Finaalien MVP Cameron Jones jatkaa Kauhajoella – Jeffrey Crockett uutena oranssipaitoihin

20.6.2022 10:41 Viime kauden parhaimmaksi ulkomaalaispelaajaksi sekä finaalien arvoikkaamksi valittu Cameron Jones ja hallitseva Suomen mestari Kauhajoki ovat solmineet vuoden mittaisen jatkosopimuksen.

Karhu Basketin kannattajat saivat mieluisia uutisia, kun Cameron Jones solmi vuoden mittaisen jatkosopimuksen seuran kanssa. Kuva: Ville Vuorinen

Kahdesti Korisliigan finaalien MVP-palkinnon pokannut Cameron Jones jatkaa mestarien kokoonpanossa vuoden mittaisella sopimuksella. Viime kaudella Jones teki Korisliigan runkosarjan 17 ottelussa keskiarvoiksi 16,4 pistettä, 4,9 levypalloa ja 4,9 syöttöä. Ylemmän loppusarjan kahdeksassa ottelussa Jones nakutti 18,1 pistettä, repi 4,9 levyriä ja jakoi 6,3 syöttöä ottelua kohden. Pudotuspeleissä pisteitä syntyi 16,3 ottelua kohden ja kakkoset upposivat yli 60 sekä kolmoset yli 50 prosentin tarkkuudella.

Cameron Jones pelasi Kauhajoella ensimmäisen kerran kaudella 2018-19. Tuo kausi päättyi kultajuhliin, kun Karhubasket voitti toisen peräkkäisen Suomen mestaruuden. Jones palasi Kauhajoelle syksyllä 2019, mutta tuo kausi jäi kesken maaliskuussa 2020. Tuolta kaudelta jäi paljon hampaankoloon ja Jones palasi oranssipaitoihin ennen viime kautta ja jälleen kausi päättyi mestaruusjuhliin.

– Cameronin jatko ei sikäli yllättänyt, sillä keskustelimme jatkosopimuksesta jo runkosarjan loppupuolella. Samaan aikaan meille tuli kuitenkin se korona-aalto päälle ja päätimme, että keskitetään kaikki fokus pudotuspeleihin valmistautumiseen ja palataan tähän asiaan pelien päätyttyä, päävalmentaja Janne Koskimies avaa seuran tiedotteessa.

- Takakenttämme dynamiikka oli jo viime kaudella melko hyvä ja pyrimme tietysti hyödyntämään jokaisen pelaajan vahvuuksia paremmin jatkossa. Voimme olla Karhubasketissa tyytyväisiä, kun tämän tason pelimies haluaa jatkaa meillä vuodesta toiseen, Koskimies toteaa.

Kokenut Crockett Kauhajoen haaviin

Jeffrey ”Jaye” Crockett on 30-vuotias laituri. 201-senttinen ja 91-kiloinen Crockett pelasi kaudet 2010-14 Texas Techin yliopistossa. Yliopistovuosien jälkeen Crockett siirtyi ammattilaiskentille, jossa hän on hänhyt lukuisia maita ja sarjoja. Crockett on pelannut Sveitsissä, Espanjassa, Tanskassa, Ranskassa, Australiassa, Venäjällä, Libanonissa, Kreikassa sekä Ruotsissa.

Viime kaudella Crockett pelasi Ruotsin pääsarjassa. Joukkueena oli Södertelje ja tilastoihin tuli 18 ottelussa keskiarvoiksi 13,4 pistettä ja 10,1 levypalloa. Södertelje sijoittui Ruotsin BasketLiganin runkosarjassa kolmanneksi ja hävisi pudotuspelien välierissä runkosarjan kakkoselle Jämtlandille otteluvoitoin 4–2. Crockett on pelannut useana kautena eurosarjoja.

- Jaye on meille jo entuudestaan tuttu pelaaja, sillä olimme rekrytoimassa häntä Karhubasketiin ennen BCL-karsintoja 2019. Silloin hän päätyi lopulta VTB-liigaan, mutta nyt kun mahdollisuus tuli uudestaan, niin neuvottelut sujuivat nopeasti. Saamme laituriosastolle monipuolisen ja kokonaisvaltaisen pelaajaan, joka pystyy pelaamaan molemmilla laiturin tonteilla. On hyvä, että meillä on nyt joukkueessa pelaaja, jolta löytyy kokemusta eurosarjan ja kotimaansarjan yhdistämisestä. Tämä on kuitenkin meille se uusi asia tulevalla kaudella, Koskimies taustoittaa.

– Viime kausi hienoista tuloksista huolimatta meille kuitenkin uuden opettelua. Olemme nyt paremmin perillä pelitavan vaatimuksista joukkueen rakennusvaiheessa. Skinnerin, Crockettin, Dolencin ja Carterin myötä meillä on riittävän leveä ja atleettinen materiaali isossa päässä, jotta pystymme kehittämään peliämme seuraavalle tasolle.

