Grant ja Muurinen vahvistavat Honkaa

3.8.2004 Viime kaudella neljänneksi sijoittunut, kolmen edelliskauden miesten koripallon mestarijoukkue, espoolainen Honka on saa riveihinsä miellyttävän vahvistuksen, kun joukkueen kanssa keväällä 2003 mestaruutta juhlinut 30-vuotias ja 198 -senttinen Marcus Grant palaa Espooseen. Honka solmi maanantaina myös kauden 2004-05 kattavan sopimuksen joukkueen kanssa kesän harjoi-telleen 23-vuotiaan ja 202-senttisen maajoukkuelaituri Kimmo Muurisen kanssa.

Grant siirtyi Hongan mestaruuteen päättyneen kauden jälkeen viime syksynä Saksan Bundesliigaan Würzburgin riveihin, mutta joutui loukkaannuttuaan tekemään tilaa muille. Loukkaantumisesta toivuttuaan Grant palasi joulukuun alussa Suomeen Kouvojen riveihin ollen yksi joukkueen mestaruuden tukipilareista. Viime kevään pudotuspeleissä kokenut amerikkalaislaituri auttoi joukkuettaan 12.6 pisteen, 7.6 levypallon ja 4.8 syötön edestä. Vahvasta puolustuspelistään tunnetun Grantin tilastoista löytyivät myös merkinnät 2.0 riistosta ja 1.1 heiton torjunnasta per ottelu.

Maajoukkueen mukana Ruotsissa viime viikolla pelannut Kimmo Muurinen palaa Suomeen Yhdysvalloista, missä laituri pelasi kaksi edellistä kautta Arkansas Little Rock –yliopiston joukkueessa. Muurinen pelasi päättyneellä kaudella keskimäärin 17 minuuttia tilastoiden ottelukohtaisiksi keskiarvoikseen 6.1 pistettä ja 3.7 levypalloa. Muurinen oli joukkueen tarkin kolmen pisteen heittäjä (41%). Suomessa Muurinen on pelannut SM-sarjaa Panttereiden ja Pussihukkien riveissä.

- Vaikka tuoreimmat sopimukset ovat yksivuotisia ja osa vanhoista sopimuksista päättyykin tähän kauteen, on tällä rungolla tarkoitus jatkaa ainakin pari kautta. Nämä asiat on tarkoitus neuvotella kuntoon jo hyvissä ajoin. Joukkue vahvistuu vielä mahdollisesti yhdellä kotimaisella ja yhdellä toisella amerikkalaisvahvistuksella, josta päätös tehdään myöhemmin tarpeen mukaan, toteaa Hongan toimitusjohtaja Mika Sohlberg.

Joukkueen päävalmentaja Mihailo Pavicevic oli mielissään vahvistuksista.

 - Molemmat ovat joukkueelle erittäin tärkeitä pelaajia. Grant on erittäin kokenut pelaaja, tunnemme toisemme ja hän tuntee pelitapamme. Muurinen taas on suhteellisen nuori, mutta erittäin lahjakas ja atleettinen pelaaja. Uskon hänen sopivan niinikään hyvin pelitapaamme. Joukkue kaiken kaikkiaan on nuori, mutta kysymys on siitä, että osaamme hyödyntää nuoria pelaajiamme oikein. Se voi olla meille myös etu, kommentoi Montenegrossa viimeisiä lomapäiviään viettävä Pavicevic.

Myös joukkueen tuoreet vahvistukset odottavat kauden alkua mielenkiinnolla. Marcus Grant saapuu Suomeen elokuun aikana ja Kimmo Muurinen on nimetty EM-karsintoihin valmistautuvan maajoukkueen kokoonpanoon, mikä pitänee miehen kiireisenä lähiviikot.

- Odotukset kauden suhteen ovat korkealla. Haluan aina pelata mestaruudesta ja vaikka joukkue tällä kaudella onkin nuorempi kuin toissa vuonna, ei sillä ole merkitystä. Nuoret pelaajat ovat kaikki erittäin lahjakkaita ja eikä ikä merkitse, jos sinulla on taitoa. Viime kädessä joko olet pelimies tai et ole. Sitä paitsi joukkueesta löytyy myös kokeneempia pelaajia kuten Aki Ulander, Tuomas Iisalo ja Olli Nikitin, kommentoi Grant paluutaan espoolaisjoukkueeseen.

