EBT sai aikaiseksi trillerin, Pantterit silti kiinni mestaruudessa

18.3.2004 Panttereilla on ensi sunnuntaina (21.3.) tilaisuus vallata nimiinsä neljäs naisten Suomen mestaruus viimeisen viiden vuoden aikana. Sen finaalivastus Espoo Basket Team pisti Pantterit ahtaalle torstaisessa toisessa finaalissa ja pelasi viimeisellä minuutilla voitosta tosissaan, mutta joutui taipumaan kotiyleisönsä edessä lopulta lukemin 77-80. Pantterit johtaa finaalisarjaa voitoin 2-0.

Keskiviikkona pelattu avausfinaali oli Panttereiden näytöstä ja päättyi helsinkiläisten 83-50-voittoon. Toinen finaali näytti jo menevän sekin murskaluvuin Panttereille, mutta sai arvoisensa päätöksen, kun EBT taisteli itsensä mukaan peliin oltuaan 21 pisteen (43-64) tappioasemassa.

EBT:n kirivaihteen nykäisivät päälle Salla Järviluoma ja Heidi Lönnberg. Järviluoma pujotti päätösneljänneksen alussa kahteen otteeseen läpi Pantteri-puolustuksen ja nosti korit. Hetkeän kulutta hän onnistui kolmen pisteen heitossaan ja pian bonusviivan takaa osui Lönnberg. Kuin varkain EBT oli yhtäkkiä kahdeksan pisteen päässä (62-70) Piia Kettusen upotettua vapaaheitot.

Kun kolme minuuttia oli jäljellä, sai Panttereiden parhaimmistoon kuulunut Susanna Rinta viidennen virheensä. Minuutin sisällä virhetilit täyttyivät myös Saara Eskolalla ja Minna Pietikäisellä. Panttereiden peli näytti kärsivän etenkin Rinnan poissaolosta ja EBT jatkoi nousuaan.

- Älyttömiä virheitä pelaajiltamme. Avainpelaajamme eivät yksinkertaisesti voi SM-finaaleissa pelata itseään ulos niin kuin tänään pelasivat, sätti Panttereiden päävalmentaja Mikko Kurki omiaan.

Heidi Adler hankkiutui vapaaheittoviivalle ja upotti saamansa heitot. Puoli minuuttia ennen loppua Järviluoma pääsi karkuun vartijaltaan ja juoksi lay-upin, jolla EBT tuli kahden pisteen päähän (75-77). EBT rikkoi ja Lotta Koskela käveli vapaaheittoviivalle. Koskela pisti ensimmäisen ohi, mutta jälkimmäisen sisään. Toisessa päässä EBT:n Lönnberg onnistui punnertamaan korin (77-78), kun 13 sekuntia oli pelikellossa aikaa. Korinsa jälkeen Lönnberg rikkoi nopeasti Suvi Valtosta, joka ei erehtynyt vapaaheitoissaan, vaan pisti molemmat sisään (77-80). EBT pääsi vielä hyökkäämään ja yrittämään tasoitusta. Suvi Saunamäki pääsi jopa heittämään vapaan kolmosen, mutta heitto ei uponnut.

Roukanojan tahtokorit

Hienosta kiristä huolimatta espoolaisleirissä päät roikkuivat ottelun jälkeen. EBT on nyt selkä seinää vasten.

- Harmittaa, ettei tämä ollut ensimmäinen finaali. Joukkueen nousu oli hieno ja opetti meille paljon. Nyt tiedämme ne asiat, joiden avulla pystymme taistelemaan tasapäisesti Panttereiden kanssa. Jos vain onnistuisimme pitämään paketin koossa koko 40-minuuttisen ajan, kommentoi EBT:n Piia Kettunen viitaten joukkueensa toisen ja kolmannen jakson notkahduksiin.

Susanna Rinta vei vahvoilla esityksillään Pantterit toisella neljänneksellä 33-24-johtoon. EBT tuli tasoihin Kettusen heittojen siivittämänä, kunnes tuli espoolaisten ensimmäinen uinahdusjakso. Vieraat pitivät EBT:n nollilla lähes viisi minuuttia. Kolmannella jaksolla Pantterit puolestaan veivät tasaisen avauksen jälkeen jakson 14-1, jonka turvin se nousi ottelun suurimpaan johtoonsa (64-43).

EBT:n hyökkäyspeli oli kolmannella jaksolla varsin yksipuolista, joka teki puolustamisen helpoksi Panttereille. Espoolaisilta unohtui tyystin korille ajot ja palloa kierrätettiin kaukana korista, jonka jälkeen palloa yritettiin pelata puoliväkisin korin läheisyyteen joko Adlerille tai Anu Mahlamäelle. Adler ei tehnyt neljänneksellä pistettäkään, niin kovissa pihdeissä Pantterit häntä piti.

Panttereiden valmentaja Kurki ei sulattanut tapaa, jolla hänen joukkueensa menetti turvallisen tuntuisen johtonsa.

- Liikkeemme loppui molempiin suuntiin mentäessä. Tarkoitus ei ollut aloittaa varmistelua, mutta näin kävi. Ainoa hyvä juttu oli se, että voitimme, Kurki puhisi.

Panttereiden parhaat olivat Heli Roukanoja (21/12) ja Susanna Rinta (20/3). Ilman Roukanojaa Pantterit olisi todennäköisesti hävinnyt, sillä viimeisten minuuttien aikana Roukanoja haki kaksi elintärkeää hyökkäyslevypalloa ja pääsi tekemään molemmista joukkueelleen korit. Eskola, Koskela ja Pietikäinen heittivät kaikki 11 pistettä. Pietikäinen teki kaikki pisteensä ensimmäisellä neljänneksellä. EBT:n näkyvimmät olivat Adler (22/3), Järviluoma (16/5) ja Kettunen (11/5), joka palkittiin kotijoukkueen parhaana.

Kolmas naisten finaali pelataan sunnuntaina 21.3. klo 15 alkaen Töölön Kisahallissa.

Lisätietoja: /sarjat_tulokset/naisten_sm-sarja/

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.

9.3.2024 20:15 Naisten Korisliiga

Kiia Mäntylä siivitti EBT:n tärkeään voittoon – PeKa ja FoA kotivoittoihin

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Voittoihin ylsivät pudotuspelipaikasta taisteleva EBT, Peli-Karhut ja Forssan Alku.

4.3.2024 12:13 Naisten Korisliiga