HyPo, Kouvottaret ja FoA voittoihin Naisten Korisliigassa

5.11.2016 Naisten Korisliigan sarjakärki Hyvinkään Ponteva haki lauantaina vieraspisteet Peli-Karhuilta lukemin 61-83 (24-31). Kouvottaret puolestaan nappasi 70-56 (30-37) -kotivoiton Äänekosken Huimasta ja jännitysnäytelmän tarjoillut Forssan Alku Espoo Unitedista luvuin 80-77 (40-42).

Taru Tuukkasen HyPo haki vieraspisteet Kotkasta.

Tyonna Snown FoA nipisti voiton Espoo Unitedista.

Jacqueline Luna-Castro johdatti Kouvottaret voittoon Huimasta. Kuvat: Francois Perthuis, Matti Koskinen.

PeKa vei ottelun ensimmäisen minuutin nimiinsä 5-0, jonka jälkeen hyvinkääläisjoukkue otti ohjat käsiinsä ja piti emännät avausneljänneksellä seitsemässä pisteessä.

Toisella neljänneksellä kotijoukkue pysytteli iskuetäisyydellä debyyttinsä joukkueessa tehneen Akilah Simsin onnistumisilla, mutta Henna Salomaan (18/1) onnistuneella kolmosella puoliajalle mentiin HyPon seitsemän pisteen johdossa.

Vieraat karkasivat nopeasti puoliajan jälkeen 12 pisteen johtoon, muttei onnistunut kasvattamaan eroa suuremmaksi ja päätöskympille lähdettiin lukemissa 42-54. Viimeisellä kymmenminuuttisella levypalloja hallinnut (29-48) HyPo juoksi kotijoukkueen nurin tupla-tuplan keränneen Taru Tuukkasen (17/13) johdolla.

Lisätiedot: Ottelutilastot

Vahva toinen puoliaika Kouvottarien voiton takuu

Kouvolassa ilman syömähammastaan Khadjah Sessionsia otteluun lähtenyt Kouvottaret pisti Huiman ahtaalle jo avausneljänneksellä vieden sen nimiinsä 21-11.

Vierasjoukkue kuitenkin sai rivinsä järjestykseen toisella kymmenminuuttisella ja viiletti Dyana Pierren (13/10) johdolla seitsemän pisteen puoliaikajohtoon, vieden toisen neljänneksen lukemin 9-26.

Kentälle asteli puoliajan jälkeen kuitenkin sisuuntunut kotijoukkue ja saalisti momentumin itselleen Roosa Frimodigin (6/4/5 syöttöä) ja Emma Tuomisen (7/2) onnistumisilla. Frimodigin viime sekunnin onnistuneella kolmosella päätösneljännekselle lähdettiin kotijoukkueen 57-49 -johdossa.

Huima kävi lähimmillään kolmen pisteen päässä (57-54), jonka jälkeen Jacqueline Luna-Castro (20/16) sekä Whitney Frazier (12/8) ottivat Kouvottaret reppuselkäänsä ja takasivat joukkueelle kotivoiton.

FoA:lle arvokas voitto Unitedista

Sarjassa toisena majaileva Forssan Alku sai vieraakseen kolmantena olevan Espoo Unitedin ja ottelun kulku oli juuri niin tasainen, kun sarjataulukon asetelmat kertoivat.

Ottelun alun tasaisuuden jälkeen FoA karkasi 20-13 -johtoon Tyonna Snown (19/5) and-onella, mutta United kiipesi takaisin tasalukemiin Heta Korpivaaran(16/9) onnistumisilla ja Pipsa Kahloksen (6/0) buzzer-beater kolmosella.

Toisella neljänneksellä Espoo yritti repiä eroa parhaansa mukaan, mutta kotijoukkue vastasi vieraiden onnistumisiin toisessa päässä. Shenita Landryn (11/13) viime sekunnin korilla puoliajalle mentiin espoolaisten johtaessa 40-42.

Myös kolmas kymmenminuuttinen noudatti kahta edeltäjäänsä ja ottelun ratkaisu nähtiin vasta viimeisellä minuutilla. Ellen Nurmi (8/6) toi Unitedin pisteen päähän hieman vajaa minuutti ennen loppusummeria., mutta seuraavassa hyökkäyksessä FoA:n Elli Koskinen (4/5) vei emännät 80-77 -johtoon, eikä Dionne Poundsin viimeinen tasoitusyritys osunut kohteeseensa.

- Näkisin voittomme avaimen olleen siinä, että pelasimme aavistuksen parempaa koripalloa kuin vastustaja ja luotimme toisiimme, voittajien Kiana Johnson (14/12) analysoi ottelun jälkeen.

23.4.2024 21:34 Naisten Korisliiga

ToPo on naisten Suomen mestari

Yli tuhatpäinen yleisö pääsi seuraamaan, kun Naisten Korisliigan mestaruus ratkesi Kisahallissa. ToPo vei kolmannen ottelun 92-85 ja pääsi juhlimaan seurahistorian ensimmäistä naisten mestaruutta.

21.4.2024 20:15 Naisten Korisliiga

ToPo voiton päässä mestaruudesta

ToPo haki vierasvoiton Naisten Korisliigan finaaleissa. Helsinkiläiset kaatoivat PeKa:n 97-77 ja siirtyivät finaalisarjassa 2-0 johtoon.

19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.