Honka, Vimpeli ja PeKa kotivoittoihin – FoA haki pisteet Tampereelta

2.10.2021 19:58 Naisten Korisliigan avauskierros saatiin pelattua päätökseen. Voittoihin ylsivät Honka, ViVe, PeKa ja FoA.

Zykera Rice oli auttamassa PeKa:aa voittoon. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Honka puolusti Catzin kumoon

Tapiolan Honka ja Lappeenrannan Catz pelasivat kauden ensimmäiset ottelunsa Espoossa. Kotijoukkue ei tarjonnut vierailleen mahdollisuuksia ja voitti 76-51.

Vielä avausjaksolla joukkueiden välille ei syntynyt isoa eroa. Kotijoukkue oli kuitenkin hieman parempi ja pääsi tauolle johdossa 22-18.

Täksi kaudeksi rankasti uudistunut Honka paransi peliään toisella jaksolla. Erityisesti puolustuspelaaminen oli parempaa. Se pitikin vieraansa toisella jaksolla yhdeksässä pisteessä. Puoliajalle mentiin kotijohdossa 45-27.

Catzin hyökkäyspelaaminen oli hankalaa myös puoliajan jälkeen. Lappeenrantalaiset onnistuivat tekemään jälleen vain yhdeksän pistettä jakson aikana. Hongan johto kasvoi jo 25 pisteeseen, kun mentiin viimeiselle tauolle.

Viimeinen jakso oli enää enemmän tai vähemmän kosmetiikkaa. Se pelattiin tasaisissa merkeissä ja Honka nappasi avausvoiton lukemin 76-51.

- Ensinnäkin pakko sanoa, että meillä oli huikea yleisö tänään. Joukkueena pelattiin aika hyvin 25 minuuttia, mutta se kuuluu tähän vaiheeseen ettei vielä pysytä 40 minuuttia pelisuunnitelmassa. Kivaa oli ehdottomasti, Hongan päävalmentaja Niko Nyholm kommentoi ottelun jälkeen.

Espoolaisjoukkue hallitsi ottelussa korinalustaa. Sille merkittiin 56 levypalloa, kun Catz jäi 30 levypalloon.

- Jos häviät levypallot tohon malliin niin vaikea on matsia voittaa. Oltiin tänään kahdeksalla pelaajalla liikkeellä ja kokeiltiin vähän erilaisia puolustusmuotoja, ajoittain saatiin homma toimimaan ajoittain Hongalla oli liian helppoa. Muutama hyvä juttu saatiin omaan peliin, mutta näkyihän Lenan poissaolo hiukan vaikken sen taakse haluakaan mennä. Jatkamme projektia nuoren joukkueen kanssa, harjoitus ja matsi kerrallaan, Catzin päävalmentaja Petri Joukainen sanoi.

Carmen Tyson-Thomas ja Desiree Ramos debytoivat espoolaisten riveissä tupla-tuplilla. Tyson-Thomas sai kasaan 20 pistettä ja keräsi 11 levypalloa. Ramosille merkittiin 11 pistettä ja 11 levypalloa. Seairra Barrett teki Catzille 12 pistettä.

Ottelutilasto

Vimpeli yllätti Kouvottaret

Vimpeli sai sarja-avauksessaan kotikentällään vastaansa Kouvottaret. Pisteet ottelusta jäivät Vimpeliin 88-81.

Avausjakso oli tasainen kaikin puolin. Vieraat pääsivät tauolle johdossa 21-19.

Toinen jakso merkittiin puolestaan kotijoukkueelle, joka vei sen kolmen pisteen erolla. ViVe pääsi puoliajalle pisteen johtoasemasta.

Kolmannella jaksolla vieraat ottivat komennon jälleen itselleen. Erityisesti joukkueen uusi vahvistus Rashida Timbilla oli Vimpelille vaikea pideltävä. Hän upotti kahdeksan pistettä jakson aikana ja viimeiselle tauolle mentiin tilanteesta 60-57.

Viimeisellä jaksolla joukkueiden väliset erot tulivat selkeimmin esille. ViVe terävöitti hyökkäämistään ja tykitti taululle 31 pistettä. Kouvottaret eivät tähän pystyneet vastaamaan  ja Vimpeli nappasi avausvoittonsa 88-81.

- Pelattiin joukkueena hyvin. Olimme aktiivisia puolustuspäässä. Saimme riistoja aika paljon ja pystyimme juoksemaan siirtymähyökkäyksillä koreja. Joukkueen tasaisuus oli tässä se vahvuus. Viisi pelaajaa teki kaksinumeroisen pistemäärän. Tämä ei ollut missään tapauksessa helppo voitto. Emme ole pitkään aikaan Kouvolaa voittaneet ja tämä maistuu makealta, Vimpelin päävalmentaja Jukka-Pekka Kujala kommentoi.

Suurin ero joukkueiden välillä nähtiin palloriistoissa. ViVe nappasi ottelussa 13 riistoa ja vieraat onnistuivat ryöstämään pallon vain kertaalleen.