- Honka oli luonnollisesti ylivoimainen vaihtoehto, kun päätin jatkaa opintojani USA:n sijasta Suomessa ja pääsin Helsingin yliopistoon. Ensi kaudella ympärillä on nuori joukkue, joka sinällään on minulle tuttu ympäristö pelata ja nuorella joukkueella peleihin voi lähteä paineitta. Toisaalta itselläni on ensimmäistä kertaa jossain määrin konkarin rooli, mikä on mielenkiintoista. Oma esimerkki on tietysti paras tapa auttaa nuorempia. On myös mielenkiintoista päästä pelaamaan Marcus Grantin kanssa samassa joukkueessa, pohti maajoukkuelaituri Kimmo Muurinen.

 



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/miesten_sm-koris/

Asiat

 
12.5.2024 18:01 Korisliiga

Seagulls kesti Nokian loppukirin ja kavensi finaalit 2–1:een

Helsinki Seagulls otti ensimmäisen voittonsa tämän vuoden miesten Korisliigan finaaleissa.

11.5.2024 20:04 Pääjuttu

Kauhajoki suvereeniin voittoon pronssiottelussa – Palmin ja Hopkinsin heittokädet kuumina

Miesten Korisliigan pronssimitalit ripustettiin tänään Kauhajoen pelaajien kaulaan.

10.5.2024 21:09 Korisliiga

Hurmiossa pelanneelta BC Nokialta ylivoimainen esitys – finaalisarja nokialaisille nyt 2–0

Korisliigan toinen finaali oli kotijoukkue BC Nokian näytös, kun sen puolustus tylsytti Helsinki Seagullsin lukemin 85–60 (38–31). Kolmas finaali pelataan tulevana sunnuntaina Helsingissä.

8.5.2024 21:26 Korisliiga

Korisliiga-finaalit käyntiin: BC Nokia kähvelsi kotiedun heti ensikohtaamisella!

Helsinki Seagullsin ja BC Nokian ensimmäinen finaaliottelu päättyi 63–69-vierasvoittoon.

7.5.2024 15:23 Korisliiga

Korisliigan finaalien 2023-2024 erotuomarit valittu

Huomenna alkava miesten Korisliigan finaalisarja tuomitaan seitsemän erotuomarin voimin.

7.5.2024 12:44 Korisliiga

BC Nokia haastaa kokeneen ja itsevarman Seagullsin nuorella nälällä ja nopeudella – ”Tietämättömyys on etumme!”

Keskiviikkona 8. toukokuuta käynnistyvät Korisliiga-finaalit. Vastakkain ovat Helsinki Seagulls ja BC Nokia, joiden päävalmentajat miettivät kiireisellä aikataululla parhaita aseita kilpailijaansa vastaan.

6.5.2024 14:31 Korisliiga

Rougeaulle 100 torjuntaa pudotuspeleissä täyteen

Helsinki Seagullsin Rene Rougeau torjui lauantaina ratkaisevassa seitsemännessä välieräpelissä Kauhajokea vastaan vastustajan koriinheiton neljästi.

6.5.2024 12:01 Korisliiga

Aapeli Alanen palaa Bisonsiin

Bisons Loimaa tiedottaa tehneensä 1+1-vuotisen Lahdesta kotoisin olevan Aapeli Alasen kanssa.

5.5.2024 19:19 Korisliiga

BC Nokia seurahistorian ensimmäisen kerran Korisliiga-finaaliin!

BC Nokian historiallinen välierävoitto ratkesi pisteen turvin. Katajan Thomas Tumbalta nähtiin tappiossa 32 pisteen tuplatupla.

4.5.2024 21:59 Korisliiga

Seagulls finaaliin – Okko Järvi tykitti huimat pisteet kaaren takaa

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen seitsemän ottelun välierätaisto päättyi Seagullsin voittoon.

Näytä lisää vastaavia