Himki ja Koponen veivät Bisonsia VTB-liigassa

16.11.2014 Bisons Loimaa kärsi tappion VTB-liigan vierasottelussa Petteri Koposen edustamalle moskovalaiselle BC Himkille loppunumeroin 94-73 (44-37). Bisons pysyi pelissä mukana pitkään, mutta kolmannella neljänneksellä Himki repäisi eroksi selvät lukemat. Susijengin ykköstähti Koponen sai runsaasti vastuuta, mutta huonon heittoillan myötä tilastosarakkeeseen kerääntyi vain 4 pistettä.

Bisons ja Ian Hummer kärsivät häviön VTB-liigassa vieraskentällä...

... Petteri Koposen johdattamalle BC Himkille. Kuvat: Tytti Nuoramo & Ville Vuorinen.

Bisons kontrolloi ottelun tempoa avausneljänneksellä ja erityisesti Ian Hummer (18/7/3 riistoa) oli oivalla pelipäällä keräten ensimmäiseen kymmeneen minuuttiin kahdeksan pistettä.

Avausneljänneksen loppupuolella kotijoukkue Himki alkoi kuitenkin heräämään ja otti toisella neljänneksellä pelin näppeihinsä. Bisons kuitenkin pysyi iskuetäisyydellä ja selvisi vaikeista hetkistä epäitsekkään hyökkäyspelinsä ansiosta.

Puoliajan jälkeen loimaalaiset pääsivät Hummerin johdolla kolmen pisteen päähän, mutta kotijoukkue heitti 15 pistettä kolmannen neljänneksen neljällä viimeisellä minuutilla ja repäisi eron kymmeneen pisteeseen.

Kotijoukkueen Marko Popovic (19/7/3 syöttöä) vei loistavilla suorituksillaan Himkin 15 pisteen johtoon päätösneljänneksen alkuun, minkä jälkeen kotijoukkue ei enää katsonut taakseen, vaan jylläsi selvään voittoon.

Hummerin lisäksi Bisonsilta yli kaksinumeroisiin pistelukemiin ylsivät Travis Nelson (18/5), Aaron Johnson (11/2/7 syöttöä), Matti Nuutinen (11/5/3 syöttöä) ja Anthony Hilliard (10/2).

Koponen sai runsaasti peliaikaa, pelaten reilut 26 minuuttia, mutta hänen heittonsa menivät pääsääntöisesti ohitse. Lopputuloksena Koponen sai kasaan 4 pistettä (2p 2/8, 3p 0/4), 3 levypalloa, 1 syöttöä ja 1 riisto.

Lisätietoja: Ottelutilastot

Asiat

17.7.2024 07:29 Nuorten MM-kilpailut

Suomen 17-vuotiaat tytöt ensimmäiseen voittoon MM-kisoissa – loistelias kolmas jakso kaatoi Argentiinan

Meksikossa pelattavissa 17-vuotiaiden tyttöjen MM-kisoissa Suomi päätti alkulohkonsa voittoon, kun Sudenpennut kellisti Argentiinan 58-64 (35-28). Suomi pelaa paikasta kahdeksan parhaan joukossa tänään keskiviikkona klo 22:00 Uusi-Seelantia vastaan.

16.7.2024 22:55 Nuorten EM-kilpailut

Suomen 20-vuotialle miehille makoisa voitto Kroatiasta ja B-divisioonan EM-kisojen alkulohkon ykkössija

Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkue jatkaa voittokulkuaan Romaniassa pidettävissä B-divisioonan EM-kisoissa, kun Sudenpennut kaatoi Kroatian 67-78 (32-44). Suomi eteni kahdeksan parhaan joukkoon alkulohkon ykkössijalta ja puolivälierävastustaja selviää huomenna.

15.7.2024 11:02 Susijengi

Japanin miesten olympiajoukkue leireilee Helsingissä

Viime vuonna Okinawan MM-kisalohkoa isännöinyt Japanin miesten maajoukkue valmistautuu tuleviin Pariisin olympiakisoihin vajaan viikon kestävällä leirityksellä Helsingissä. Japani järjestää päivittäisharjoituksensa Helsingin Mäkelänrinteen URHEA-hallilla.