- Valitettavasti tänään emme esiintyneet koko 40-minuuttista sillä tavalla kuin halusimme. Vimpeli on kova joukkue ja heidän pelaajansa esiintyivät tänään hyvin. Oli rankkaa matkustaa pitkä matka ja sen jälkeen saada jalkoihimme liikettä. Meidän täytyy harjoitella hyvin, että olemme valmiita tiistain peliä varten, Sarah Toeaina kertasi.

Kotijoukkue onnistui laajalla rintamalla ja koko aloitusviisikko ylsi kaksinumeroiseen pistesaaliiseen. Shaylen Burnett oli ottelun hahmo. Hänelle kirjattiin tripla-tupla 16 pisteellä, 20 levypallolla ja 11 koriin johtaneella syötöllä. Anastasija Podunavac teki 21 pistettä ja keräsi seitsemän levypalloa. Kouvottarista Timbilla ylsi tupla-tuplaan 19 pisteellä ja 10 levypallolla. Toeaina upotti 23 pistettä.

PeKa tyly kotona

Kotkan Peli-Karhut sai kauden avausottelussa vieraita Helsingistä, kun ToPo saapui Kotkaan. Viime kauden mestari oli tyly emäntä ja voitti ottelun 85-60.

Kotkalaisjoukkue aloitti ottelun hyvin vahvasti. Se puolusti vahvasti ja upotti myös pisteitä mukavaan tahtiin Naomi Davenportin johdolla. Jakso merkittiin vieraille 25-9.

Toisella jaksolla vierasjoukkue pääsi otteluun paremmin kiinni. Tästä huolimatta PeKa kasvatti johtoaan ja pääsi puoliajalle 22 pisteen johdossa.

Puoliajan jälkeen peli tasoittui. Kolmas jakso mentiin tasatahtia. Erokin säilyi lopulta samana.

Päätösjaksolla ToPo:lla ei ollut juurikaan mahdollisuuksia voittoon. Kotiyleisö pääsi nauttimaan kauden avausvoitosta 85-60.

- Menimme pelisuunnitelman mukaan.Tänään onnistuimme siinä mitä tavoiteltiinkin. Tämä oli tosi hyvä alku kaudelle. Tästä on hyvä jatkaa eteen päin, PeKa:n päävalmentaja Mika Hartonen kommentoi pelin jälkeen.

Kotkalaiset osuivat kaaren takaa paremmin kuin vieraat. PeKa heitti 11 onnistunutta kolmosta ja ToPo jäi viiteen onnistuneeseen kolmoseen.

- Alku oli todella kehno. Ensimmäinen aikalisä kun 2 minuuttia oli pelattu. Tulimme todella huonolla jalalla peliin. Itse koen että kolmannen erän puolivälissä meillä oli hetkemme. Mutta sen jälkeen PeKan aikalisän jälkeen, ei pysytty enää mukana, ToPo:n päävalmentaja Niko Kuusi sanoi.

Naomi Davenport debytoi Naisten Korisliigassa ja tilastoi heti tupla-tuplan. Hän säkitti 26 pistettä ja keräsi 13 levypalloa. Zykera Rice sai kasaan 18 pistettä ja 11 levypalloa. ToPo:n Erika Davenport teki 20 pistettä ja keräsi yhdeksän levypalloa.

FoA haki pisteet Tampereelta

Pyrintö ja Forssan Alku kohtasivat Tampereella. Viime kauden pronssimitalisti oli tyly vieras ja vei ottelusta pisteet Forssaan 93-74.

Avausjaksolla nähtiin iloista hyökkäyspelaamista molemmilta joukkueilta. Vierasjoukkue nappasi jakson päätteeksi kuuden pisteen johdon.

Toisella jaksolla forssalaiset saivat puolustuksensa toimimaan paremmin. Hyökkäyspäässä erityisesti Lappeenrannasta siirtynyt Roosa Kosonen oli iskussa. Hän kirjasi tupla-tuplan jo ennen puoliaikaa. Tauolle mentiin tilanteesta 56-36.

Puoliajan jälkeisellä jaksolla Pyrintö sai puolustustaan hieman parempaan jamaan. Se ei kuitenkaan estänyt FoA:aa kasvattamasta johtoaan. Ero kasvoi ennen viimeistä taukoa 26 pisteeseen.

Päätösjaksolla kotijoukkue pääsi kaunistelemaan lukemia. Se vei jakson nimiinsä ja kavensi lopputilanteeksi 93-74.

Suuri ero joukkueiden välille syntyi onnistuneissa kolmen pisteen heitoissa. Alku säkitti ottelussa 17 kolmosta, kun Pyrintö jäi seitsemään onnistuneeseen kaukoheittoon.

FoA:n kapteeni Ninni Salmi oli ottelussa hurjalla pelipäällä. Hänelle kirjattiin 27 pistettä ja 14 levypalloa. Kosonen upotti lopulta 18 pistettä ja keräsi 16 levypalloa.  Pyrinnön Whisper Fisher teki 18 pistettä ja nappasi 11 levypalloa. Anni Jämsä upotti 17 pistettä.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.

9.3.2024 20:15 Naisten Korisliiga

Kiia Mäntylä siivitti EBT:n tärkeään voittoon – PeKa ja FoA kotivoittoihin

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Voittoihin ylsivät pudotuspelipaikasta taisteleva EBT, Peli-Karhut ja Forssan Alku.

4.3.2024 12:13 Naisten Korisliiga