Hyvinkään Ponteva on naisten Korisliigan pronssimitalisti 2018-19

13.4.2019 20:09 Hyvinkään Ponteva on naisten Korisliigan pronssimitalisti vuosimallia 2018-19. Hurjassa vireessä ollut Ponteva selätti Kouvottaret murskaavasti kotiyleisön edessä luvuin 104-59 (55-30).

Hyvinkään Ponteva sai kaulaan pronssiset mitalit kovaa kannustaneen kotiyleisön edessä. Kuva: Ville Vuorinen.

Hyvinkään Ponteva jatkoi mitalisaldoaan nappaamalla seuran neljännen mitalin peräjälkeen. Konkaripelaaja Taru Tuukkanen kertoi hymyssä suin olevansa tyytyväinen lopputulemaan:

Olen todella tyytyväinen mitalista tässä ennätystasaisessa sarjassa. Monilla joukkueilla oli mitali tavoitteena ja moni sen olisi halunnut. Henkisesti kausi on ollut raskas, paljon ylä- ja alamäkiä, mutta hienoa, että saimme rivit ja joukkueen kasattua. Tämä oli tälle jengille todella hyvä suoritus.

Kouvottaret taipui pronssiottelussa jo heti kättelyssä. Avausjaksolla selvästi hermostuneempi vierasjoukkue jäi telineisiin pahasti kotijoukkueen saadessa päälle murskaavan 20 pisteen runin Kouvottarien puolustuspään vuotaessa pahasti. Kun pelikellosta oli kulunut kymmenen minuuttia, olivat lukemat taululla jo tylyt 27-7.

Toisella jaksolla Kouvottaret sai juonesta paremmin jo kiinni Roosa Frimodigin (9) pitäessä kovilla kolmosillaan joukkuetta kamppailussa mukana, mutta rinnalle ja ohi eivät vieraat kuitenkaan päässeet. Kotijoukkue viimeisteli kovilla tarkkuuksilla kaikilta etäisyyksiltä ja meni levypalloihin ahnaammin. Hyvällä jalalla liikkeellä ollut HyPo jakoi palloa nopeasti eteenpäin toisessa päässä odottaville joukkuekavereilleen, eikä kotijoukkueen yleisö jäänyt kylmäksi maukkaille namupasseille. Kapteeni Taru Tuukkanen oli itseoikeutetusti viimeistellyt puoliaikaan mennessä jo 17 pistettä ja vienyt joukkueensa  25 pisteen johtoasemaan.

Puoliajan tauon jälkeen ei Kouvottarilla ollut enää saumaa nousta mitalitaistoon. Ottelun alkupuoliskolla loukkaantumisesta kärsinyttä tähtipelaaja Camille Zimmermania ei parketilla enää nähty, eikä Ponteva irrottanut jalkaansa kaasulta. Ottelun loppuhetket tarjosivat lukuisille kotiyleisön silmäpareille nautittavaa katseltavaa, kun Hyvinkään Ponteva pelasi jo täydessä hurmoksellisuudessa kohti pronssimitalia. Miikka Sopanen kiitti kauden päätteeksi kaikkia matkassa olleita ihmisiä:

Pelasimme hyvän pelin ja osoitimme kovaa henkistä kanttia, kun saimme käsiteltyä aiemmat pettymykset. Olen sanattoman ylpeä kaikista näistä ihmisistä, jotka ovet olleet mukana kauden aikana. HyPo oli kova vastus varmasti kaikille tällä kaudella. Vastoinkäymisiä tuli meille matkan varrella, mikä muokkasi joukkuetta, mutta sellaista urheilu on, koskaan ei voi tietää mitä tapahtuu. Olimme joka tapauksessa yhtenäinen joukkue ja oli kivaa pelata yhdessä korista. Hatunnosto Kouvottarille tasonnostosta tällä kaudella.

Ottelun tilastoista ei jäänyt tällä kertaa jossiteltavaa. Vapaaheittoja lukuun ottamassa Ponteva viimeisteli tarkemmin kaikilta etäisyyksiltä ja vei ottelun levypallot nimiinsä selvästi. Koriin johtaneita syöttöjä Kouvottaret sai lähetettyä 11 HyPon kuitatessa näitä peräti 31.

Kouvottarien Emma Virtanen oli murskalukemista huolimatta tyytyväinen kauteen kokonaisuutena:

Numerot kertovat jo todella paljon lopputuloksesta, jäimme jo avausjaksolla pahasti telineisiin. Kaikesta huolimatta meillä on takana mieletön kausi, jossa tehtiin hienoa tulosta. Kokemukset, ystävät ja fanit ovat olleet mielettömiä, me olemme luoneet ilmiön.

