Hyvinkään Ponteva varmisti murskavoitolla runkosarjan ykkössijan – EBT Espoon paikalliskamppailun voittoon

13.3.2019 21:24 Hyvinkään Ponteva kaatoi Forssan Alun vieraissa murskalukemilla ja varmisti samalla myös runkosarjan voiton. Espoo Basket Team jatkoi puolestaan hyvää virettään ja selätti paikalliskamppailussa kotikentällään tiukan väännön päätteeksi Tapiolan Hongan.

Miikka Sopanen saavutti 100. voittonsa naisten liigan runkosarjassa. Kuva: Ville Vuorinen.

Hyvinkään Ponteva varmisti runkosarjan voittonsa kaatamalla Forssan Alun vieraissa murskaluvuin 55-102 (24-50). Tyrmäävästä tappiosta huolimatta Forssan Alku sai keskiviikon pelikierroksella varmistettua runkosarjan kuudennen sijansa, sillä joukkueen takana hätyytellyt Tapiolan Honka hävisi myös oman ottelunsa.

Hyvinkään Ponteva siirtyi kuskin paikalle jo ottelun ensivihellyksistä lähtien tykittämällä avausneljänneksen aikana 28 pistettä. HyPo rynni peliin mukaan kovalla intensiteetillä puolustaen erittäin aggressiivisesti, mikä teki Forssan Alun hyökkäyspään pelaamisesta tuskaista. Kun kaikki syöttölinjat oli peitetty, viskautuivat kotijoukkueen syötöt useamman kerran vastustajan käpäliin. Pallon menetyksistä vierasjoukkue rankaisikin emäntiään 29 pisteen edestä.

Forssalaisten kohtaloksi jäi yrittää pisteidentekoa lähinnä yksilösuorituksilla, kun taas HyPo pyöritti palloa vilkkaasti omissa hyökkäyksissään ja löysi vapaita paikkoja. Kotijoukkueen epämieluinen iltapuhde oli varmistettu näin ollen jo puoliaikaan mennessä, jolloin ero oli revennyt jo 26 pisteeseen.

Turvallisesta etumatkasta huolimatta sarjakärki ei jäänyt lepäämään laakereilleen. Jokaiseen irtopalloon joukkue meni kovaa ja hyökkäyslevypalloista kertyikin yhteensä 20 pisteen potti. Alku nakutti sen sijaan omista hyökkäyspäänlevypalloistaan vaatimattomat kuusi pistettä. HyPon kova korinaluspuolustamisen näkyi myös selkeästi pistekertymissä: kolmen sekunnin alueelta vierasjoukkue sai säkittää hurjat 38 pistettä, mutta kotijoukkue tyytyi nostamaan täältä vain 12 pistettä.

HyPolle päivän potti oli erityisen maistuva, sillä voiton myötä Miikka Sopanen saavutti 100. voittonsa naisten liigan runkosarjassa. Sopasen voittosuhde on kova 73,0 % ja kautta aikan Sopanen on 15. valmentaja, joka on päässyt kolminumeroisille voittolukemille.

HyPon Randi Brown esiintyi ottelussa alusta asti valmiina ja säkitti kasaan hurjan pistetilin (39/7). Joukkueen peliä pyöritti taitavasti puolestaan Jessica January (22/6/7s/4r) ja korin läheisyydessä oman tonttina hoiti Taru Tuukkanen (15/7/5s).

Forssan Alun tehokkain ja taistelutahtoisin oli Emily Kinneston, joka pussitti kymmenen pistettä. Meral Bedretdin naulasi 13 pistettä ja Mia Loyd sai kasaan lukemat 11/5.

Ottelutilastot

Espoo Basket Team paikalliskamppailun voittoon

Espoo Basket Team jatkoi mainiota virettään ja nappasi kolmannen peräkkäisen voittonsa. Tällä kertaa kaatui vierasjoukkue Tapiolan Honka koriluvuin 73-60 (32-35). Espoon paikallisotteluiden kaikki kolme mittelöä on nyt joukkueiden välillä käyty ja keskinäisten kamppailuiden voittajaksi nousee voiton myötä EBT, joka on kyennyt päihittämään Hongan nyt kaksi kertaa.

EBT:n kotiluolassa käyty paikalliskamppailu sujui erittäin tasaisissa merkeissä puoliaikaan asti. Johtoaseman muutoksia todistettiin ottelussa peräti yhdeksän kertaa ja tasatilanteessa käytiin puolestaan seitsemästi.

