Eemi Luukkonen johti Kauhajoen kolmanteen voittoon – Lahti avasi vihdoin pistetilinsä

21.10.2023 20:15 Korisliiga-voittoja ottivat tänään Kauhajoki, BC Nokia ja Lahti Basketball. Nokia porskuttaa sarjakärkenä, kun taas Lahdelle voitto oli kauden ensimmäinen.

Eemi Luukkonen oli tulessa Kauhajoen vierasvoitossa. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Kouvot taipui kotonaan Kauhajoen käsittelyssä luvuin 79–88. Peli pysyi alusta loppuun tiukasti vieraiden hallussa, vaikka kolmannella jaksolla joukkueet kävivätkin vain kahden pisteen päässä toisistaan.

Kauhajoen sankari voitossa oli Eemi Luukkonen, joka upotti uransa korkeimman saldon, 21 pistettä. Luukkonen oli terässä myös puolustuspäässä napaten kaksi riistoa.

– Kouvot tulee kovaa ja skoraa hyvin, ja olimme valmistautuneet siihen. Olen oppinut, että kun tuo vähän tunnetta ja energiaa pelaamiseen, niin peli lähtee rullaamaan siitä. Kun saa herätettyä itseään tilanteisiin, niin muu joukkue tulee mukana, Luukkonen kommentoi ottelun jälkeen.

Vahvan tilin keräsi myös joukkuetoveri Courtney Fortson, jolle merkittiin 13 pistettä, yhdeksän levypalloa ja kahdeksan koriin johtavaa syöttöä, vaikkakin tilille kertyi myös valitettavat viisi menetystä.

Kouvojen vahvin lenkki korinteossa oli penkiltä aloittanut Quanterrius Jackson, joka teki 21 pistettä ja saalisti kahdeksan levypalloa ja viisi riistoa.

Kumpikin joukkueista on nyt voittanut kolme ottelua viidestä.

Ottelutilastot

BC Nokia Korisliigan kärjessä

BC Nokia haki vierasvoiton Joensuusta ja nosti näin voittotilinsä neljään. Se oikeuttaa Nokian nyt Korisliigan kärkipaikkaan, vaikkakin tasapisteissä Seagullsin ja Korihaiden kanssa. Kataja Basket hävisi illan ottelun niukasti 81–85 hallittuaan peliä ensin suurimman osan ajasta.

Voittajajoukkueelle illan vahvin lenkki oli laituri Both Gach, joka tuli peliin penkiltä mutta ehti taiteilla tilastoihinsa 22 pistettä, kuusi levypalloa ja viisi syöttöä.

Katajan puolella sen sijaan parastaan antoivat Nike Sibande 24 pisteellä ja 12 levypallolla sekä Tuomas Hirvonen 17 pisteellä ja kahdeksalla syötöllä.

Kolmeen pisteeseen jäänyt Henri Permanto kommentoi tappiota:

– Aika katastrofaalinen peli kotiyleisön edessä. Meille kertyi 19 menetystä tänään, ja vastustajan 18 hyökkäyslevypalloa on myös sellainen lukema, jota pitää parantaa seuraavaan otteluun.

Ottelutilastot

Lahden voittotili vihdoin auki

Lahti Basketball onnistui neljän tappion jälkeen avaamaan voittotilinsä ja teki sen kotonaan Kobria vastaan luvuin 88–83.

Hyökkäyksen johtohahmona voittajajoukkueessa nähtiin amerikkalaistakamies Harrison Cleary, joka upotti 34 pistettä ja jakoi viisi syöttöä. Myös Erik Sajantila jatkoi erinomaisia otteitaan keräämällä 21 pistettä ja viisi levypalloa.

– Lapua ei kyllä päästänyt meitä helpolla, mutta ensimmäinen voitto tuntuu todella hyvältä. Nilkkani hieman pyörähti toisen jakson lopussa, mutta selvittiin ehkä säikähdyksellä. Puolustuksemme ratkaisi tänään ottelun meille, Sajantila kommentoi Ruudun haastattelussa.

Kobrien paras pistemies oli Joona Tuomala, joka onnistui vaihtomiehen roolissa auttamaan joukkueettaan peräti 24 pisteellä. Kyseessä oli pelaajan uraennätys, mutta tunnelmaa toki latisti, että se tuli tappio-ottelussa. Kobrat on nyt alkukauden osalta voittanut kaksi peliä viidestä.

