Huima rymisteli välieriin, Espoo Team pakotti Alun kolmanteen otteluun

23.3.2012 Naisten SM-puolivälieristä eteni perjantai-iltana ensimmäinen joukkue välierävaiheeseen, kun Äänekosken Huima voitti Helsingissä ToPon 57–74 (31–31) ja päätti puolivälieräsarjan 2-0-voittoihin. Espoo Team puolestaan pakotti Forssan Alun kolmanteen otteluun, kun hurjistunut Venlakaisa Hölttä heitti haamukoreillaan kotijoukkueelle 69–56 (32–31)-voiton.

Madina Alin Huima selvitti tiensä välieriin.

Venlakaisa Höltän heitot nujersivat Alun toisessa puolivälieräottelussa. Kuvat: Tytti Nuoramo & Francois Perthuis.

SM-puolivälierien avausottelun Äänekoskella voittanut Huima joutui perjantaina Helsingissä puolustuskannalle, kun ToPo sai korijyvänsä kohdalleen ja ryntäsi runsaassa kahdessa minuutissa 9-0-johtoon. Vielä avausjakson päätteeksi helsinkiläiset hakeutuivat kaukoheitoillaan 20–11-johtoon.

Huima nousi kuitenkin puolustuspään rutiinillaan peliin mukaan toisella jaksolla ja alkoi ratkaista ottelua heti kolmannen jakson alussa repimällä Patrice Holmesin perättäisten korien saattelemana 12-0-jakson. ToPo kavensi eron vielä kahdeksaan pisteeseen, mutta Huima katkaisi ToPon selkärangan pitämällä helsinkiläiset vailla koria pitkään päätösjaksolla. Puolivälieräsarjan toinen ja ratkaiseva voitto merkittiin Huimalle 57–74 (31–31).

– Ensimmäinen jakso oli meiltä huonoa puolustusta, mutta kun saimme puolustuksemme tiivistettyä, alkoi ToPolle tulla pallonmenetyksiä ja sitä kautta saimme onnistumisia hyökkäyspäässäkin, tiivisti pelin kulun Huiman päävalmentaja Mervi Nurmi.

Huiman luottopelaajat ottelussa olivat Patrice Holmesin (20/7/3 riistoa) ohella tripla-tuplaa lähennellyt Madina Ali (17/11/8 riistoa) sekä kahden pisteen heittonsa tarkasti (9/13) upottanut Sanna Jämsen (19/4/3 riistoa). ToPosta kunnostautuivat viisi kolmosta säkittänyt Kaisa Valtakari (22/5/3 syöttöä) ja Ellen Nurmi (11/6/3 syöttöä).

Hölttä piiskasi Espoo Teamin karkumatkalle

Toisessa puolivälieräsarjassa ratkaisu siirtyi sunnuntaille, kun Espoo Team hyvitti keskiviikkona kärsimänsä tappion ja löi Forssan Alun lopulta selvin numeroin 69–56 (32–31).

Äärimmäisen tasainen ottelu alkoi kääntyä espoolaisille kolmannen jakson loppuhetkillä, kun Alku epäonnistui järjestäen kaukoheitoissaan ja Espoo Team karkasi tasatilanteesta 38–38 seitsemän pisteen johtoon.

Alku kuroi Olayinka Olorunnifen onnistumisilla eron kahteen pisteeseen (49–47), jolloin estradille astui Espoo Teamin Venlakaisa Hölttä. Hölttä nakutti espoolaisten seuraavasta 14 pisteestä 12, eikä Alku enää toennut.

– Alulla on hyvä puolustustaktiikka ja he toteuttavat sitä hyvin, mutta jos pelaamme sunnuntaina kuten tänään pelasimme viimeisen vartin, meillä tulee asiat olemaan hyvin, kiitteli Espoo Teamin päävalmentaja Mikko Larkas.

– Vennu (Venlakaisa) Hölttä on kylmäpäinen mimmi, hän on osoittanut pystyvänsä tiukassa paikassa pistämään munkin kukkaroon. Tänään hänellä osui, sunnuntaina ratkaisija voi olla joku muu.

Espoo Teamin kaksi ylitse muiden olivat Laura Wilson (20/8) ja Niina Laaksonen (18/19). Hölttä (16/1) heitti päätösjaksolla 14 pistettä. Alun ainoa yli kymmenen pisteen yltänyt pelaaja oli Olayinka Olorunnife (20/14/3 riistoa/2 blokkia).

Forssan Alun ja Espoo Teamin ratkaiseva kohtaaminen pelataan sunnuntaina Forssassa.

Lisätietoja: Naisten SM-sarja

21.4.2024 20:15 Naisten Korisliiga

ToPo voiton päässä mestaruudesta

ToPo haki vierasvoiton Naisten Korisliigan finaaleissa. Helsinkiläiset kaatoivat PeKa:n 97-77 ja siirtyivät finaalisarjassa 2-0 johtoon.

19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.