EBT:lle tärkeät sarjapisteet trillerissä – Hood kirjautti tripla-tuplan Peli-Karhujen voitossa

7.1.2024 21:30 Naisten Korisliiga palasi joulutauolta neljällä ottelulla. Voitot kirjattiin EBT:lle, Peli-Karhuille, Pyrinnölle ja ViVe:lle.

Nicole Ogun lukeui EBT:n parhaimmistoon. Kuva: Ville Vuorinen / Naisten Korisliiga

EBT haki vieraspisteet trillerin päätteeksi

Espoo Basket Team haki illan kierroksella isot vieraspisteet Kouvottarien kustannuksella. Voitto kirjattiin vieraille 81-80 (44-41).

Kouvottaret otti taisaisella avausjaksolla johdon. Isoa eroa ei kuitenkaan syntynyt.

Toisella jaksolla etenkin vieraiden hyökkäyspelaaminen parani ja espoolaiset nousivat johtoon. Puoliajalla vierasjohto oli kolmessa pisteessä.

Myös toisella jaksolla peli säilyi tasaisena. Ratkaisu nähtiin vasta ottelun viimeisillä sekunneilla. EBT:n Erika Mace ja Nicole Ogun kasvattivat vapaaheitoillaan vierasjohdon neljään pisteeseen, eikä Kouvottarien kolmen pisteen heitto enää riittänyt viemään ottelua jatkoajalle.

Mace pelasi loistavan pelin. Hänelle kirjattiin 24 pistettä ja 11 levypalloa. Myös Nicole Ogun sai kasaan tupla-tuplan 17 pisteellä ja 16 levypallolla. Shaiquel McGruder pussitti emännille 25 pistettä.

Ottelutilasto

PeKa tylsytti HBA:n

Kotkan Peli-Karhut haki vierasvoiton Helsingistä. HBA jäi kotkalaisten jalkoihin 82-48 (40-27).

Kotkalaisten heitot upposivat pelin alussa hienosti. Joukkue vei ensimmäisen jakson nimiinsä 29-17. Tämän jälkeen molemmilta joukkueilta suurimmat onnistumiset nähtiin puolustuspäässä.  Puoliajalla vierasjohto oli 13 pistettä.

Vierasjoukkue ratkaisi ottelun kolmannella jaksolla, kun se onnistui jälleen hienosti hyökkäyspäässä. Suurimmillaan PeKa:n johto kävi 36 pisteessä.

- Ensimmäinen erä oli meiltä tosi hyvää peliä, pallo liikkui ja maltoimme hakea vapaat heittopaikat. Toisessa erässä heittotarkkuus vähän heikkeni, mutta ottelun loppu meni taas laadukkaammin. Kokeneiden pelaajien rinnalla on helppo pelata ja saada kokemusta Korisliigasta, Amanda Mäkelä kertasi.

Da’Nasia Hood teki tripla-tuplan. Hänelle kirjattiin 24 pistettä, 18 levypalloa ja kymmenen riistoa, joka on tämän kauden suurin riistomäärä. Lotta Vehka-aho 14/8/8 koriin johtanutta syöttöä onnistui myös hyvin. Albina Syla teki Märskylle 17 pistettä ja keräsi kahdeksan levypalloa.

Pyrintö selätti FoA:n vaikeasta alusta huolimatta

Tampereen Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 92-83 (47-41).

Vierasjoukkue tuli pelitauolta pirteästi eikä Pyrintö pystynyt vastaamaan ensimmäisellä jaksolla. Vieraat pääsivät toiselle jaksolle yhdeksän pisteen johdossa.

Toisella jaksolla tamperelaisjoukkue upotti heittoja kovalla prosentilla ja nappasi johtoaseman.

Jälkimmäinen puoliaika oli tasaisempi. Kotijoukkue piti kuitenkin johdostaan kiinni päätösvihellykseen asti.

- Voitto on tärkeintä tämän päivän pelistä. Ensimmäisellä jaksolla emme onnistuneet puolustuksessa. Kolme viimeistä jaksoa hyvää peliä meiltä. Niihin täytyy olla tyytyväinen. Pitkän tauon jälkeen pelaaminen on aina erilaista, Pyrinnön päävalmentaja Petteri Molenius sanoi.

Saana Kujala pussitti emännille 23 pistettä ja keräsi kahdeksan levypalloa. Kayla Shaw 21/10/9 koriin johtanutta syöttöä oli lähellä tripla-tuplaa. Shelby Cheslek teki vieraille tupla-tuplan 26 pisteellä ja 13 levypallolla.

Vimpelille iso voitto Espoossa

Vimpelin Veto haki voiton Espoosta. ViVe voitti sarjassa kolmantena olevan Hongan 91-81 (47-44).

Ensimmäinen puoliaika oli ottelussa tasainen. Molemmat joukkueet onnistuivat hienosti hyökkäyspäässä. Puoliajalla vierasjohto oli pistettä.

Kolmas jakso oli Vimpelin hallintaa. Heittopeli toimi edelleen ja samaan aikaan vieraat onnistuivat hidastamaan emäntien hyökkäystä. Vierasjohto kasvoi jaksolla 16 pisteeseen eikä Honka enää toipunut.

- Kokonaisuudessaan meiltä hyvä peli. Ensimmäisen ja toisen erän vaiheilla meillä oli huonompi jakso, mutta saimme puolustuksen kasaan. Sitä kautta pystyimme voittamaan. Meillä on uusia pelaajia ja olemme joulutauon aikana treenanneet kovaa, Silja Viita kertasi.

Samatha Breen keräsi kovat tilastot. Hänelle kirjattiin 37 pistettä, 15 levypalloa ja seitsemän koriin johtanutta syöttöä. Jah Che Whitfield debytoi 15 pisteeen arvoisesti. Cierra Walker pussitti Hongalle 32 pistettä.

23.4.2024 21:34 Naisten Korisliiga

ToPo on naisten Suomen mestari

Yli tuhatpäinen yleisö pääsi seuraamaan, kun Naisten Korisliigan mestaruus ratkesi Kisahallissa. ToPo vei kolmannen ottelun 92-85 ja pääsi juhlimaan seurahistorian ensimmäistä naisten mestaruutta.

21.4.2024 20:15 Naisten Korisliiga

ToPo voiton päässä mestaruudesta

ToPo haki vierasvoiton Naisten Korisliigan finaaleissa. Helsinkiläiset kaatoivat PeKa:n 97-77 ja siirtyivät finaalisarjassa 2-0 johtoon.

19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.