EBT jatkaa vakuuttavia otteitaan – myös Kouvottaret ja HyPo voittoihin

27.10.2018 20:19 Naisten Korisliigan viides kierros pelattiin loppuun lauantaina. PeKan ja EBT:n välisessä ottelussa käytiin tiukkaa taistoa Kotkassa, ja Kouvottaret saivat kauden ensimmäisen vierasvoittonsa ToPoa vastaan. HyPo jatkoi niin ikään vahvoja suorituksiaan kaatamalla Hongan murskalukemin kotipelissään.

Kamilah Jackson ja Brittany Starling kävivät tiukkaa vääntöä läpi ottelun. Kuva: Kai Kilappa.

Sarjakärki EBT nappasi itselleen jo kolmannen voittonsa putkeen joukkueen kaataessa vieraissa viime kauden mestari PeKan numeroin 76-80 (47-41).  EBT:n kausi on alkanut hyvillä otteilla, sillä joukkueella on takanaan kuusi ottelua, joista häviöitä on kertynyt ainoastaan yksi. PeKan alkukausi on puolestaan lähtenyt nytkähdellen liikkeelle, sillä hävittyjä otteluja on joukkueen tilillä jo viisi.

Joukkueiden kohtaaminen oli äärimmäisen tiukkaa taistoa. PeKa onnistui viemään nimiinsä kolme ensimmäistä jaksoa, sekä olemaan hienoisesti niskan päällä, kunnes EBT löysi pelin loppupuolella avaimet kotijoukkueen nujertamiseksi. Kahdella ensimmäisellä jaksolla PeKa pääsi hyödyntämään nopeita hyökkäyksiään pallon liikkuessa sujuvasti hyökkäyspäässä, mutta puoliajan jälkeen vierasjoukkue onnistui saamaan näitä kuriin. EBT:n puolustus tukki läpi pelin onnistuneesti PeKan pääsyyn keskialueelle, mikä teki joukkueen hyökkäyksestä entisestään hankalaa.

-Emme olleet tänään parhaimmillamme, joten olen äärimmäisen tyytyväinen voittoon. Ensimmäisillä jaksoilla Järvikangas ja Starling saivat tehdä liian vapaasti pisteitä. Saimme kuitenkin dominoitua puolustuksessa sekä levypalloissa toisen puoliajan jälkeen, mikä toi meille tänään voiton, päävalmentaja Niko Hellman veisteli ottelun jälkipuinnissa.

Vielä viisi minuuttia ennen päätöstä PeKa oli hienoisesti johdossa, mutta EBT:n Lotta Hämäläisen kaksi peräkkäistä onnistunutta ratkaisua hyökkäyspäädyssä toivat vierasjoukkueen tasatilanteeseen. Ottelun todelliset ratkaisunhetket käytiin vasta 20 sekuntia ennen peliajan loppumista. EBT piti malttinsa omassa päädyssään, ja viimeisen loppusinetin voitolle antoi Lotta Vesiluoman kylmähermoisuus rikkeen jälkeen vapaaheittoviivalla.

-Meillä on ollut niin paljon muutoksia, ettemme pysty vielä pelaamaan kunnolla koko joukkueen voimin. Meillä oli tänään hyviä hetkiä, sekä onnistuneita yksilösuorituksia, mutta joukkuepeliä pitäisi saada jouhevammaksi ja nopeammaksi, pettynyt Roope Mäkelä kommentoi.

EBT:n Kamilah Jacksonin piteleminen korin alla oli jälleen haastavaa puolustukselle. Jackson tykitti 28 pistettä ja vei 13 levypalloa. Delaney Hodgins oli myös hyvässä pelivireessä tupla- tuplallaan (20/13).

-Tänään meillä oli tiukka peli. Pyrimme petraamaan erityisesti levypallo pelaamistamme ja saamaan tätä kautta parannettua peliämme loppua kohden, Jackson päätti.

Brittany Starling pelasi ensimmäisen ottelunsa PeKan riveissä ja osoitti heti olevansa kovassa iskussa. Starling oli ottelun kuningatar pisteissä, sekä levypalloissa. (29/14). Linda-Lotta Lehtoranta puolestaan pyöritti joukkueensa peliä mallikkaasti syöttäen peräti yhdeksän koriin johtanutta syöttöä. Noora Järvikangas kuului myös joukkueen tehokkaimpiin 23 pisteellään.

Ottelutilasto

Kouvottarille ensimmäinen vierasvoitto

Kouvottaret saivat viimein kauden ensimmäisen vierasvoiton, kun joukkue kohtasi sarjanousija ToPon. Kaikki neljä jaksoa olivat tiukkaa kilvoittelua, ja Kouvottarien onnistui pääsemään voiton päälle vasta viimeisellä jaksolla pelin päättyessä lopulta lukemin 73-84 (35-38). ToPo taisteli jälleen kynsin hampain kauden avausvoitostaan, mutta joutui taipumaan lopulta viidenteen häviöönsä.