Korisliiga-joukkueiden kokoonpanot kaudelle 2022-23 >

Henkilöt

 
19.7.2024 12:24 Korisliiga

Kataja Basket teki kaksi kiinnitystä: Knihtiselle jatkosopimus, Jocelyn siirtyy Joensuuhun Uudestakaupungista

Joensuulainen Korisliiga-joukkue Kataja Basket rakentuu pelaajistonsa osalta hyvää vauhtia kohti tulevaa pelikautta. Tuoreimmat kiinnitykset sinivalkoasuun tekivät 25-vuotiaat laiturit Teemu Knihtinen sekä yhdysvaltalainen, New Jerseystä kotoisin oleva Travis Jocelyn. Kouvot-kasvatti Knihtiselle kausi Katajassa tulee olemaan kolmas, liigaurallaan jo kahdestoista. Uudenkaupungin Korihaiden riveistä tuttu Jocelyn aloittaa syksyllä neljännen ammattilaiskautensa. Molempien sopimukset kattavat kauden 2024–2025.

19.7.2024 12:10 Korisliiga

Bisons ja Jeremiah Wood sopimukseen - Woodille seitsemas kausi Korisliigassa

Miesten Korisliiga-kauteen valmistautuva Bisons Loimaa on solminut sopimuksen 39-vuotiaan Jeremiah Woodin kanssa. Wood tuo Bisonsin korin alle jo seitsemännen kauden Korisliiga-veteraanin.

15.7.2024 12:00 Korisliiga

Kalle Peltonen tuo voimaa ja monipuolisuutta Korihaihin

Uudenkaupungin Korihait on tehnyt vuoden mittaisen sopimuksen laituri Kalle Peltosen kanssa. Jyväskyläläisen HoNsUn kasvatti siirtyy Uuteenkaupunkiin Nokialta, jossa hän voitti viime kaudella uransa toisen Suomen mestaruuden.

10.7.2024 12:00 Korisliiga

Thomas Vehmanen ja Viljami Arvonen jatkavat Korihaissa

Uudenkaupungin Korihait on tehnyt jatkosopimukset takamiehien Thomas Vehmasen ja Viljami Arvosen kanssa. Suomalais-virolaisen Vehmasen jatkosopimus on yksivuotinen, Korihait-kasvatti Arvosen sopimus on mallia 1+1.

8.7.2024 18:37 Korisliiga

Pyrintö teki sopimuksen ammattilaisuransa Suomesta aloittavan Xavier Bledsonin kanssa

Pyrinnön uusin pelaajasopimus on solmittu 24-vuotiaan Xavier Bledsonin kanssa. Viimeiset kolme kautta Indiana Staten yliopistossa pelanneelle Bledsonille luvassa on ensimmäinen kausi ammattilaisena.

5.7.2024 19:16 Korisliiga

Korisliigan vahvistettu sarjaohjelma kaudelle 2024–25 on julkaistu

Pantterijahti käynnistyy lokakuun ensimmäisenä perjantaina ja Suomen mestari on selvillä viimeistään 15.5.2025. Korisliiga jatkaa formaatilla, jossa 22 kierroksen jälkeen joukkueet jaetaan ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

18.6.2024 13:33 Korisliiga

Max Besselink palaa BC Nokiaan

Viimeisen kahden kauden aikana Saksan Bundesliigassa ja Belgian ja Alankomaiden yhteissarjassa pelannut Helsingin NMKY:n kasvatti Max Besselink, 202 cm ja 22 vuotta, palaa Suomeen. Besselink palaa yksivuotisella sopimuksella tuoreeltaan Suomen mestaruuden voittaneeseen BC Nokiaan, jota hän edusti viimeksi kaudella 2021–22.

18.6.2024 10:59 Susijengi

Andre Gustavson: ”Tuntuu kuin ei olisi ollut päivääkään poissa”

Andre Gustavson kolkutteli 2010-luvun viimeisinä vuosina Susijengin portteja yhtenä ikäluokkansa lupaavimmista suomalaispelaajista. Vaikka viimeiseen neljään vuoteen Gustavsonia ei ole maajoukkuepaidassa nähty, on hänen tähtäimensä kuusivuotiseksi venähtäneen NCAA-uran ajan ollut koko ajan ammattilaisurassa ja Susijengissä.

18.6.2024 09:29 Pääjuttu

Erotuomari Miltos Ioannidis sai uralleen haluamansa päätöksen: ”Kausi oli hyvä, tunne on loistava”

26 erotuomarivuoden jälkeen Miltos Ioannidis pistää pillin pussiin ja antaa hyvillä mielin tilaa nuoremmalle erotuomaripolvelle. Pitkän uran kulmakiviä ovat olleet koripallon kautta syntyneet ystävyyssuhteet, solidaarisuus ja positiivinen ajattelu.

12.6.2024 09:27 Korisliiga

Timo Heinosen historiallinen ura jatkuu Seagullsissa

Helsinki Seagulls on tehnyt yhden kauden mittaisen jatkosopimuksen joukkueen pitkäaikaisen luottopelaajan Timo Heinosen kanssa. 1026 Korisliiga-ottelun kokemuksella varustettu 42-vuotias laituri on edustanut joukkuetta jo kaudesta 2015-16 asti.

Näytä lisää vastaavia