Hyvinkään Pontevalle kaksi uutta sopimusta – Hanna Valkeinen HyPo-paitaan

28.6.2017 Hyvinkään Pontevan pelaajapakka alkaa valmistua hyvissä ajoin ennen tulevaa naisten Korisliigakautta. Sopimuksia on valmiina nyt jo yhdeksän suomalaispelaajan kanssa, kun Silja Kiiskinen aloittaa toisen kautensa Pontevassa ja Hanna Valkeinen ensimmäisensä.

Helsinkiläisen Karhun Poikien kasvatti ja ToPossa koko peliuransa tähän saakka pelannut 30-vuotias pelintekijä Hanna Valkeinen tuo kokemusta Pontevan takalinjoille. Anni Jämsä tulee saamaan 170-senttisestä Hanna Valkeisesta peleihin varmasti luotettavan backup-pointin ja treeneihin kovaa puolustushaastetta, kerrotaan Hyvinkään Pontevan tiedotteessa.

Valkeisen viime kausi ToPon divarijoukkueessa (yhdessä Silja Kiiskisen ja HyPo-kasvatti Moona Hämäläisen kanssa) sujui keskimäärin 12,5 pisteen, 4,4 levypallon ja 2,5 syötön keskiarvoin. Ykköspointtina ToPossa pelannut Valkeinen johdatti ToPon divarin finaaliin, jonka Helmi lopulta vei 3-2 ja nousi liigaan. Naisten Korisliigaa ahnaasti korille ajava pointti on pelannut ToPon joukkueessa kunniakkaat viisi kautta (2010–2015) ja siellä tehot 2,2 / 1,7 / 0,6. Toistaiseksi kahdelta viimeisimmältä Naisten Korisliigakaudelta Hanna Valkeinen sai kaulaansa pronssiset mitalit.


 

Lisätietoja: Hanna Valkeinen


 

Helsingin NMKY:n kasvatti, Silja Kiiskinen, on 19-vuotias ja 185 cm pitkä sentteri ja tuore viime kevään ylioppilas. Hän aloittaa syksyllä toisen HyPo -kautensa. Viime kausi Pontevan liigaryhmässä tuotti tilastot 0,5 / 0,8 / 0,3 noin kolmen minuutin ottelukohtaisella peliajalla. Rinnakkain ToPon divarijoukkueessa vedetty kausi puolestaan tuotti tehot 4,4 / 4,6 / 0,6. Silja Kiiskinen saa olla jatkossakin erinomaisessa sentteriopissa, sillä Taru Tuukkanen pitää huolen sentterin kehittymisestä.


 

Lisätietoja: Silja Kiiskinen 


Pontevan sopimuspelaajat ennen Silja Kiiskisen ja Hanna Valkeisen papereita olivat Taru Tuukkanen, Henna Salomaa, Anni Jämsä, Veera Puustinen, Meri Damoiseaux, Saara Wahlgren ja Camilla Grönberg. Valmennuksen muodostavat Miikka Sopanen ja Besim Maxhuni.

 
19.7.2024 11:34 Naisten Korisliiga

Warren vahvistamaan Vetoa

Vimpelin Veto on lukinnut Audrey Warrenin kolmanneksi ulkomaalaisvahvistukseksi tulevalle kaudelle.

17.7.2024 15:07 Naisten Korisliiga

Kanadalaiskaksikko Pocrnic ja Gates sekä lupaava Mujunen vahvistamaan Torpan Poikia

Torpan Pojat on tehnyt kolme sopimusta ensi kaudelle: joukkuetta tulevat vahvistamaan takapelaaja Kali Pocrnic, kakkospaikkaa pelaava Sarah Gates sekä sentterin tontilla viihtyvä Anni Mujunen.

12.7.2024 14:47 Naisten Korisliiga

Ninni Salmi Naisten Korisliigaan nousevaan BC Nokia Naisiin

Ninni Salmi tuo BC Nokia Naisten joukkueeseen lisää kokemusta koko kentälle.

10.7.2024 12:45 Naisten Korisliiga

Anissa Pounds vahvistamaan Peli-Karhuja

Anissa Pounds on tehnyt yksivuotisen sopimuksen Naisten Korisliigassa pelaavan ja vastikään paikan Eurocupin lohkovaiheeseen napanneen Peli-Karhujen kanssa.

10.7.2024 12:21 Naisten Korisliiga

Ebba Pekonen liittyy BC Nokia Naisiin

BC Nokia Naisten joukkue saa lisää vaihtoehtoja pelata erilaisilla viisikoilla, kun Ebba Pekonen liittyy vahvuuteen.

9.7.2024 15:13 Naisten Korisliiga

Naisten EuroCupissa nähdään ensi kaudella suomalaisväriä - Peli-Karhut suoraan lohkovaiheeseen

Peli-Karhut ei joudu EuroCupin karsintavaiheeseen, vaan joukkue etenee suoraan kovatasoisen liigan lohkovaiheeseen.

8.7.2024 14:44 Naisten Korisliiga

Espoo Basket Team lähtee nuorella kotimaisella rosterilla alkavaan Naisten Korisliiga -kauteen

EBT lähtee kauteen yhdeksän tutun pelaajan ja kolmen EBT-tulokkaan kera. Yhdeksästä tutusta pelaajasta seitsemän on EBT:n omia kasvatteja.

5.6.2024 21:00 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2024–25 myönnetty: pääsarjoissa tulevalla kaudella 63 joukkuetta

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2024–25. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Naisten pääsarjat ovat joukkuemäärältään täynnä tulevalla kaudella.

25.5.2024 16:32 Koripalloliitto tiedottaa

Topias Palmi ja Saana Kujala palkittiin Korisliigojen parhaina

Kauhajoen Topias Palmi on äänestetty kapteenien ja päävalmentajien vuosittaisessa äänestyksessä Vuoden pelaajaksi. Naisten Korisliigassa Vuoden pelaaja -palkinnon pokkasi Tampereen Pyrinnön Saana Kujala.

17.5.2024 15:25 Pelaajat

Lotta Vehka-aho suuntaa ensi kaudeksi Saksaan

Naisten Korisliigaa Peli-Karhuissa viimeiset kolme kautta pelannut Lotta Vehka-aho on tehnyt sopimuksen Saksan Bundesliigassa pelaavan Eigner Angels Nördlingenin kanssa.

Näytä lisää vastaavia