Ottelun käänteentekevä hetki koettiin vasta kolmannen neljänneksen lopussa, kun Delaney Hodgins (19/8) kaivoi taskustaan ylimääräisen vaihteen ja viitoitti joukkueensa pistetehtailuun. Reilun parin minuutin aikana EBT oli lihottanut omaa pistepankkiaan kymmenellä pisteellä Hongan hyökkäyspelin sakatessa ja viimeiselle neljännekselle kotijoukkue pääsi irtautumaan kuuden pisteen etumatkasta.

Espoo Basket Teamin peli-ilme ei tästä enää hyytynyt viimeisellä jaksolla. Loppua kohden kotijoukkue pudotti vieraitaan lisää kannoiltaan ja käväisi ottelun loppuhetkillä parhaimmillaan jo 16 pisteen johdossa. Hyvänä levypallojoukkueena tunnettu EBT piti ottelun levypalloista enemmistön käsissään. Kaukoheitoissa ei ollut joukkueiden välillä suuria eroja, mutta lähiheitoissa kolmen sekunnin rajojen sisäpuolta EBT onnistui jo selkeästi suuremmalla pistepotilla. Vapaaheittoja Honka pystyi ansaitsemaan itselleen vain kuuden kappaleen verran, kun taas EBT tykitti viivalta jopa 17 kertaa.

Kotijoukkueen Kamilah Jackson jatkoi hyvää suorittamistaan viimeistellen ottelun korkeimman teholukeman sekä pistekertymän (20/10/5s). Ulriikka Nuolikosken kolmenpisteen heittokäsi ei ollut parhaassa mahdollisessa sihdissä, mutta lähiheitot upposivat sen sijaan tarkasti (10/9).

Tapiolan Hongan tehokkain oli Alexandra Ailus, joka nakutti viidestä kolmosestaan neljä sisään ja viimeisteli yhteensä 14 pistettä. Tehoja irti saivat myös Roosa Lehtoranta (8/7) sekä Sidney Cook (10/7).

Ottelutilastot

Naisten Korisliigan pelit jatkuvat heti torstaina 14.3. Tällöin Peli-Karhut matkustaa HBA:n vieraaksi Mäkelänrinteelle. Ottelu alkaa klo 18:30.

 
16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.

9.3.2024 20:15 Naisten Korisliiga

Kiia Mäntylä siivitti EBT:n tärkeään voittoon – PeKa ja FoA kotivoittoihin

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Voittoihin ylsivät pudotuspelipaikasta taisteleva EBT, Peli-Karhut ja Forssan Alku.

4.3.2024 12:13 Naisten Korisliiga

ToPon IImar’I Thomas naisten Korisliigan helmikuun kuukauden pelaaja

Upeaa kautta pelaavan Torpan Poikien IImar’I Thomas on valittu naisten Korisliigan helmikuun parhaaksi pelaajaksi.

2.3.2024 19:50 Naisten Korisliiga

Da’Nasia Hoodin heitto varmisti Peli-Karhuille sarjapisteet – ToPo vei nimiinsä kärkipään kohtaamisen

Naisten Korisliiga jatkui kahdella ottelulla. Voitot kirjattiin Peli-Karhuille ja ToPo:lle.

1.3.2024 20:15 Naisten Korisliiga

HBA:lle tärkeät pisteet pudotuspelipaikan kannalta – Kouvottaret äitynyt kovaan vireeseen

Naisten Korisliigassa pelattiin perjantaina kaksi ottelua. Niissä voittoihin ylsivät HBA-Märsky ja Kouvottaret.

24.2.2024 22:00 Naisten Korisliiga

HBA ja PeKa katkaisivat tappioputkensa – ToPo:lle revanssi Kouvottarista

Naisten Korisliigassa pelattiin neljä ottelua. Illan voittajia olivat HBA, PeKa, ToPo sekä FoA.

23.2.2024 10:00 Naisten Korisliiga

Tammikuun kuukauden pelaaja Saana Kujala: ’’Olen erittäin ylpeä siitä, miten olemme joukkueena pelanneet’’

Saana Kujala valittiin tammikuussa kuukauden pelaajaksi. Kujalan johdolla Pyrintö nappasi kuukauden aikana kolme voittoa.

Näytä lisää vastaavia