HBA vakuuttavaan kotivoittoon Huimasta, myös Veto ja United voitokkaina

6.11.2016 Naisten Korisliigan sunnuntai piti sisällään kolme varsin selvänumeroista kamppailua. HBA naulasi hurjat lukemat taululle, voittaen Äänekosken Huiman kotonaan 114-68 (54-38), Vimpelin Veto haki sarjapisteet EBT:n vieraana lukemin 93-49 (44-23) ja Espoo United oli kotonaan Peli-Karhuja vahvempi numeroin 91-53 (48-33).

Lotta-Maj Lahtinen oli HBA:n pirteimpiä yksilöitä, kun joukkue otti komean kotivoiton Huimasta.

Ulriikka Latvala oli joukkueensa pisteykkönen vierasvoitossa EBT:stä.

Ellen Nurmi ja Espoo United ottivat sunnuntaina komean kotivoiton Peli-Karhuista. Kuvat: Francois Perthuis

Helmi Basket HBA otti toisen perättäisen voittonsa Naisten Korisliigassa ja nousi sarjataulukossa jo sijalle 6, kun se kaatoi sunnuntaina Äänekosken Huiman. Helmi-Centerin asiantunteva yleisö sai nauttia todellisesta ilotulituksesta, HBA:n heitettyä taululle mykistävät 114-68 (54-38) –voittolukemat.

HBA aloitti ottelun todella vakuuttavasti, heittäen reilussa kahdessa ja puolessa minuutissa tulostaululle jo 13-0 –johtolukemat. Parhaimmillaan Helmi Basket kävi avausjaksolla jo 16 pisteen karkumatkalla, mutta Huima kavensi kotijoukkueen johdon 12 pisteeseen toiselle kymmenminuuttiselle lähdettäessä. Ottelun voittotaistelu näytti ratkeavan jo toisella puoliajalla HBA:n käväistyä 20 pisteen johdossa, mutta Huima onnistui jälleen trimmaamaan Helmi Basketin johdosta muutaman pisteen puoliajan isolle tauolle lähdettäessä.

Ottelun toinen puoliaika oli voittotaistelun jännityksen osalta pienoinen pannukakku, mutta Helmi Basketin koko joukkueen vahvuudella pyörinyt hyökkäyspelaaminen tarjosi katsojille viihdettä senkin edestä. Huima aloitti päätösjakson vahvasti ja kuroi eroa taas alle 20 pisteen, mutta tämän jälkeen HBA laittoi käyntiin täydellisen joukkuehyökkäämisen klinikan.

Jakson viimeiset kahdeksan minuuttia Helmi Basket vei nimiinsä vastustamattomasti numeroin 35-8, eikä Huima löytänyt millään lääkkeitä kotijoukkueen kovalla tempolla toimivan hyökkäyskoneiston pysäyttämiseksi. Loppulukemiksi Helmi-Centerin tulostaululle jäivät HBA:n ilotulituksen myötä loistamaan vakuuttavat 114-68 –numerot kotivoiton merkiksi.

- Lähdimme pelaamaan alusta asti kovaa. Pelasimme juuri niin kuin joukkueemme tulee pelata: pallo liikkui ja pelaajat liikkuivat. Onnistuimme lähes sataprosenttisesti pitämään tästä koko pelin ajan kiinni, iloitsi HBA-sentteri Sofia Rajala.

Helmi Basketin parhaimmistoon lukeutuivat joukkueen pisteykkönen Helmi Tulonen (25 pistettä/5 levypalloa/3 syöttöä), Tulosta hienosti tukenut Sofia Rajala (24/6/3 riistoa) sekä miltei tupla-tuplan syöttöjen ja pisteiden kanssa operoinut -99 syntynyt Lotta-Maj Lahtinen (8/5/10 syöttöä).

Huiman valopilkkuina vaikeassa ottelussa toimivat tupla-tuplan toimittanut Faith Randolph (23/10) sekä hienoa heittotyöskentelyä esitellyt Riina Kärkkäinen (21/3/4 syöttöä/3 riistoa).

Ottelutilastot: HBA - Huima

ViVe haki sarjapisteet Espoosta

Vimpelin Veto oli ikävä vierailija Espoo Basket Teamille Naisten Korisliigassa sunnuntaina. Keskimmäiset kaksi jaksoa tylysti nimiinsä vienyt ViVe otti sarjapisteet Espoosta mukaansa vakuuttavin 93-49 (44-23) –numeroin.