Ottelutilastot

 
19.7.2024 12:24 Korisliiga

Kataja Basket teki kaksi kiinnitystä: Knihtiselle jatkosopimus, Jocelyn siirtyy Joensuuhun Uudestakaupungista

Joensuulainen Korisliiga-joukkue Kataja Basket rakentuu pelaajistonsa osalta hyvää vauhtia kohti tulevaa pelikautta. Tuoreimmat kiinnitykset sinivalkoasuun tekivät 25-vuotiaat laiturit Teemu Knihtinen sekä yhdysvaltalainen, New Jerseystä kotoisin oleva Travis Jocelyn. Kouvot-kasvatti Knihtiselle kausi Katajassa tulee olemaan kolmas, liigaurallaan jo kahdestoista. Uudenkaupungin Korihaiden riveistä tuttu Jocelyn aloittaa syksyllä neljännen ammattilaiskautensa. Molempien sopimukset kattavat kauden 2024–2025.

19.7.2024 12:10 Korisliiga

Bisons ja Jeremiah Wood sopimukseen - Woodille seitsemas kausi Korisliigassa

Miesten Korisliiga-kauteen valmistautuva Bisons Loimaa on solminut sopimuksen 39-vuotiaan Jeremiah Woodin kanssa. Wood tuo Bisonsin korin alle jo seitsemännen kauden Korisliiga-veteraanin.

15.7.2024 12:00 Korisliiga

Kalle Peltonen tuo voimaa ja monipuolisuutta Korihaihin

Uudenkaupungin Korihait on tehnyt vuoden mittaisen sopimuksen laituri Kalle Peltosen kanssa. Jyväskyläläisen HoNsUn kasvatti siirtyy Uuteenkaupunkiin Nokialta, jossa hän voitti viime kaudella uransa toisen Suomen mestaruuden.

10.7.2024 12:00 Korisliiga

Thomas Vehmanen ja Viljami Arvonen jatkavat Korihaissa

Uudenkaupungin Korihait on tehnyt jatkosopimukset takamiehien Thomas Vehmasen ja Viljami Arvosen kanssa. Suomalais-virolaisen Vehmasen jatkosopimus on yksivuotinen, Korihait-kasvatti Arvosen sopimus on mallia 1+1.

8.7.2024 18:37 Korisliiga

Pyrintö teki sopimuksen ammattilaisuransa Suomesta aloittavan Xavier Bledsonin kanssa

Pyrinnön uusin pelaajasopimus on solmittu 24-vuotiaan Xavier Bledsonin kanssa. Viimeiset kolme kautta Indiana Staten yliopistossa pelanneelle Bledsonille luvassa on ensimmäinen kausi ammattilaisena.

5.7.2024 19:16 Korisliiga

Korisliigan vahvistettu sarjaohjelma kaudelle 2024–25 on julkaistu

Pantterijahti käynnistyy lokakuun ensimmäisenä perjantaina ja Suomen mestari on selvillä viimeistään 15.5.2025. Korisliiga jatkaa formaatilla, jossa 22 kierroksen jälkeen joukkueet jaetaan ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

18.6.2024 13:33 Korisliiga

Max Besselink palaa BC Nokiaan

Viimeisen kahden kauden aikana Saksan Bundesliigassa ja Belgian ja Alankomaiden yhteissarjassa pelannut Helsingin NMKY:n kasvatti Max Besselink, 202 cm ja 22 vuotta, palaa Suomeen. Besselink palaa yksivuotisella sopimuksella tuoreeltaan Suomen mestaruuden voittaneeseen BC Nokiaan, jota hän edusti viimeksi kaudella 2021–22.

18.6.2024 10:59 Susijengi

Andre Gustavson: ”Tuntuu kuin ei olisi ollut päivääkään poissa”

Andre Gustavson kolkutteli 2010-luvun viimeisinä vuosina Susijengin portteja yhtenä ikäluokkansa lupaavimmista suomalaispelaajista. Vaikka viimeiseen neljään vuoteen Gustavsonia ei ole maajoukkuepaidassa nähty, on hänen tähtäimensä kuusivuotiseksi venähtäneen NCAA-uran ajan ollut koko ajan ammattilaisurassa ja Susijengissä.

18.6.2024 09:29 Pääjuttu

Erotuomari Miltos Ioannidis sai uralleen haluamansa päätöksen: ”Kausi oli hyvä, tunne on loistava”

26 erotuomarivuoden jälkeen Miltos Ioannidis pistää pillin pussiin ja antaa hyvillä mielin tilaa nuoremmalle erotuomaripolvelle. Pitkän uran kulmakiviä ovat olleet koripallon kautta syntyneet ystävyyssuhteet, solidaarisuus ja positiivinen ajattelu.

12.6.2024 09:27 Korisliiga

Timo Heinosen historiallinen ura jatkuu Seagullsissa

Helsinki Seagulls on tehnyt yhden kauden mittaisen jatkosopimuksen joukkueen pitkäaikaisen luottopelaajan Timo Heinosen kanssa. 1026 Korisliiga-ottelun kokemuksella varustettu 42-vuotias laituri on edustanut joukkuetta jo kaudesta 2015-16 asti.

Näytä lisää vastaavia