ToPo sortui pelin aikana turhiin menetyksiin, joista kouvottaret pääsivät iskemään hyökkäyspäädyssään. Myös kolmen pisteen heitot upposivat vierailla hieman paremmalla osumatarkkuudella. Etenkin Kouvottarien Maria Koskisen esitykset pelin loppupuolella aloittivat vierasjoukkueen voittomarssin. Koskinen onnistui kahdessa kolmen pisteen heitossaan putkeen vajaa neljä minuuttia ennen päätössummerin soittoa, jonka jälkeen piste-ero alkoi kasvamaan ToPon jäädessä jälkeen.

Kouvottarien Camille Zimmerman oli joukkueensa päävastuussa pisteissä (25/8). Claire Lamunu puolestaan jatkoi vakuuttavia otteitaan sarjassa levypalloissa ja hän tilastoi ottelussa tupla -tuplan (20/15).

ToPon Landondra Johnsonille ei löytynyt pysäyttäjää. Johnson haali kasaan mojovat 31 pistettä, ollen näin koko ottelun paras pisteissä. Johnson joutui jäämään harmittavan yksin vastuuseen pistetilistä, sillä muut joukkuelaiset jäivät kauas alle kymmeneen pisteeseen. Briana Gray onnistui tilastoimaan lukemat (8/8/4s).

HyPo murskasi Hongan

HyPo kaatoi Hongan suvereenisti kotihallissaan murskalukemin 105-72 (49-30). Hypo karkasi jo toisen jakson aikana roimalle karkumatkalle ja voitti kaikki neljä jaksoa. Hongalle häviö oli jo neljäs putkeen, sillä joukkueen plakkariin on kertynyt voittoja kauden aikana vasta yksi. HyPo sen sijaan viilettää sarjan kärkikahinoissa ja nappasi jo neljännen voittonsa putkeen.

HyPo voitti ottelussa levypallot, sekä naulasi mojovat pisteet etenkin hyökkäyslevypalloista. Myös HyPon nopeiden hyökkäysten pysäytys oli Hongalle vaikeaa vierashallissa.

Pisteissä kaksinumeroiseen lukemaan pääsi HyPon joukkueesta peräti kolme pelaajaa. Taru Tuukkanen oli jälleen erinomaisessa pelivireessä kaikilla osa-alueilla (19/16/9s.) Pelintekijä Randi Brown upotti puolestaan 26 pistettä ja Saara Wahlgren 20.

Hongan tehokkain oli Sidney Cook, joka heitti 28 pistettä ja otti 14 levypalloa. Roosa Lehtorannan heittokäsi kaaren takaa oli jälleen myös hyvässä vireessä, josta todisteena 18 pistettä.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.

9.3.2024 20:15 Naisten Korisliiga

Kiia Mäntylä siivitti EBT:n tärkeään voittoon – PeKa ja FoA kotivoittoihin

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Voittoihin ylsivät pudotuspelipaikasta taisteleva EBT, Peli-Karhut ja Forssan Alku.

4.3.2024 12:13 Naisten Korisliiga

ToPon IImar’I Thomas naisten Korisliigan helmikuun kuukauden pelaaja

Upeaa kautta pelaavan Torpan Poikien IImar’I Thomas on valittu naisten Korisliigan helmikuun parhaaksi pelaajaksi.

2.3.2024 19:50 Naisten Korisliiga

Da’Nasia Hoodin heitto varmisti Peli-Karhuille sarjapisteet – ToPo vei nimiinsä kärkipään kohtaamisen

Naisten Korisliiga jatkui kahdella ottelulla. Voitot kirjattiin Peli-Karhuille ja ToPo:lle.

1.3.2024 20:15 Naisten Korisliiga

HBA:lle tärkeät pisteet pudotuspelipaikan kannalta – Kouvottaret äitynyt kovaan vireeseen

Naisten Korisliigassa pelattiin perjantaina kaksi ottelua. Niissä voittoihin ylsivät HBA-Märsky ja Kouvottaret.

24.2.2024 22:00 Naisten Korisliiga

HBA ja PeKa katkaisivat tappioputkensa – ToPo:lle revanssi Kouvottarista

Naisten Korisliigassa pelattiin neljä ottelua. Illan voittajia olivat HBA, PeKa, ToPo sekä FoA.

23.2.2024 10:00 Naisten Korisliiga

Tammikuun kuukauden pelaaja Saana Kujala: ’’Olen erittäin ylpeä siitä, miten olemme joukkueena pelanneet’’

Saana Kujala valittiin tammikuussa kuukauden pelaajaksi. Kujalan johdolla Pyrintö nappasi kuukauden aikana kolme voittoa.