Honka kaatoi PeKan ja nappasi samalla kauden ensimmäisen vierasvoiton: "Tuntuu tässä kohtaa tietysti hyvältä"

9.2.2019 20:37 Naisten Korisliigan päivän muissa peleissä ToPo katkaisi tappiokirteensä Alkua vastaan ja HyPo puolestaan kasvatti etumatkaansa nappaamalla sarjapisteet Catzia vastaan käydyssä ottelussa. Kouvottaret jatkoi voitokasta matkaansa kaatamalla Espoo Basket Teamin kotiareenallaan.

Sidney Cook oli tärkeässä roolissa, kun joukkue haki kauden ensimmäisen vierasvoiton. Kuva: Ville Vuorinen.

Tapiolan Honka nappasi kauden ensimmäisen vierasvoittonsa Karhuvuoren Urheilutalossa, kun se kaatoi tiukan taiston päätteeksi sarjakakkosena olevan Peli-Karhut numeroin 71-75 (37-47). Hongan suoritusta voinee pitää varsin kovana, sillä joukkue on majaillut sarjan hännillä, ja viimeisestä kymmenestä ottelusta on kertynyt vain kolme voittoa. PeKa sen sijaan on viilettänyt sarjassa voitokkaasti, ollen vain kahden sarjapisteen päässä ykkösenä olevasta Hyvinkään Pontevasta. Kimmo Kujansivu oli ylpeä joukkueestaan makean voiton päätteeksi:

– Kauden ensimmäinen vierasvoitto tuntuu tässä kohtaa tietysti hyvältä, mutta osittain myös sen ansiosta millä tavalla se tuli. Pysyimme tänään pelisuunnitelmassa ja olimme kärsivällisiä. Saimme tänään monelta pelaajalta onnistumisia. Korinteko on silloin helpompaa, kun se ei kasaannu vain parin pelaajan harteille. Olen ylpeä joukkueen suorituksesta tänään.

Honka onnistui kääntämään vakaakuppia puoleensa toisen jakson aikana koko joukkueen astuessa esiin pisteidenteossa jakson päättyessä vieraille selvästi 28-15. Pitkälle karkumatkalle ei Honka silti päässyt, sillä PeKa kasasi rivejään heti kolmannella jaksolla kuroen eroa umpeen. Molemmat joukkueet lähtivät viimeiseen jaksoon selkä seinää vasten tulostaulun näyttäessä lukemia 56-57.

Viimeinen jakso oli viimeiselle minuutille korista koriin taistelua. Minna Malin ja Alexyz Vaioletaman onnistumiset avittivat Hongan rinnalle ja ohi, eikä PeKa pystynyt vastaamaan tähän heittojen kolistessa rautoihin. Kotijoukkueen ahdinkoa lisäsivät täyttyneet joukkuevirheet ja viimeisen loppusilauksen Hongan voitolle toivat Sidney Cookin vapaaheitot PeKan tasoitusheittojen karatessa raudoista ulos.

Aiemmin Hongan turmioksi ovat koituneet monessa pelissä kolmen pisteen heitot, mutta nyt joukkue säkitti näitä yhdeksän, PeKan saadessa osumia kahdeksan. Ottelun tasaisuudesta kertoi myös se, että levypallot sekä lähietäisyyden heitot jakautuivat joukkueiden välillä lähes tasan.

– Emme saaneet omaa juoksupeliämme käyntiin kunnolla, koska jouduimme ottamaan pallon aina sukasta. Myös isojen pelaajien kanssa olimme virhevaikeuksissa paikoitellen. Honka sai myös meidän hitaissa hyökkäyksissämme palloscreenit hyvin pois. Kotikentällä emme jostain syystä ole osuneet kunnolla renkaan läpi, PeKan päävalmentaja Roope Mäkelä summasi.

Hongan pistenikkari oli tuttuun tapaan Sidney Cook, joka nakutti 21 pistettä ja kahmaisi yhdeksän irtopalloa. Yksin ei Cookin silti tarvinnut jäädä, sillä tulitukea antoivat myös Minna Mali (14/6) sekä Alexyz Vaioletama (13/12).

–Tiukka matsi, onneksi saimme ottelun käännettyä meille. Saimme välillä reilumminkin etumatkaa, mutta PeKa tuli aina takaisin ja välillä ohikin. Kokeilimme uusia juttuja tänään palloscreeneissä, tuntui että tänään meistä jokainen toi jotakin erityisesti hyökkäyspäähän. Meidän joukkueemme esiintyi tänään pirteästi, Kaisa Kuisma ruoti.

