Grant ja Muurinen vahvistavat Honkaa

3.8.2004 Viime kaudella neljänneksi sijoittunut, kolmen edelliskauden miesten koripallon mestarijoukkue, espoolainen Honka on saa riveihinsä miellyttävän vahvistuksen, kun joukkueen kanssa keväällä 2003 mestaruutta juhlinut 30-vuotias ja 198 -senttinen Marcus Grant palaa Espooseen. Honka solmi maanantaina myös kauden 2004-05 kattavan sopimuksen joukkueen kanssa kesän harjoi-telleen 23-vuotiaan ja 202-senttisen maajoukkuelaituri Kimmo Muurisen kanssa.

Grant siirtyi Hongan mestaruuteen päättyneen kauden jälkeen viime syksynä Saksan Bundesliigaan Würzburgin riveihin, mutta joutui loukkaannuttuaan tekemään tilaa muille. Loukkaantumisesta toivuttuaan Grant palasi joulukuun alussa Suomeen Kouvojen riveihin ollen yksi joukkueen mestaruuden tukipilareista. Viime kevään pudotuspeleissä kokenut amerikkalaislaituri auttoi joukkuettaan 12.6 pisteen, 7.6 levypallon ja 4.8 syötön edestä. Vahvasta puolustuspelistään tunnetun Grantin tilastoista löytyivät myös merkinnät 2.0 riistosta ja 1.1 heiton torjunnasta per ottelu.

Maajoukkueen mukana Ruotsissa viime viikolla pelannut Kimmo Muurinen palaa Suomeen Yhdysvalloista, missä laituri pelasi kaksi edellistä kautta Arkansas Little Rock –yliopiston joukkueessa. Muurinen pelasi päättyneellä kaudella keskimäärin 17 minuuttia tilastoiden ottelukohtaisiksi keskiarvoikseen 6.1 pistettä ja 3.7 levypalloa. Muurinen oli joukkueen tarkin kolmen pisteen heittäjä (41%). Suomessa Muurinen on pelannut SM-sarjaa Panttereiden ja Pussihukkien riveissä.

- Vaikka tuoreimmat sopimukset ovat yksivuotisia ja osa vanhoista sopimuksista päättyykin tähän kauteen, on tällä rungolla tarkoitus jatkaa ainakin pari kautta. Nämä asiat on tarkoitus neuvotella kuntoon jo hyvissä ajoin. Joukkue vahvistuu vielä mahdollisesti yhdellä kotimaisella ja yhdellä toisella amerikkalaisvahvistuksella, josta päätös tehdään myöhemmin tarpeen mukaan, toteaa Hongan toimitusjohtaja Mika Sohlberg.

Joukkueen päävalmentaja Mihailo Pavicevic oli mielissään vahvistuksista.

 - Molemmat ovat joukkueelle erittäin tärkeitä pelaajia. Grant on erittäin kokenut pelaaja, tunnemme toisemme ja hän tuntee pelitapamme. Muurinen taas on suhteellisen nuori, mutta erittäin lahjakas ja atleettinen pelaaja. Uskon hänen sopivan niinikään hyvin pelitapaamme. Joukkue kaiken kaikkiaan on nuori, mutta kysymys on siitä, että osaamme hyödyntää nuoria pelaajiamme oikein. Se voi olla meille myös etu, kommentoi Montenegrossa viimeisiä lomapäiviään viettävä Pavicevic.

Myös joukkueen tuoreet vahvistukset odottavat kauden alkua mielenkiinnolla. Marcus Grant saapuu Suomeen elokuun aikana ja Kimmo Muurinen on nimetty EM-karsintoihin valmistautuvan maajoukkueen kokoonpanoon, mikä pitänee miehen kiireisenä lähiviikot.

- Odotukset kauden suhteen ovat korkealla. Haluan aina pelata mestaruudesta ja vaikka joukkue tällä kaudella onkin nuorempi kuin toissa vuonna, ei sillä ole merkitystä. Nuoret pelaajat ovat kaikki erittäin lahjakkaita ja eikä ikä merkitse, jos sinulla on taitoa. Viime kädessä joko olet pelimies tai et ole. Sitä paitsi joukkueesta löytyy myös kokeneempia pelaajia kuten Aki Ulander, Tuomas Iisalo ja Olli Nikitin, kommentoi Grant paluutaan espoolaisjoukkueeseen.

