotiaan Jeremiah Woodin kanssa. Wood tuo Bisonsin korin alle jo seitsemännen kauden Korisliiga-veteraanin.

15.7.2024 12:00 Korisliiga

Kalle Peltonen tuo voimaa ja monipuolisuutta Korihaihin

Uudenkaupungin Korihait on tehnyt vuoden mittaisen sopimuksen laituri Kalle Peltosen kanssa. Jyväskyläläisen HoNsUn kasvatti siirtyy Uuteenkaupunkiin Nokialta, jossa hän voitti viime kaudella uransa toisen Suomen mestaruuden.

10.7.2024 12:00 Korisliiga

Thomas Vehmanen ja Viljami Arvonen jatkavat Korihaissa

Uudenkaupungin Korihait on tehnyt jatkosopimukset takamiehien Thomas Vehmasen ja Viljami Arvosen kanssa. Suomalais-virolaisen Vehmasen jatkosopimus on yksivuotinen, Korihait-kasvatti Arvosen sopimus on mallia 1+1.

8.7.2024 18:37 Korisliiga

Pyrintö teki sopimuksen ammattilaisuransa Suomesta aloittavan Xavier Bledsonin kanssa

Pyrinnön uusin pelaajasopimus on solmittu 24-vuotiaan Xavier Bledsonin kanssa. Viimeiset kolme kautta Indiana Staten yliopistossa pelanneelle Bledsonille luvassa on ensimmäinen kausi ammattilaisena.

5.7.2024 19:16 Korisliiga

Korisliigan vahvistettu sarjaohjelma kaudelle 2024–25 on julkaistu

Pantterijahti käynnistyy lokakuun ensimmäisenä perjantaina ja Suomen mestari on selvillä viimeistään 15.5.2025. Korisliiga jatkaa formaatilla, jossa 22 kierroksen jälkeen joukkueet jaetaan ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

18.6.2024 13:33 Korisliiga

Max Besselink palaa BC Nokiaan

Viimeisen kahden kauden aikana Saksan Bundesliigassa ja Belgian ja Alankomaiden yhteissarjassa pelannut Helsingin NMKY:n kasvatti Max Besselink, 202 cm ja 22 vuotta, palaa Suomeen. Besselink palaa yksivuotisella sopimuksella tuoreeltaan Suomen mestaruuden voittaneeseen BC Nokiaan, jota hän edusti viimeksi kaudella 2021–22.

18.6.2024 10:59 Susijengi

Andre Gustavson: ”Tuntuu kuin ei olisi ollut päivääkään poissa”

Andre Gustavson kolkutteli 2010-luvun viimeisinä vuosina Susijengin portteja yhtenä ikäluokkansa lupaavimmista suomalaispelaajista. Vaikka viimeiseen neljään vuoteen Gustavsonia ei ole maajoukkuepaidassa nähty, on hänen tähtäimensä kuusivuotiseksi venähtäneen NCAA-uran ajan ollut koko ajan ammattilaisurassa ja Susijengissä.

18.6.2024 09:29 Pääjuttu

Erotuomari Miltos Ioannidis sai uralleen haluamansa päätöksen: ”Kausi oli hyvä, tunne on loistava”

26 erotuomarivuoden jälkeen Miltos Ioannidis pistää pillin pussiin ja antaa hyvillä mielin tilaa nuoremmalle erotuomaripolvelle. Pitkän uran kulmakiviä ovat olleet koripallon kautta syntyneet ystävyyssuhteet, solidaarisuus ja positiivinen ajattelu.

12.6.2024 09:27 Korisliiga

Timo Heinosen historiallinen ura jatkuu Seagullsissa

Helsinki Seagulls on tehnyt yhden kauden mittaisen jatkosopimuksen joukkueen pitkäaikaisen luottopelaajan Timo Heinosen kanssa. 1026 Korisliiga-ottelun kokemuksella varustettu 42-vuotias laituri on edustanut joukkuetta jo kaudesta 2015-16 asti.

Näytä lisää vastaavia