Peli-Karhut joutui jälleen operoimaan vajaalukuisena, sillä Noora Järvikangas on edelleen sivussa, eikä joukkueen uusin vahvistus ole vielä käytettävissä. Joukkueen valopilkku oli tästä huolimatta erinomaisin ottein parketilla esiintynyt Ellen Järvinen, joka säkitti peräti viisi kolmosta pohjaan, ja ahersi myös samalla joukkueen suurimman pistesaldon (21). Järvisen ohella joukkueen pistepankkia kasvattivat myös Brittany Starling (20/17) sekä Brooke McCarty (14/6/5s). Ennätyspisteensä nakuttanut Ellen Järvinen olisi kaivannut vielä lisää panostusta koko joukkueelta:

– Ensimmäisellä puoliskolla Honka sai melko vapaasti heittää kolmosia, emme päässeet puolustamaan myöskään nopeita hyökkäyksiä. Puoliajan jälkeen petrasimme, mutta jokaisen olisi pitänyt tuoda itsestään vielä enemmän kentälle. Toki oma onnistuminen tuntuu hyvältä, mutta voitto olisi tuonut lisäarvoa sille.

Ottelutilastot

Sarjanousija Torpan Pojat katkaisi tappiokierteensä Forssan Alkua vastaan

Sarjanousija Torpan Pojat katkaisi kotikentällään jo viisi peräkkäistä ottelua kestäneen tappiokulkunsa. Forssan Alkua vastaan käyty ottelua päättyi summerin soidessa lopulta lukemin 63-56 (25-28). Samalla ToPo sai myös ensimmäisen liigavoittonsa Alkua vastaan, sillä joukkueiden kaksi aiempaa sarjakoitosta ovat päättyneet forssalaisten eduksi.

Sarjapisteiden kohtalo ratkaistiin vasta viimeisellä neljänneksellä, johon ToPo pääsi vain yhden pisteen etumatkasta. Todellisen esiintulon jakson aikana teki kotijoukkueen Mirka Kilpijärvi (19/4), joka tykitti neljänneksellä yhteensä kymmenen pistettä, ja vastasi pistetehtailusta koko alkujakson ajan. Kun muutkin kotijoukkueen pelaajat saivat pistetehtailunsa päälle, alkoi Alku pudota kannoilta. ToPon voiton takeena toimi onnistunut joukkuepeli, sillä penkiltä joukkue onnistui saamaan apua mukavat 24 pistettä, kun taas Alku joutui nojaamaan yksin Mia Loydiin hyökkäyspäässä.

ToPon tehokkaimpana Kilpijärven rinnalla hääri Ashli Payne (10/17), mutta hyviä onnistumisia sai myös Ladondra Johnson (15/7).

Mia Loyd viimeisteli tuttuun tapaan tehokkaasti tyylitellen 25 pistettä ja 14 levypalloa. Muut vierasjoukkueesta jäivät kauas taakse Loydin lukemista, sillä seuraavaksi tehokkain oli Emily Kinneston (9/8/5s), joka sai kasaan vain yhdeksän pistettä.

Hyvinkään Ponteva kasvatti johtoaan

Catzin kovaa taistelua Hyvinkään Pontevaa vastaan ei palkittu kotiyleisön edessä. Catz pysyi tasaisesti läpi ottelun HyPon kannoilla, mutta viimeisen jakson lopussa vierasjoukkue anasti voiton ja sarjapisteet itselleen numeroin 63-73 (38-40). Sarjakakkosena oleva Peka ei pystynyt päivän pelikierroksella kerryttämään omaa pistetiliään, jonka ansiosta HyPo pääsi voiton myötä kasvattamaan etumatkaansa pienesti muihin nähden.