- Honka oli luonnollisesti ylivoimainen vaihtoehto, kun päätin jatkaa opintojani USA:n sijasta Suomessa ja pääsin Helsingin yliopistoon. Ensi kaudella ympärillä on nuori joukkue, joka sinällään on minulle tuttu ympäristö pelata ja nuorella joukkueella peleihin voi lähteä paineitta. Toisaalta itselläni on ensimmäistä kertaa jossain määrin konkarin rooli, mikä on mielenkiintoista. Oma esimerkki on tietysti paras tapa auttaa nuorempia. On myös mielenkiintoista päästä pelaamaan Marcus Grantin kanssa samassa joukkueessa, pohti maajoukkuelaituri Kimmo Muurinen.

 



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/miesten_sm-koris/

Asiat

 
15.7.2024 12:00 Korisliiga

Kalle Peltonen tuo voimaa ja monipuolisuutta Korihaihin

Uudenkaupungin Korihait on tehnyt vuoden mittaisen sopimuksen laituri Kalle Peltosen kanssa. Jyväskyläläisen HoNsUn kasvatti siirtyy Uuteenkaupunkiin Nokialta, jossa hän voitti viime kaudella uransa toisen Suomen mestaruuden.

10.7.2024 12:00 Korisliiga

Thomas Vehmanen ja Viljami Arvonen jatkavat Korihaissa

Uudenkaupungin Korihait on tehnyt jatkosopimukset takamiehien Thomas Vehmasen ja Viljami Arvosen kanssa. Suomalais-virolaisen Vehmasen jatkosopimus on yksivuotinen, Korihait-kasvatti Arvosen sopimus on mallia 1+1.

8.7.2024 18:37 Korisliiga

Pyrintö teki sopimuksen ammattilaisuransa Suomesta aloittavan Xavier Bledsonin kanssa

Pyrinnön uusin pelaajasopimus on solmittu 24-vuotiaan Xavier Bledsonin kanssa. Viimeiset kolme kautta Indiana Staten yliopistossa pelanneelle Bledsonille luvassa on ensimmäinen kausi ammattilaisena.

5.7.2024 19:16 Korisliiga

Korisliigan vahvistettu sarjaohjelma kaudelle 2024–25 on julkaistu

Pantterijahti käynnistyy lokakuun ensimmäisenä perjantaina ja Suomen mestari on selvillä viimeistään 15.5.2025. Korisliiga jatkaa formaatilla, jossa 22 kierroksen jälkeen joukkueet jaetaan ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

3.7.2024 11:24 Korisliiga

Honkalaiskasvatit Kallio ja Rissanen palaavat kasvattajaseuraansa

Korisliiga-kauteen valmistautuva Tapiolan Honka kotiuttaa kasvattejaan kaudelle 2024-25, kun se on solminut sopimukset Lauri Kallion ja Matias Rissasen kanssa.

2.7.2024 14:52 Korisliiga

Jaylyn Richardson ja Pyrintö sopimukseen

Tampereen Pyrintö on löytänyt riveihinsä toisen ulkomaalaisvahvistuksen 26-vuotiaasta Jaylyn Richardsonista. 189-senttinen takapelaaja viihtyy pelipaikoilla 1-2 ja tuo joukkueeseen pallonkäsittelytaitoa sekä korintekouhkaa.

27.6.2024 13:17 Korisliiga

Makkonen, Rantala ja Vuoristo jatkavat Hongassa

Korisliiga-paluuseen valmistautuva Tapiolan Honka on sorvannut jatkosopimukset Santeri Makkosen, Oskari Rantalan ja Atte Vuoriston kanssa.

26.6.2024 13:03 Mestarien liiga

BC Nokia kohtaa Mestarien liigan karsinnan avausosassa BC Rilski Sportistin

Korisliiga-mestaruuden voittanut BC Nokia kohtaa Mestarien liigan karsinnan ensimmäisellä karsintakierroksella bulgarialaisen Rilski Sportistin.

25.6.2024 12:40 Korisliiga

Shawn Hopkins ja Erik Sajantila Seagullsin riveihin

Helsinki Seagulls on tehnyt vuoden mittaisen pelaajasopimuksen 29-vuotiaan Shawn Hopkinsin kanssa. Läpimurtokautensa Korisliigassa pelannut Erik Sajantilan sopimus on malliltaan 1+1.

19.6.2024 09:02 Korisliiga

Isaac Likekele ja Kouvot sopimukseen

Likekele aloitti ammattilaisuransa viime kaudella Norjan pääsarjassa. Yliopistouransa hän pelasi Oklahoman ja Ohio Staten yliopistoissa.

Näytä lisää vastaavia