Elmeri Abbey syöttökuningas 18-vuotiaiden EM-kilpailuissa

31.7.2023 19:30 Elmeri Abbey vei nimiinsä syöttö tilaston 18-vuotiaiden poikien A-divisioonan EM-kilpailuissa. Riistotilastossa hän oli toinen.

Elmeri Abbey kuului Suomen parhaimmistoon. Kuva: FIBA Europe

17-vuotias nuorukainen pelasi turnauksen aikana seitsemässä ottelussa ja oli isossa roolissa. Keskiarvoikseen hän tilastoi 13,3 pistettä, 5,6 koriin johtanutta syöttöä, 2,9 riistoa ja 4,4 levypalloa.

Abbeyn tähdittämä 18-vuotiaiden maajoukkue sijoittui turnauksessa sijalle 15. Suomi voitti turnauksen aikana Tshekin kahdesti. Tappiot tulivat Slovenialle, Serbialle, Kreikalle, Ruotsille ja Tanskalle.

Suomi jatkaa A-divisioonassa myös ensi vuonna, kun joukkueella on edessä kotikisat.

Turnaustilastot

Henkilöt

9.7.2024 21:44 Sudenpennut

Suomen 18-vuotiaille pojille tappio Kroatiaa vastaan ”Adrianmeren myrskyissä”

Suomen 18-vuotiaiden poikien maajoukkue hävisi tänään vieraissa pelatussa valmistavassa maaottelussa Kroatialle 94-79 (53-46). Suomi valmistautuu 27.7. alkaviin EM-kisoihin, jotka pidetään Tampereella.

6.7.2024 15:55 Nuorten PM-kilpailut

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen ja poikien maajoukkueet juhlivat Pohjoismaiden mestaruutta Södertäljessä

Södertäljessä pidettävissä 18-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruuskisoissa Sudenpennut pääsi tuulettamaan kultamitalia sekä tytöissä että pojissa voittamattomina. Suomelta Lilli Onnela, Stella Jokela, Olavi Suutela ja Jelani Towa valittiin turnauksen tähdistöviisikoihin.

3.7.2024 00:06 Nuorten PM-kilpailut

Sudenpennut jatkaa voittojen tiellä Södertäljen PM-kisoissa, kun Ruotsi kaatui kahdesti

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen ja poikien maajoukkueet nappasivat toiset voitot Södertäljessä pidettävissä Pohjoismaiden mestaruuskisoissa kaatamalla Ruotsin. Molemmat joukkueet ovat voittaneet molemmat otteluistaan.

30.6.2024 21:15 Nuorten PM-kilpailut

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen ja poikien maajoukkue aloittaa PM-kisansa Södertäljessä maanantaina

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen ja poikien maajoukkueet ovat matkustaneet tänään Södertäljeen, jossa käynnistyy maanantaina 1.7. ikäluokkien Pohjoismaiden mestaruuskisat. Suomen lisäksi mukana kisoissa ovat Tanska, Viro, Islanti, Norja ja Ruotsi.

26.6.2024 22:59 Sudenpennut

20-vuotiaiden miesten maajoukkue säkitti 100 pistettä ja kaatoi Tanskan PM-kisojen avausottelussa

Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkue aloitti Pohjoismaiden mestaruuskisansa Södertäljessä voittamalla Tanskan. 18-vuotiaiden poikien maajoukkue taas hävisi Riiassa pelatussa maaottelussa Latvian.

21.6.2024 17:11 Sudenpennut

Suomen 18-vuotiaiden poikien maajoukkue toistamiseen voitokas Puolaa vastaan

Suomen 18-vuotiaiden poikien maajoukkue voitti toistamiseen Puolan Gniewinossa pelatussa maaottelussa. Tällä kertaa Sudenpentujen urakka meni ylitöiksi, kun Puola kaatui jatkoajan jälkeen 91-99 (44-38, 82-82).

19.6.2024 18:13 Sudenpennut

Suomen 18-vuotiaiden poikien maajoukkue aloittaa valmistautumisensa EM-kotikisoihin Puolassa

Tampereella 27.7.-4.8. pelattaviin EM-kisoihin valmistautuva Suomen 18-vuotiaiden poikien maajoukkue pelaa maajoukkuekesänsä ensimmäiset harjoitusottelut kohtaamalla Puolan torstaina ja perjantaina Gniewinossa.

11.6.2024 10:34 Pääjuttu

Tietopaketti 18-vuotiaiden miesten EM-kotikisoista

Tampereen Hakametsässä pelattava U18 EuroBasket 2024 -turnaus tuo yhteen ikäluokan huippumaat taistelemaan Euroopan mestaruudesta 27.7.–4.8.2024.

8.5.2024 10:00 Sudenpennut

Liput nuorten EM-kotikisoihin ovat nyt myynnissä

Suomalaisia korisfaneja hemmotellaan tulevana kesänä! Euroopan parhaat nuoret koripalloilijat saapuvat ensi kesänä Tampereelle, kun Suomen Sudenpennut isännöivät 18-vuotiaiden miesten EM-kisoja 27.7.-4.8.2024.

6.2.2024 16:35 Sudenpennut

Sudenpentujen EM-kisojen lohkot kesälle arvottu – MU18 saa kotikisoihin mielenkiintoisen alkulohkon

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA järjesti tiistaina Saksan Freisingissa ensi kesän koripallon nuorten EM-turnausten lohkoarvonnat. Tampereen kotikisoissa esiintyvä 18-vuotiaiden poikien maajoukkue kohtaa alkulohkossaan Slovenian, Espanjan ja Liettuan.