Huima trillerin voittoon Kenya Robinsonin korilla, Korisliigassa neljän pelin ilta

15.2.2015 Äänekosken Huima oli päivän kärkikamppailussa Peli-Karhuja vastaan kahdeksan pisteen tappioasemassa päätösneljännekselle lähdettäessä. Vahva hyökkäyspeli toi joukkueen iskuetäisyydelle, ja loppusekunneilla Kenya Robinson sinetöi kotijoukkueen huiman kirin lukemiin 75-74 (31-44). Muualla Alku otti komean kotivoiton, Ponteva haki sarjapisteet Turusta ja ToPo jatkoi voittoputkeaan.

Sanna Heleniuksen edustama FoA on ollut liigan pirteimpiä joukkueita jo jonkin aikaa. Sunnuntaina kaatui kotihallissa Vimpelin Veto.

Hyvinkään Pontevan Taru Tuukkanen on tällä hetkellä lähes pitelemätön Korisliiga-parketeilla. Sunnuntain saldona "normaali" suoritus, tupla-tupla ja sarjapisteet Hyvinkäälle.

ToPo ja Heta Korpivaara alkavat olla parhaimmillaan kun kevät lähestyy. Kahdeksas perättäinen voitto tuli kotiluolassa Pyrinnön kustannuksella. Kuvat: Tytti Nuoramo.

Äänekosken liikuntatalon runsaslukuinen ja äänekäs yleisö sai koko rahan edestä viihdettä, kun kotijoukkue Huima käänsi päivän ehdottoman huippuottelun voitokseen Kenya Robinsonin hyppyheitolla vain neljä sekuntia ennen päätössummeria.

Ottelun avauspuolikas kulki vahvasti vierailija PeKan hallinnassa, ja etenkin toisen kymmenminuuttisen puolesta välistä aina isolle tauolle asti olivat vierailijat selkeästi parempi joukkue parketilla. Kotijoukkueen kannalta vaikeat 31-44 -taukolukemat eivät kuitenkaan osoittautuneet kohtalokkaiksi, vaan Huima onnistui kääntämään ottelun lopulta edukseen piristyneen hyökkäyspelaamisensa kautta.

Kolmannen jakson lukemin 17-13 -luvuin nimiinsä vieneet äänekoskelaiset tarvitsivat kuitenkin koneestaan yhden lisävaihteen, ja sen Huima todella löysi ottelun viimeisellä viisiminuuttisella. Noin kolme minuuttia ennen päätössummeria Huima oli vielä 63-74 -tappiolla, mutta sitä seurannut vyörytys äänekoskelaisyleisön mylviessä oli liikaa PeKalle.

Camilla Grönberg ja Michaela Houser onnistuivat ensin kumpainenkin kolmen pisteen yrityksissään, jonka jälkeen Kaisa Kuisman lay-up toi kotijoukkueen jo kolmen pisteen päähän kun aikaa oli reilut kaksi minuuttia. Tilanne pysyi muuttumattomana aina päätösminuutille asti, Houserin tuodessa Huiman pisteen päähän kun pelikellossa oli jäljellä 50 sekuntia.

Ottelun ratkaisijaksi nousi lopulta - kukapa muukaan kuin - Kenya Robinson. Kokenut kehäkettu kahmi Houserin kolmen pisteen heitosta syntyneen levypallon käsiinsä, ja onnistui tämän jälkeen hyppyheitossaan äänekoskelaisyleisön suureksi riemuksi. Neljä sekuntia oli riittävästi PeKalle heittopaikan luomiseen, mutta joulukuun pelaajaksikin valittu Jasmine Gill ei onnistunut enää kääntämään ottelua vierailijoiden voitoksi, vaan päätössummerin soidessa taululla komeilivat kotijoukkueen 75-74 -voittolukemat.

Kotijoukkue Huiman tähtinä tuikkivat sunnuntain trillerissä koko ottelun urakoinut Houser (28 pistettä/11 levypalloa/4 syöttöä/5 riistoa) sekä ottelun sankariksi noussut Robinson (18/20/4). Virhevaikeuksien kanssa paininut Chandra Harris (10/7/3 torjuntaa) ehti pelaamaan vain vajaat 22 minuuttia, eikä päässyt koskaan kunnolla otteluun sisälle.

Vierailijoiden tehokkaimpina syömähampaina toimivat vahvan ottelun pelannut Natasha Thames (25/11), sekä ottelun voittopallon päätössekunneilla käsistään kotkalaisten harmiksi vain rautoihin asti lähettänyt Jasmine Gill (17/19).

Ottelutilastot: Huima-PeKa

Alku arvokkaaseen kotivoittoon

Forssan Alku nosti itsensä sunnuntain kierroksen kotivoittonsa ansiosta jo sarjataulukon kuudennelle sijalle, kun se onnistui jättämään samalla kertaa taakseen päivän vastustajansa Vimpelin Vedon, kuin myös Tampereen Pyrinnön. Aina valmentajan vaihdoksesta asti pirteämmin pelanneet forssalaiset ovat ehdottomasti kevään yksi mielenkiintoisimmista joukkueista.