Äärimmäisen tasaisessa ottelussa todistettiin peräti 16 johtoaseman muutosta. Catz aloitti ottelu heti kuskinpaikalta, mutta ei saanut viihtyä tällä paikalla kauaa, kun jo toisen jakson aikana HyPo pääsi rynnimään tasoihin. Kolmannen jakson ollessa korista koriin kamppailua ratkaisun hetket venyivät vasta pelin viimeiselle kymmenminuuttiselle. Jälleen kerran tärkeillä hetkillä Pontevan kapteeni Taru Tuukkanen nousi esiin tuoden joukkueensa tasoihin, kun pelikellossa oli enää jäljellä kolme minuuttia. Pelikuntoiseksi toipunut Alexis Montgomery puolestaan sysäsi vierasjoukkueen ohi, eikä Catz saanut enää viimeisten minuuttien aikana enää pisteen pistettä aikaiseksi, mikä ratkaisi Pontevan voittoisan kotimatkan.

Marginaalit joukkueiden välillä olivat pienet. HyPo onnistui saamaan käsiinsä hieman paremmin levypalloja, sekä haastamaan itselleen enemmän vapaaheittoja. HyPo on nyt voittanut kissalauman kahdesti, sillä Catz on noussut voittajaksi kohtaamisissa kerran.

Pontevan Randi Brown oli saanut jälleen kätensä kunnolla kuumaksi, sillä nainen paukutti yhteensä messevät 34 pistettä, jonka lisäksi käsiin tarttui kuusi levypalloa. Hyvät tehot aikaiseksi sai myös urheilullinen Jessica January (15/6).

Kotijoukkueen tehokkain oli pelinjohtaja Valencia McFarland (20/6/4s). Vastikään parketeille palannut Elena Reshetko jatkoi myös vakuuttavia otteitaan tehtailemalla 18 pistettä ja seitsemän levypalloa. Joukkueen kapteeni Aleighsa Welch kahmi joukkueelle eniten levypalloja (12/11).

Kouvottaret nappasi tärkeät pisteet kotikentällään

Jatke Areenalla käytiin tärkeä koitos Kouvottarien ja EBT:n välillä, sillä voitossa oli panoksena kiinni kotietu pudotuspeleihin. Kouvottaret on osoittautunut tällä kaudella hankalaksi vastustajaksi EBT:lle, sillä kouvolalaiset nitistivät espoolaiset kolmannen kerran kauden aikana pelin päättyessä selviin lukuihin 85-54 (36-24). Voiton ansiosta Kouvottaret pääsee nousemaan sarjassa jaetulle kolmannelle sijalle Espoo Basket Teamin kanssa. Voitto oli kotijoukkueelle jo kuudes peräkkäinen.

Kouvottaret voitti kaikki neljä jaksoa, mutta espoolaisten notkahdus tapahtui ratkaisevasti toisen jakson aikana EBT:n saadessa kasaan ainoastaan yhdeksän pistettä. Kouvottarien hurmos jatkui puoliajan jälkeenkin, kun Camille Zimmerman (20/10) tikkasi kahdeksan pistettä peräjälkeen korille ajoistaan tuoden kotijoukkueen jo jakson puolivälissä 15 pisteen johtoon. Viimeisellä jaksolla EBT ei saanut enää eroa umpeen viimeisen neljänneksen mennessä Kouvottarille murskaavasti 24-10.

Espoo Basket Teamin turmioksi illan pelissä koitui yksi vastaan yksi puolustus, sekä kahden pisteet heitot korin läheltä. Kouvottaret nakutti läheltä yhteensä 30 pistettä, mutta vierasjoukkue onnistui näistä vain kymmenen pisteen arvoisesti. Levypalloissa ja kolmosissa joukkueet onnistuivat samanveroisesti.

Claire Lamunu vastasi kotijoukkueen suurimmasta levypallokertymästä, mutta hyökkäyspäädyssäkin onnistumisia tuli mukavasti (16/11). Hyvään hurmokseen ottelussa pääsi myös Maria Koskinen, joka tyylitteli 16 pistettä ja viisi levypalloa.

EBT:n kantavana voimana toimi Kamilah Jackson, jonka panos riitti tuplatuplaan: 13/13. Tuplatuplan joukkueelle ahersi niin ikää myös Delaney Hodgins (13/10).

Naisten Korisliiga jatkuu tiistaina 12.2. Tapiolan liikuntahallissa. Tällöin vastakkain ovat Tapiolan Honka sekä Lappeenrannan Catz. Ottelu alkaa 18.30.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.

9.3.2024 20:15 Naisten Korisliiga

Kiia Mäntylä siivitti EBT:n tärkeään voittoon – PeKa ja FoA kotivoittoihin

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Voittoihin ylsivät pudotuspelipaikasta taisteleva EBT, Peli-Karhut ja Forssan Alku.