Janne Hänninen HBA:n tyttöpuolen akatemiaohjelman valmentajaksi

12.3.2021 12:00 Janne Hänninen, 34, on kiinnitetty Helsinki Basketball Academyn (HBA) tyttöjoukkueen valmennukseen sekä toimimaan nuorten maajoukkuevalmentajana ja valmentajakouluttajana.

Janne Hänninen on toiminut nuorten maajoukkuevalmennuksessa vuodesta 2014. Kuva: Ville Vuorinen

Janne Hänninen toimii parhaillaan Kauhajoen Karhu Basketin Korisliiga-joukkueen valmentajana. Hänninen on toiminut nuorten maajoukkuevalmentajana yhtäjaksoisesti vuodesta 2014, joista edellisen neljän vuoden ajan tyttöjen U15- ja U16-valmennuksessa. 

Hänninen suoritti huippukoripallovalmentajatutkinnon (HKVT) 2015. Häneltä löytyy myös FIBA Approved Coach -sertifiointi.

Hänninen toimi 2008–18 seurajoukkuevalmennuksessa Wartti Basketissa ja Helmi Basketissa. Lisäksi hän oli HBA:n naisten Korisliiga-joukkueen valmennuksessa kaudella 2016–17. Hännisellä on kokemusta myös kansainvälisiltä kentiltä, kun hän toimi 2018–19 Ruotsin naisten pääsarjassa pelaavan Uppsala Basketin päävalmentajana. Pelaajaurallaan Hänninen tahkosi 120 miesten I divisioona -ottelua.

Kyseinen valmennustehtävä on Suomen Koripalloliiton, pääkaupunkiseudun Urheiluakatemian ja Olympiakomitean yhteishanke.

- Nimitys vahvistaa ennestään panostusta naisten ja tyttökoripalloon, joissa on menossa kova noste tällä hetkellä. Olemme viime vuosina saaneet tyttöpuolella hienoja tuloksia, kun kaikki juniorimaajoukkueet ovat nousseet Euroopan A-tasolle. Valitun toimintatavan mukaan panostamme yhä enenevissä määrin tyttö ja naiskoripallon valmennuksen vahvistamiseksi. On todella hienoa, että saamme uuden osaavan valmentajan nais- ja tyttökoripallon pariin, Suomen maajoukkueiden päävalmentaja Henrik Dettmann avaa.

- Jannelle toimintaympäristö on tuttu vuosien varrelta ja siitä kokemuksesta on hänelle paljon hyötyä tässä uudessa tehtävässä.

Hänninen odottaa innolla työskentelyä nuorten, urallaan eteenpäin ponnistavien urheilijoiden kanssa.

- Tämä on todella hieno ja monipuolinen haaste, jonka otan vastaan kiitollisena ja nöyränä. On mahtavaa päästä motivoituneiden nuorien kanssa työskentelemään päivittäin. Se on oma intohimoni, kun saan auttaa heitä löytämään oman potentiaalinsa urheilijana. Odotan innolla, että pääsen muutaman vuoden tauon jälkeen palaamaan HBA:n valmennukseen, josta minulla on äärimmäisen hyvät muistot, Hänninen sanoo.

 

Henkilöt

 
1.7.2024 16:32 Pääjuttu

Suomi vankistaa asemaansa koripallokartalla, FIBA:n pääsihteeri Andreas Zagklis vieraili Suomessa

Suomalaisen koripallon nousujohde on noteerattu myös kansainvälisen koripalloliitto FIBA:n päämajassa, ja viime viikolla Suomessa nähtiinkin varsin korkea-arvoinen vieras: FIBA:n pääsihteeri Andreas Zagklis. Zagklis nautti Suomessa Susijengin Uusi-Seelanti -ottelusta ja vieraili pääkaupunkiseudun urheiluakatemia Urheassa.

1.7.2024 10:15 Pääjuttu

Koriskauden 2024-25 lisenssit myynnissä

Koripallokausi 2024-25 käynnistyy virallisesti 1.7.2024 ja samalla on käynnistynyt uuden kauden lisenssien myynti. Myös edustusoikeuksien siirtojen palvelu on jälleen avattu. Lisenssikauppa, rinnakkaisedustusoikeuden ostopalvelu sekä edustusoikeuden siirron palvelu ovat tarjolla sekä suomeksi että englanniksi. 

17.6.2024 08:28 Pääjuttu

Pidä suomikoris taskussa - seuraa Koripalloliiton kanavia somessa

Koripalloliitto viestii laajasti suomalaisen kilpa- ja harrastekoripallon tapahtumista, ihmisistä ja ilmiöistä.

14.6.2024 09:17 Koripalloliitto tiedottaa

Koripalloliitto hakee ammattierotuomaria

Erotuomaritoiminta on ollut nousujohteisella tiellä viime vuodet, ja aktiivierotuomareiden määrä on kasvanut ennätystasolle. Otamme erotuomaritoiminnassa uuden askeleen matkallamme kohti tavoitettamme saattaa suomalainen erotuomaritoiminta maailmanluokan tasolle, Euroopan kärkimaiden joukkoon. Osana tätä tavoitetta haemme nyt ammattierotuomaria.

27.5.2024 09:18 Koripalloliitto tiedottaa

Saila Asumaniemelle Heikki Tuomala -palkinto - Pekka Valpola pokkasi erikoiselämäntyöpalkinnon

Koriksen Superlauantain yhteydessä lauantaina jaettiin Heikki Tuomala -palkinto. Lisäksi Seurapalveluyksikkö jakoi vuosittaiset palkinnot.

25.5.2024 16:32 Koripalloliitto tiedottaa

Topias Palmi ja Saana Kujala palkittiin Korisliigojen parhaina

Kauhajoen Topias Palmi on äänestetty kapteenien ja päävalmentajien vuosittaisessa äänestyksessä Vuoden pelaajaksi. Naisten Korisliigassa Vuoden pelaaja -palkinnon pokkasi Tampereen Pyrinnön Saana Kujala.

25.5.2024 13:50 Koripalloliitto tiedottaa

Shawn Huff uutena Koripalloliiton liittohallitukseen – Meri Löyttyniemi ja Petri Peltoniemi uudelle kolmivuotiskaudelle

Koripalloliiton kevätliittokokous järjestettiin 25.5. Kulttuurikasarmilla Helsingissä. Liittohallitukseen saatiin uusi jäsen, kun Susijengin entinen kapteeni Shawn Huff äänestettiin liittohallituksen jäseneksi.

23.4.2024 13:00 Pääjuttu

Koriskokemus-palautekanava kerää palautetta seurojen ja Koripalloliiton toiminnasta

Palautteen avulla kehitetään suomalaista koripalloa entistä paremmaksi kokemukseksi eri sidosryhmille.

19.3.2024 12:15 Koripalloliitto tiedottaa

Suomen koripallojoukkue matkaa innolla down-urheilijoiden MM-kisoihin Turkkiin

Trisome Games 2024 järjestetään Turkin Antalyassa 19.–26. maaliskuuta. Suomen down-koripallojoukkue osallistuu MM-kisoihin nyt toista kertaa.

21.10.2023 14:05 Koripalloliitto tiedottaa

Koripalloliiton syysliittokokous käsitteli lauantaina liiton edellistä tilikautta

Koripalloliiton tilikausi kääntyi niukasti tappiolliseksi. Kokouksen avauspuheenvuorossaan puheenjohtaja Timo Elo jakoi kiitosta rohkeille seuroille.

Näytä lisää vastaavia