Hyvävireinen Kouvottaret nappasi neljännen peräkkäisen voiton

31.1.2019 22:09 Torstain myöhäisillan ainoassa ottelussa Kouvottaret eivät antaneet HBA:lle mahdollisuutta voittoon ottelun päättyessä 52-87. Kouvottarille voitto oli jo neljäs putkeen.

Claire Lamunu on osoittautunut erinomaiseksi vahvistukseksi Kouvottarien joukkueelle. Kuva: Ville Vuorinen.

Kouvottaret jatkoivat hyvää virettään Mäkelänrinteellä voittamalla suurinumeroisesti HBA:n luvuin 52-87 (19-53). Kouvottaret ovat onnistuneet olemaan tammikuun aikana varsin voitokkaita, sillä joukkue on poistunut häviäjinä parketilta ainoastaan kerran. Toistaiseksi HBA ei ole onnistunut kukistamaan kouvolalaisia vielä kertaakaan kauden aikana, ja tappio oli joukkueelle neljäs peräkkäinen. Kouvottaret puolestaan viilettävät nyt neljän ottelun voittoputkessa.

Ottelu ratkesi käytännössä jo puoliaikaan mennessä, kun Kouvottaret olivat päässeet juoksemaan murskaavaan 34 pisteen johtoon. Taret pelasivat selkeästi paremmin joukkueena yhteen, sekä olivat alusta asti hyvällä jalalla liikkeellä. Hyökkäyspäässä pelikuviot tuottivat hedelmää, eikä vierasjoukkueen heittoprosenteissakaan ollut moittimista. HBA:lla oli sen sijaan vaikeuksia murtaa Kouvottarien puolustus, mikä pakotti kotijoukkueen yksilösuorituksiin.

Kouvottaret rohmusivat myös enemmistön levypalloista, sekä juoksivat HBA:n menetyksistä peräti 19 pistettä. Kouvottaret onnistuivat tuomaan myös penkiltä mukavat 18 pistettä, eikä voittajasta jäänyt näin ollen tällä kertaa epäselvyyttä. HBA:n valmentajan Mirka Dettmanin mukaan joukkue ei ollut pääsyt kunnolliselle pelipäälle:

– Emme olleet valmiita otteluun, emme henkisesti emmekä fyysisesti. Lisäksi Kouvottaret aloitti niin vahvasti, ettemme missään vaiheessa päässeet peliin mukaan.

– Huonon alun jälkeen oli vain pakko nollata tilanne. Puolustuksen kautta saimme edes jonkinlaista taistelua aikaiseksi ottelun toiselle puoliskolle, vaikka ero olikin jo liian iso, Lotta Vehka-Aho säesti.

Kouvottarien pelintekijä Taeler Deer jatkoi jälleen erinomaisia peliotteitaan ollen ottelun tehokkain pistekuningatar (23/8/7s/5r). Laadukasta työskentelyä jatkoivat niin ikää Claire Lamunu (21/8/5s) sekä Camille Zimmerman (17/11).

HBA:n heittopäivä ei ollut ottelussa paras mahdollinen, eikä kukaan pelaajista saanut yli kahtakymmentä pistettä kasaan. Lamunu piti Awak Kuieria tiukoissa pihdeissään, mutta tästä huolimatta torjuntatilastojen ykkösnainen punnersi 15 pistettä ja nappasi 11 levypalloa. Lotta Vehka-Aho (15/5) ja Sara Bejedi (13/5) onnistuivat molemmat tasaisen varmasti.

Ottelutilastot

Naisten Korisliigan seuraavat ottelut pelataan lauantaina 2.2. Klo 13.00 Hyvinkään Ponteva kohtaa Peli-Karhut ja klo 14.00 HBA saapuu Tapiolan Hongan vieraaksi. Klo 15.00 on tarjolla kaksi peliä: Vimpelin Veto kohtaa Kouvottaret kotihallissaan ja Catz emännöi Torpan Poikia. Päivän viimeisessä ottelussa kohtaavat Espoo Basket Team sekä Forssan Alku klo 17.00.

 
17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

1.4.2024 19:12 Naisten Korisliiga

FoA nappasi välieräpaikan huimalla heittopelillä

Naisten Korisliigan neljä parasta joukkuetta on selvillä. Viimeisenä joukkueena välieriin paineli FoA, joka kaatoi vieraskentällä Pyrinnön 104-80 ja vei ottelusarjan 3-2.

Näytä lisää vastaavia