Sunnuntain ottelu tarjosi Feeniksin kotiyleisölle viihdettä ja iloista hyökkäyspeliä, etenkin kotijoukkueen puolelta. Voitolle alkutahdit Alku löi jo avauspuolikkaalla, kun se vei isoa taukoa edeltäneet kaksikymmentä minuuttia nimiinsä lukemin 50-30. Tahti ei merkittävästi hidastunut tuonkaan jälkeen, vaan Alku kaasutti lopulta selkeään 91-66 -voittoon ja lähetti kotiyleisön iloisin mielin kotimatkalle.

Kotijoukkueen näkyvimpinä parketilla riehuivat erittäin tehokkaasti omat 24 peliminuuttiaan käyttänyt Sarah Hansen (20/11/3/5 riistoa), Brittany Kennedy (19/6/4), sekä perusvarman 13/7/1 torjunta -tilastorivin toimittanut Minna Sten.

Vierailijoiden riveistä esille itsensä nostivat Alexandra Stelfox (17/5), Breanna Salley (15/7/3) sekä tupla-tuplan urakoinut Korinne Campbell (12/10/2 riistoa).

Ottelutilastot: FoA-ViVe

Ponteva vierasvoittoon Turussa

Turun Riennon piristyneemmät otteet saivat jatkoa kotiottelussa Hyvinkään Pontevaa vastaan, kun Nunnavuoren palloiluhallin yleisö sai todistaa tiukkaa ottelua jossa ero oli vain kaksi pistettä noin minuutti ennen päätössummerin soittoa. Lopulta kuitenkin Pontevan rutiini käänsi ottelun vierailijoiden hyväksi, ja joukkue selvitti Riennon tarjoaman haasteen loppulukemin 73-68 (38-36).

Vierailija HyPon tähtisentteri Taru Tuukkanen (23/14) operoi vähemmän yllättäen tupla-tuplan, mutta pienoiseksi yllätykseksi voitaneen laskea Ariadna Chueca Morenon vahva 12/11/4 syöttöä/6 riistoa iltapuhde. Myös Laura Saarinen (16/5/2 torjuntaa) ylsi kaksinumeroisiin pistelukemiin vierailijoiden riveistä.

Kotijoukkueen pisteykkösen Shafontaye Myersin (22/9/7) lisäksi Helmi Tulonen (11/11) jatkoi eilisen ottelun viitoittamalla tiellä ja lukeutui Riennon positiivisimpiin suorittajiin yhdessä Sanni Salosen (11/3) kanssa.

Ottelutilastot: TuRi-HyPo

ToPo jatkoi voittoputkeaan

Oletettua tasaisempi ottelu Töölön Kisahallissa ToPon ja Tampereen Pyrinnön välillä ratkesi lopullisesti vasta päätösjaksolla, jonka kotijoukkue vei nimiinsä lukemin 29-16. Ihailtavasti taistelleet vierailijat johtivat peliä päätösneljännekselle lähdettäessä ottelua neljän pisteen turvin.

- Kevätkauden paras peli meiltä, peli-ilmeemme oli erityisen ilahduttava. ToPo joutui tekemään täyden päivätyön, iloitsi Pyrinnön pääkäskyttäjä Ilpo Rantanen.

Lopulta kuitenkin ToPon rutiini ja suoritusvarmuus oli liikaa kokemattomammalle Pyrinnölle, ja loppulukemat 79-70 (30-32) -tulostaululla merkitsivät ToPon kahdeksatta perättäistä voittoa.

Kotijoukkueen tehokkaimmat pistenaiset sunnuntain koitoksessa olivat tutut nimet, Heta Korpivaaran (20/11/3 torjuntaa), Niina Laaksosen (22/12/3 torjuntaa) ja Dionne Poundsin (16/6/2 torjuntaa) kuluttaessa kotijoukkueesta korisukkaa useimmiten. Eilisen viitoittamaa tietä jatkoi Venlakaisa Pursiainen (14/5), joka hänkin suoriutui iltapuhteestaan vähintäänkin tyydyttävin arvosanoin.

Vierailija Pyrinnön kuumimmat nimet ToPoa vastaan olivat nekin isolle yleisölle varsin tutut, Jessica Schrollin (16/6/2 torjuntaa) ja Brittany Heddersonin (22) pussittaessa vierailijoiden isoimmat pistelukemat.

Ottelutilastot: ToPo-Pyrintö

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.

9.3.2024 20:15 Naisten Korisliiga

Kiia Mäntylä siivitti EBT:n tärkeään voittoon – PeKa ja FoA kotivoittoihin

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Voittoihin ylsivät pudotuspelipaikasta taisteleva EBT, Peli-Karhut ja Forssan Alku.

4.3.2024 12:13 Naisten Korisliiga