HyPo jatkoaikavoittoon ensimmäisessä välierässä

2.4.2016 Hyvinkäällä nähtiin jännitysnäytelmä, kun Hyvinkään Ponteva ja Forssan Alku polkaisivat välieräsarjan käyntiin. Lopulta kotijoukkue oli jatkoajan jälkeen vahvempi lukemin 70-63 (32-35) ja nappasi ottelusarjan ensimmäisen osaottelun voiton.

Salomaa johdatti Hyvinkään jatkoaikavoittoon ensimmäisessä välierässä lähes 700-päisen kotiyleisön edessä. Kuva: Kai Kilappa.

Vierasjoukkue sai matkarasituksen karisteltua jaloistaan jo alkulämmittelyn aikana, sillä ensimmäinen neljännes kirjattiin forssalaisille luvuin 14-20, vahvasti ottelun aloittaneen Candice Warthenin (25/11/5 syöttöä) johdolla. Toisella jaksolla HyPo otti ohjakset käsiinsä, muttei onnistunut kuromaan eroa umpeen puoliaikaan mennessä.

Puoliajan jälkeen Alku kasvatti eron parhaimmillaan jo 12 pisteeseen, mutta päätösjakson viimeinen kaksi ja puoli minuuttia oli HyPon näytöstä. Jael Freixanetin (8/5) ja Titta-Riina Lepistön (13/8) kolmoset toivat emännät iskuetäisyydelle ja vain kolme sekuntia ennen loppua Lepistö onnistui tasoittavassa kahden pisteen heitossa, joka toi Pontevan tasoihin ja vei ottelun jatkoajalle.

Jatkoaika oli kotijoukkueen ja etenkin Henna Salomaan (23/8) hallintaa, eikä FoA saanut peliään aikaisemmin ottelussa nähdylle tasolleen, vaan hyvinkääläiset pääsivät juhlimaan voittoa.

- Hyvä nousu jälleen kerran. Pitkä ralli on tulossa ja vasta ensimmäinen etappi on ohi. Tiistaihin pitää valmistautua todella huolella, HyPo-luotsi Tero Niskanen summasi.

Lisätiedot: Ottelutilastot

Henkilöt

 
19.7.2024 11:34 Naisten Korisliiga

Warren vahvistamaan Vetoa

Vimpelin Veto on lukinnut Audrey Warrenin kolmanneksi ulkomaalaisvahvistukseksi tulevalle kaudelle.

17.7.2024 15:07 Naisten Korisliiga

Kanadalaiskaksikko Pocrnic ja Gates sekä lupaava Mujunen vahvistamaan Torpan Poikia

Torpan Pojat on tehnyt kolme sopimusta ensi kaudelle: joukkuetta tulevat vahvistamaan takapelaaja Kali Pocrnic, kakkospaikkaa pelaava Sarah Gates sekä sentterin tontilla viihtyvä Anni Mujunen.

12.7.2024 14:47 Naisten Korisliiga

Ninni Salmi Naisten Korisliigaan nousevaan BC Nokia Naisiin

Ninni Salmi tuo BC Nokia Naisten joukkueeseen lisää kokemusta koko kentälle.

10.7.2024 12:45 Naisten Korisliiga

Anissa Pounds vahvistamaan Peli-Karhuja

Anissa Pounds on tehnyt yksivuotisen sopimuksen Naisten Korisliigassa pelaavan ja vastikään paikan Eurocupin lohkovaiheeseen napanneen Peli-Karhujen kanssa.

10.7.2024 12:21 Naisten Korisliiga

Ebba Pekonen liittyy BC Nokia Naisiin

BC Nokia Naisten joukkue saa lisää vaihtoehtoja pelata erilaisilla viisikoilla, kun Ebba Pekonen liittyy vahvuuteen.

9.7.2024 15:13 Naisten Korisliiga

Naisten EuroCupissa nähdään ensi kaudella suomalaisväriä - Peli-Karhut suoraan lohkovaiheeseen

Peli-Karhut ei joudu EuroCupin karsintavaiheeseen, vaan joukkue etenee suoraan kovatasoisen liigan lohkovaiheeseen.

8.7.2024 14:44 Naisten Korisliiga

Espoo Basket Team lähtee nuorella kotimaisella rosterilla alkavaan Naisten Korisliiga -kauteen

EBT lähtee kauteen yhdeksän tutun pelaajan ja kolmen EBT-tulokkaan kera. Yhdeksästä tutusta pelaajasta seitsemän on EBT:n omia kasvatteja.

5.6.2024 21:00 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2024–25 myönnetty: pääsarjoissa tulevalla kaudella 63 joukkuetta

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2024–25. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Naisten pääsarjat ovat joukkuemäärältään täynnä tulevalla kaudella.

25.5.2024 16:32 Koripalloliitto tiedottaa

Topias Palmi ja Saana Kujala palkittiin Korisliigojen parhaina

Kauhajoen Topias Palmi on äänestetty kapteenien ja päävalmentajien vuosittaisessa äänestyksessä Vuoden pelaajaksi. Naisten Korisliigassa Vuoden pelaaja -palkinnon pokkasi Tampereen Pyrinnön Saana Kujala.

17.5.2024 15:25 Pelaajat

Lotta Vehka-aho suuntaa ensi kaudeksi Saksaan

Naisten Korisliigaa Peli-Karhuissa viimeiset kolme kautta pelannut Lotta Vehka-aho on tehnyt sopimuksen Saksan Bundesliigassa pelaavan Eigner Angels Nördlingenin kanssa.

Näytä lisää vastaavia