Ottelun avausjakso oli vielä varsin tasainen, eikä selkeää kuvaa joukkueiden voimasuhteista saatu vielä avausneljänneksen aikana. Ottelun toisella kymmenminuuttisella ViVe kuitenkin näytti, mihin se parhaimmillaan koripalloparketilla kykenee.

Morgan Baileyn tuotua kotijoukkueen kuuden pisteen kosketusetäisyydelle, riuhtaisi Veto jo ratkaisevan tuntuisella 14-0 –runilla vierasjohdon lukemiin 35-15. Puoliajan isolle tauolle lähdettiin vierailijoiden 21 pisteen karkumatkalta, mutta lopullisen sinetin ottelun voittotaistelulle Veto löi kolmannen kymmenminuuttisen aikana.

Reilussa kuudessa minuutissa toisen puoliajan alusta laskien, heitti ViVe tulostaululle vastaansanomattoman 17-0 –pisteputken, eikä EBT enää toipunut valtavasta 38 pisteen tappioasemasta. Isoimmillaan vierasjohto ehti päätösjaksolla käymään jo 49 pisteessä, mutta loppusummeriin mennessä EBT ehti kaventamaan vierasjohtoa, ViVen kuitenkin tyylitellessä komeaan 93-49 –vierasvoittoon.

Vedon riveistä kovinta jälkeä sunnuntaina tekivät hienon tupla-tuplan 19 pisteellä ja 15 levypallolla urakoinut Ashley Luke, joka kirjautti ohimennen myös 4 koriin johtanutta syöttöä. Luken tavoin vahvalla pelipäällä olivat joukkueen pistekärki Ulriikka Latvala (20 pistettä, 6/10 3p) sekä vahvan kokonaissuorituksen tarjoillut Wilesia Hardy (12/6/7 syöttöä/4 riistoa).

EBT:n kokoonpanosta vaikeassa ottelussa esille nousivat 15 pistettä ja 8 levypalloa tililleen kirjauttanut Bailey, sekä 10 pistettä heittänyt Lotta Vesiluoma.

Ottelutilastot: EBT - ViVe

Espoo Unitedin rutiinitaso liikaa PeKalle

Espoo United tarjoili Metro Areenan penkeille saapuneelle, koripallosta nauttivalle kansanjaostolle makeaa koko rahan edestä sunnuntain Korisliigan ottelussa Peli-Karhuja vastaan. Vahvasti ottelun aloittanut United ei missään vaiheessa päästänyt PeKaa ottelun voittotaisteluun tosissaan mukaan, vaan karkasi kotiyleisön silmiä hivelevään 91-53 (48-33) –voittoon.

Ottelun avausjakso kulki pitkään kuitenkin tasaisissa lukemissa, kunnes jakson loppupuolella kotijoukkueen rutiinitaso alkoi pallonhallinta toisensa jälkeen paistaa läpi. Avausneljänneksen vahvalla 8-0 –pisteputkella lopettanut United venytti ”runinsa” numeroihin 13-0 toisen jakson aluksi, karaten jo tuntuvaan 36-19 –johtoon.

Unitedin johto pyöri espoolaisnäkökulmasta kymmenen pisteen paremmalla puolella pitkään, kunnes kolmannella jaksolla kotijoukkue repäisi tulostaululle ratkaisevan eron. Akilah Simsin tuotua vierailijat 15:n pisteen päähän, nykäisi EU Shenita Landryn johdolla kolmessa minuutissa 10-0 –pisteputken, eikä PeKa enää toipunut tästä. Päätösjaksolla EU pääsi vielä kaunistelemaan voittomarginaaliaan ja loppulukemiksi Metro Areenan tulostaululle jäivät loistamaan Unitedin vakuuttavat 91-53 –voittolukemat.

Unitedin voiton avainhahmoina toimivat levypallon päähän tupla-tuplasta jäänyt Shenita Landry (19/9/3 syöttöä), 16 pistettä heittänyt Kia Vaalavirta sekä totutun vahvalla pelipäällä ollut Heta Korpivaara (16/3 syöttöä/3 riistoa).

PeKan riveistä itsensä esille tappiosta huolimatta nostivat 17 pistettä heittänyt ja 9 levypalloa käsiinsä kahminut Sims, sekä olosuhteisiin nähden vahvat 33 minuuttia uurastanut Amanda Lassiter (13/7/5 syöttöä).

Ottelutilastot: EU - PeKa

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.