15.7.2024 10:01 Nuorten MM-kilpailut

Espanja kaatoi Suomen 17-vuotiaiden tyttöjen MM-kisojen alkulohkossa

Meksikossa pidettävissä 17-vuotiaiden tyttöjen MM-kisoissa Suomi hävisi alkulohkonsa toisessa ottelussa Espanjalle 35-71 (18-27). Suomi kohtaa alkulohkonsa viimeisessä ottelussa tiistaina Argentiinan klo 22:00 Suomen aikaa.

14.7.2024 23:00 Nuorten EM-kilpailut

Suomen 20-vuotiaille miehille tärkeä voitto Latviaa vastaan B-divisioonan EM-kisojen alkulohkossa

Suomen 20-vuotiaat miehet jatkavat voittamattomina kolmen ottelun jälkeen, kun Sudenpennut voitti alkulohkon toiseksi viimeisessä ottelussa Latvian 61-57 (30-26). Suomi varmisti voitolla paikkansa kahdeksan parhaan joukossa.

14.7.2024 11:15 Nuorten MM-kilpailut

Sudenpennuille niukka tappio Japania vastaan 17-vuotiaiden tyttöjen MM-avauksessa

Historialliset 17-vuotiaiden tyttöjen MM-kisat käynnistivät viime yönä Meksikossa Suomen osalta, kun Sudenpennut hävisivät Japanille 62-60 (24-25). Suomi kohtaa tänään sunnuntaina Suomen aikaa klo 22:00 Espanjan.

13.7.2024 10:44 Nuorten MM-kilpailut

Suomen 17-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue aloittaa MM-kisansa Meksikossa ensi yönä

Suomen 17-vuotiaiden tyttöjen historialliset MM-kisat Meksikossa käynnistyvät lauantain ja sunnuntain välisenä yönä, kun Suomi kohtaa 00:30 Suomen aikaa alkavassa ottelussa Japanin.

12.7.2024 12:05 Susijengi

Perttu Blomgrenin ura jatkuu Balkanilla, uusi seura KK Bosna

Viime kaudella Slovenian liigaa ja Adrianmeren kakkosliigaa Helios Domzalen paidassa pelannut Lapuan Kobrien kasvatti Perttu Blomgren, 22, jatkaa uraansa Balkanilla. Blomgrenin uusi seura on kovin satsauksin tulevaan kauteen lähtevä perinteikäs bosnialaisseura KK Bosna, joka tähtää kaudella niin Bosnian liigan kuin Adrianmeren kakkosliigankin mestaruuksiin.

11.7.2024 16:53 Pääjuttu

Susijengin EM-kotikisojen ensimmäiset liput myyntiin elokuun lopussa – etuosto-oikeus 6. pelaajilla

Henkeäsalpaavia koripalloelämyksiä olympiakarsinnoissa tarjoillut nälkäinen Susijengi kutsuu ensi vuonna Euroopan kovimmat joukkueet ja suurimmat tähdet Tampereelle, kun Suomi isännöi koripallon EM-kisoja 2025. Vuotta ennen kisoja käynnistyvä lipunmyynti tarjoaa 6. pelaaja -uutiskirjeen tilaajille mahdollisuuden napata ensimmäisenä parhaat tiketit.

11.7.2024 12:34 Susijengi

Severi Kaukiaiselle jatkosopimus BC Kalev/Cramoon

Viime kaudella Viron suurseuran BC Kalev/Cramon kanssa Viron cupin ja kansallisen liigan mestaruudet voittanut sekä Viron-Latvian-liigan finaaliin edennyt Kotkan Peli-Karhujen kasvatti Severi Kaukiainen, 185 cm ja 26 vuotta, on solminut tulevaa kautta koskevan jatkosopimuksen tallinnalaisjoukkueen kanssa.