Huima rymisteli välieriin, Espoo Team pakotti Alun kolmanteen otteluun

23.3.2012 Naisten SM-puolivälieristä eteni perjantai-iltana ensimmäinen joukkue välierävaiheeseen, kun Äänekosken Huima voitti Helsingissä ToPon 57–74 (31–31) ja päätti puolivälieräsarjan 2-0-voittoihin. Espoo Team puolestaan pakotti Forssan Alun kolmanteen otteluun, kun hurjistunut Venlakaisa Hölttä heitti haamukoreillaan kotijoukkueelle 69–56 (32–31)-voiton.

Madina Alin Huima selvitti tiensä välieriin.

Venlakaisa Höltän heitot nujersivat Alun toisessa puolivälieräottelussa. Kuvat: Tytti Nuoramo & Francois Perthuis.

SM-puolivälierien avausottelun Äänekoskella voittanut Huima joutui perjantaina Helsingissä puolustuskannalle, kun ToPo sai korijyvänsä kohdalleen ja ryntäsi runsaassa kahdessa minuutissa 9-0-johtoon. Vielä avausjakson päätteeksi helsinkiläiset hakeutuivat kaukoheitoillaan 20–11-johtoon.

Huima nousi kuitenkin puolustuspään rutiinillaan peliin mukaan toisella jaksolla ja alkoi ratkaista ottelua heti kolmannen jakson alussa repimällä Patrice Holmesin perättäisten korien saattelemana 12-0-jakson. ToPo kavensi eron vielä kahdeksaan pisteeseen, mutta Huima katkaisi ToPon selkärangan pitämällä helsinkiläiset vailla koria pitkään päätösjaksolla. Puolivälieräsarjan toinen ja ratkaiseva voitto merkittiin Huimalle 57–74 (31–31).

– Ensimmäinen jakso oli meiltä huonoa puolustusta, mutta kun saimme puolustuksemme tiivistettyä, alkoi ToPolle tulla pallonmenetyksiä ja sitä kautta saimme onnistumisia hyökkäyspäässäkin, tiivisti pelin kulun Huiman päävalmentaja Mervi Nurmi.

Huiman luottopelaajat ottelussa olivat Patrice Holmesin (20/7/3 riistoa) ohella tripla-tuplaa lähennellyt Madina Ali (17/11/8 riistoa) sekä kahden pisteen heittonsa tarkasti (9/13) upottanut Sanna Jämsen (19/4/3 riistoa). ToPosta kunnostautuivat viisi kolmosta säkittänyt Kaisa Valtakari (22/5/3 syöttöä) ja Ellen Nurmi (11/6/3 syöttöä).

Hölttä piiskasi Espoo Teamin karkumatkalle

Toisessa puolivälieräsarjassa ratkaisu siirtyi sunnuntaille, kun Espoo Team hyvitti keskiviikkona kärsimänsä tappion ja löi Forssan Alun lopulta selvin numeroin 69–56 (32–31).

Äärimmäisen tasainen ottelu alkoi kääntyä espoolaisille kolmannen jakson loppuhetkillä, kun Alku epäonnistui järjestäen kaukoheitoissaan ja Espoo Team karkasi tasatilanteesta 38–38 seitsemän pisteen johtoon.

Alku kuroi Olayinka Olorunnifen onnistumisilla eron kahteen pisteeseen (49–47), jolloin estradille astui Espoo Teamin Venlakaisa Hölttä. Hölttä nakutti espoolaisten seuraavasta 14 pisteestä 12, eikä Alku enää toennut.

– Alulla on hyvä puolustustaktiikka ja he toteuttavat sitä hyvin, mutta jos pelaamme sunnuntaina kuten tänään pelasimme viimeisen vartin, meillä tulee asiat olemaan hyvin, kiitteli Espoo Teamin päävalmentaja Mikko Larkas.

– Vennu (Venlakaisa) Hölttä on kylmäpäinen mimmi, hän on osoittanut pystyvänsä tiukassa paikassa pistämään munkin kukkaroon. Tänään hänellä osui, sunnuntaina ratkaisija voi olla joku muu.

Espoo Teamin kaksi ylitse muiden olivat Laura Wilson (20/8) ja Niina Laaksonen (18/19). Hölttä (16/1) heitti päätösjaksolla 14 pistettä. Alun ainoa yli kymmenen pisteen yltänyt pelaaja oli Olayinka Olorunnife (20/14/3 riistoa/2 blokkia).

Forssan Alun ja Espoo Teamin ratkaiseva kohtaaminen pelataan sunnuntaina Forssassa.

Lisätietoja: Naisten SM-sarja

19.7.2024 11:34 Naisten Korisliiga

Warren vahvistamaan Vetoa

Vimpelin Veto on lukinnut Audrey Warrenin kolmanneksi ulkomaalaisvahvistukseksi tulevalle kaudelle.

17.7.2024 15:07 Naisten Korisliiga

Kanadalaiskaksikko Pocrnic ja Gates sekä lupaava Mujunen vahvistamaan Torpan Poikia

Torpan Pojat on tehnyt kolme sopimusta ensi kaudelle: joukkuetta tulevat vahvistamaan takapelaaja Kali Pocrnic, kakkospaikkaa pelaava Sarah Gates sekä sentterin tontilla viihtyvä Anni Mujunen.

12.7.2024 14:47 Naisten Korisliiga

Ninni Salmi Naisten Korisliigaan nousevaan BC Nokia Naisiin

Ninni Salmi tuo BC Nokia Naisten joukkueeseen lisää kokemusta koko kentälle.

10.7.2024 12:45 Naisten Korisliiga

Anissa Pounds vahvistamaan Peli-Karhuja

Anissa Pounds on tehnyt yksivuotisen sopimuksen Naisten Korisliigassa pelaavan ja vastikään paikan Eurocupin lohkovaiheeseen napanneen Peli-Karhujen kanssa.

10.7.2024 12:21 Naisten Korisliiga

Ebba Pekonen liittyy BC Nokia Naisiin

BC Nokia Naisten joukkue saa lisää vaihtoehtoja pelata erilaisilla viisikoilla, kun Ebba Pekonen liittyy vahvuuteen.

9.7.2024 15:13 Naisten Korisliiga

Naisten EuroCupissa nähdään ensi kaudella suomalaisväriä - Peli-Karhut suoraan lohkovaiheeseen

Peli-Karhut ei joudu EuroCupin karsintavaiheeseen, vaan joukkue etenee suoraan kovatasoisen liigan lohkovaiheeseen.

8.7.2024 14:44 Naisten Korisliiga

Espoo Basket Team lähtee nuorella kotimaisella rosterilla alkavaan Naisten Korisliiga -kauteen

EBT lähtee kauteen yhdeksän tutun pelaajan ja kolmen EBT-tulokkaan kera. Yhdeksästä tutusta pelaajasta seitsemän on EBT:n omia kasvatteja.

5.6.2024 21:00 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2024–25 myönnetty: pääsarjoissa tulevalla kaudella 63 joukkuetta

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2024–25. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Naisten pääsarjat ovat joukkuemäärältään täynnä tulevalla kaudella.

25.5.2024 16:32 Koripalloliitto tiedottaa