Forssan Alku haki sarjapisteet HBA:lta

26.10.2017 Mäkelänrinteen uintikeskuksella nähtiin torstai-iltana tasaväkinen naisten Korisliiga-kamppailu HBA:n ja Forssan Alun välillä. Ottelun voittajaksi selvisi loppuminuuteilla FOA lukemin 80–74 (32–41).

Hanna Vapamaan kolmonen antoi FOA:lle tarvittavan karkumatkan tiukassa kamppailussa HBA:ta vastaan. Kuva: Francois Perthuis

Forssan Alku haki torstai-iltana naisten Korisliigan sarjapisteet mukaansa HBA:n vieraana. Joukkueen kauden kolmas voitto ratkesi vasta päätösneljänneksellä. HBA hakee yhä kauden avausvoittoaan.

FOA oli takaa-ajajan roolissa suuren osan ottelusta, mutta pystyi venymään rinnalle kolmannella jaksolla. Hanna Vapamaan (6/4/1) tärkeä kolmonen ennen ottelun viimeistä minuuttia antoi joukkueelle tarvittavaa siimaa voittoon. Päätöslukemat viimeisteli Forssan Meral Bedretdin (14/6/3) vapaaheittoviivalta.

Lukiojoukkue HBA sai otteluun pirteän alun. Joukkue onnistui puolustuspäässä ja nakutti hyökkäyspäässä pisteitä laajalla rintamalla. Forssan Alku sai hyvillä onnistumisilla kurottua HBA:n noin kymmenen pisteen karkumatkan kiinni kolmannella jaksolla. Neljäs jakso käytiin pääosin forssalaiskomennossa, mutta HBA kävi vielä pisteen päässä kun ottelua oli jäljellä 1,5 minuuttia.

Mia Loyd (25/10) ja Minna Sten (20/14/1) viimeistelivät FOA:n riveistä tupla-tuplat. HBA:n Lotta-Maj Lahtinen (20/4/6), Elina Arike (11/10/2) ja Sara Bejedi (18/2/4) pelasivat tehokkaasti. Myös Anna Kahelin iski 11 pisteellään kaksinumeroisille lukemille.

Forssan Alun päävalmentaja Risto-Matti Rousku näki, että joukkueen kohentunut peli tauon jälkeen toimi voiton avaimena.
– HBA pelasi puolustuksessa voimakkaasti linjoja yli ja haki ahneesti irtopalloja, ja vaikka pelaajamme sen tiesivät, emme olleet alussa valmiita pelaamaan sen tyyppistä puolustusta vastaan. Puoliajan jälkeen teimme asioita huolellisemmin, pelasimme palloa korin alle ja saimme myös helppoja koreja. Näin pelin kontrolli siirtyi pikkuhiljaa meille ja pystyimme ottamaan myös voiton.
HBA:n päävalmentaja Pekka Salminen piti ottelua opettavaisena kokemuksena.

– Opimme pelistä sen, ettei kokenutta joukkuetta vastaan voi pelata niin sanottua kävelykoripalloa, vaan meidän tulisi pitää vauhtia yllä koko ottelu. Lisäksi levypallopelaaminen oli huonoa ja vastustaja rankaisi siitä. Lopussa puolustuksellemme tuli vielä pari merkkausvirhettä ratkaisevilla hetkillä.

Ottelutilastot: HBA–FOA

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.