Koko ottelun tehokkain oli ilmiömäisessä vireessä esiintynyt Taru tuukkanen, joka viimeisteli tupla-tuplan (32/11). Lähes triplatuplaan ylsi kovalla tempolla pelannut Jessica January (16/10/9s), mutta aseettomaksi ei jäänyt myöskään runkosarjan pistepörssin voittaja Randi Brown (20/7).

Kaksinumeroiselle pistelukemalle pääsi Kouvottarien kokoonpanosta kaksi pelaajaa. Taeler Deer pelasi sinnikkäästi hyökkäyspäässä nikkaroiden 18 pistettä ja kuusi syöttöä. Sentteri Claire Lamunu punnersi joukkueelleen tupla-tuplan (11/10).

Onnittelut HyPolle voitosta. Tämä kausi on ollut kokonaisuudessaan älyttömän hieno. Meillä on ollut hienot pelaajat, valmentajakollegat ja kannattajat. Kaudella on ollut uskomattomia kokemuksia ja hienoja ihmisiä, Kouvottarien Mika Hartonen kommentoi lopuksi herkistyneenä.

 

Ottelutilastot

Naisten Korisliigan finaalisarja Peli-Karhujen ja Catzin välillä jatkuu sunnuntaina 14.4. Lappeenrannan urheilutalossa. Ottelu käynnistyy klo 17.00 ja se on katsottavissa myös Elisa Viihde Sportin kanavalta.

 

 
19.7.2024 11:34 Naisten Korisliiga

Warren vahvistamaan Vetoa

Vimpelin Veto on lukinnut Audrey Warrenin kolmanneksi ulkomaalaisvahvistukseksi tulevalle kaudelle.

17.7.2024 15:07 Naisten Korisliiga

Kanadalaiskaksikko Pocrnic ja Gates sekä lupaava Mujunen vahvistamaan Torpan Poikia

Torpan Pojat on tehnyt kolme sopimusta ensi kaudelle: joukkuetta tulevat vahvistamaan takapelaaja Kali Pocrnic, kakkospaikkaa pelaava Sarah Gates sekä sentterin tontilla viihtyvä Anni Mujunen.

12.7.2024 14:47 Naisten Korisliiga

Ninni Salmi Naisten Korisliigaan nousevaan BC Nokia Naisiin

Ninni Salmi tuo BC Nokia Naisten joukkueeseen lisää kokemusta koko kentälle.

10.7.2024 12:45 Naisten Korisliiga

Anissa Pounds vahvistamaan Peli-Karhuja

Anissa Pounds on tehnyt yksivuotisen sopimuksen Naisten Korisliigassa pelaavan ja vastikään paikan Eurocupin lohkovaiheeseen napanneen Peli-Karhujen kanssa.

10.7.2024 12:21 Naisten Korisliiga

Ebba Pekonen liittyy BC Nokia Naisiin

BC Nokia Naisten joukkue saa lisää vaihtoehtoja pelata erilaisilla viisikoilla, kun Ebba Pekonen liittyy vahvuuteen.

9.7.2024 15:13 Naisten Korisliiga

Naisten EuroCupissa nähdään ensi kaudella suomalaisväriä - Peli-Karhut suoraan lohkovaiheeseen

Peli-Karhut ei joudu EuroCupin karsintavaiheeseen, vaan joukkue etenee suoraan kovatasoisen liigan lohkovaiheeseen.

8.7.2024 14:44 Naisten Korisliiga

Espoo Basket Team lähtee nuorella kotimaisella rosterilla alkavaan Naisten Korisliiga -kauteen

EBT lähtee kauteen yhdeksän tutun pelaajan ja kolmen EBT-tulokkaan kera. Yhdeksästä tutusta pelaajasta seitsemän on EBT:n omia kasvatteja.

5.6.2024 21:00 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2024–25 myönnetty: pääsarjoissa tulevalla kaudella 63 joukkuetta

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2024–25. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Naisten pääsarjat ovat joukkuemäärältään täynnä tulevalla kaudella.

25.5.2024 16:32 Koripalloliitto tiedottaa

Topias Palmi ja Saana Kujala palkittiin Korisliigojen parhaina

Kauhajoen Topias Palmi on äänestetty kapteenien ja päävalmentajien vuosittaisessa äänestyksessä Vuoden pelaajaksi. Naisten Korisliigassa Vuoden pelaaja -palkinnon pokkasi Tampereen Pyrinnön Saana Kujala.

17.5.2024 15:25 Pelaajat

Lotta Vehka-aho suuntaa ensi kaudeksi Saksaan

Naisten Korisliigaa Peli-Karhuissa viimeiset kolme kautta pelannut Lotta Vehka-aho on tehnyt sopimuksen Saksan Bundesliigassa pelaavan Eigner Angels Nördlingenin kanssa.

Näytä lisää vastaavia