Damon Williams kolmannen kerran liigan korikuningas

24.3.2008 Suomeen ja Korisliigan viime kesänä palannut Damon Williams kaappasi kolmannen kerran urallaan nimiinsä sarjan korikuninkuuden. Tampereen Pyrintöä edustava Williams tehtaili runkosarjassa 23,1 pistettä ottelua kohden.

Ennen siirtymistään Italiaan Williams edusti Pyrintöä kaudet 1999-2001 voittaen molemmilla kausilla sarjan korikuninkuuden. Ensimmäisellä kaudella Williamsin pistekeskiarvo oli 29,7 ja toisella 27,8. 

Tällä kaudella 201-senttinen ja 34-vuotias Williams piti pistetilastossa niukasti takanaan Team Componentan Chris Hesterin sekä runkosarjan voittaneen Lappeenrannan NMKY:n Adrian Henningin. Sekä Hesterin että Henningin pistekeskiarvo oli 22,3.

Korisliigan paras kotimainen korintekijä runkosarjassa oli viime kesänä NBA:han varattu Espoon Hongan pelintekijä Petteri Koponen. Huhtikuussa 20 vuotta täyttävä ja pian varusmiespalveluksensa loppuun suorittanut Koponen pussitti 19,0 pistettä ottelua kohden.

Patterson ykkönen syötöissä ja riistoissa

Sarjan levypallokuninkuus meni Porvoon Tarmon 208-senttiselle amerikkalaissentterille Mark McCarrollille, joka kauhoi huomaansa 12,4 irtopalloa ottelua kohden. UU-Korihaiden Jussi Kumpulainen oli tilaston suomalaiskärki keskiarvollaan 8,8.

Helsinkiläisen ToPon hyökkäyspelin moottori Tyson Patterson valtasi ykkössijat niin syöttö- kuin riistotilastoissa. Vain 175-senttinen Patterson jakoi 5,2 vapauttavaa syöttöä ja vei pelivälineen vastustajalta 3,0 kertaa ottelua kohden.

Patterson sai molemmissa kategorioissa vahvan vastuksen suomalaispelaajilta. LrNMKY:n maajoukkuekaksikko Petri Virtanen-Juha Sten ottivat syöttötilaston kaksi seuraavaa sijaa keskiarvoillaan 4,5 ja 4,4. Riistoissa Sten (2,9) jäi niukasti Pattersonin taakse.

Heitontorjunnoissa runkosarjan tilastokärki oli kannabiskärynsä vuoksi potkut ToPosta saanut Jerald Fields (1,9). Liigan paremmuustilastoissa yhtenä kriteerinä on osallistuminen vähintään puoliin joukkueensa otteluista. Fields ennätti kyseisen kriteerin täyttää ja teki sen myös kahden pisteen heittojen tarkkuudessa, jossa hänen 65,1 prosentin tarkkuus oli paras noteeraus.

Ilmonen edelleen tarkkana

KTP Basketia edustava Toni Ilmonen ja hänen heittokätensä ovat tunnettu yhdistelmä liigaympyröissä. Tämä kausi vain vahvistaa Ilmosen asemaa tarkkakätisenä heittäjänä. Ilmonen oli sarjan ykkönen kolmen pisteen heittojen tarkkuudessa upotettuaan kaaren takaa heittonsa 47,6 prosentin tarkkuudella (107/225).

Kakkoseksi kolmostilastossa tuli Hongan maajoukkuelaituri Jukka Matinen 46,3 prosentillaan (93/201).

Liigan kaikkien aikojen tarkin vapaaheittäjä Ilmonen joutui tämän kauden tilastossa antautumaan Kouvojen Tuomas Iisalolle, jonka 92,7 prosentin (76/82) osumatarkkuus oikeutti ykköstilaan. Ilmonen oli tilastossa hyvä kakkonen 92,0 prosentin sihdillä (82/89).

Korisliigan paremmuustilastot sekä muita tilastoja löytyy Koripalloliiton tilastopalvelusta, osoitteesta www.basket.fi.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/

Asiat

 
19.7.2024 12:24 Korisliiga

Kataja Basket teki kaksi kiinnitystä: Knihtiselle jatkosopimus, Jocelyn siirtyy Joensuuhun Uudestakaupungista

Joensuulainen Korisliiga-joukkue Kataja Basket rakentuu pelaajistonsa osalta hyvää vauhtia kohti tulevaa pelikautta. Tuoreimmat kiinnitykset sinivalkoasuun tekivät 25-vuotiaat laiturit Teemu Knihtinen sekä yhdysvaltalainen, New Jerseystä kotoisin oleva Travis Jocelyn. Kouvot-kasvatti Knihtiselle kausi Katajassa tulee olemaan kolmas, liigaurallaan jo kahdestoista. Uudenkaupungin Korihaiden riveistä tuttu Jocelyn aloittaa syksyllä neljännen ammattilaiskautensa. Molempien sopimukset kattavat kauden 2024–2025.

19.7.2024 12:10 Korisliiga

Bisons ja Jeremiah Wood sopimukseen - Woodille seitsemas kausi Korisliigassa

Miesten Korisliiga-kauteen valmistautuva Bisons Loimaa on solminut sopimuksen 39-vuotiaan Jeremiah Woodin kanssa. Wood tuo Bisonsin korin alle jo seitsemännen kauden Korisliiga-veteraanin.

15.7.2024 12:00 Korisliiga

Kalle Peltonen tuo voimaa ja monipuolisuutta Korihaihin

Uudenkaupungin Korihait on tehnyt vuoden mittaisen sopimuksen laituri Kalle Peltosen kanssa. Jyväskyläläisen HoNsUn kasvatti siirtyy Uuteenkaupunkiin Nokialta, jossa hän voitti viime kaudella uransa toisen Suomen mestaruuden.

10.7.2024 12:00 Korisliiga

Thomas Vehmanen ja Viljami Arvonen jatkavat Korihaissa

Uudenkaupungin Korihait on tehnyt jatkosopimukset takamiehien Thomas Vehmasen ja Viljami Arvosen kanssa. Suomalais-virolaisen Vehmasen jatkosopimus on yksivuotinen, Korihait-kasvatti Arvosen sopimus on mallia 1+1.

8.7.2024 18:37 Korisliiga

Pyrintö teki sopimuksen ammattilaisuransa Suomesta aloittavan Xavier Bledsonin kanssa

Pyrinnön uusin pelaajasopimus on solmittu 24-vuotiaan Xavier Bledsonin kanssa. Viimeiset kolme kautta Indiana Staten yliopistossa pelanneelle Bledsonille luvassa on ensimmäinen kausi ammattilaisena.

5.7.2024 19:16 Korisliiga

Korisliigan vahvistettu sarjaohjelma kaudelle 2024–25 on julkaistu

Pantterijahti käynnistyy lokakuun ensimmäisenä perjantaina ja Suomen mestari on selvillä viimeistään 15.5.2025. Korisliiga jatkaa formaatilla, jossa 22 kierroksen jälkeen joukkueet jaetaan ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

3.7.2024 11:24 Korisliiga

Honkalaiskasvatit Kallio ja Rissanen palaavat kasvattajaseuraansa

Korisliiga-kauteen valmistautuva Tapiolan Honka kotiuttaa kasvattejaan kaudelle 2024-25, kun se on solminut sopimukset Lauri Kallion ja Matias Rissasen kanssa.

2.7.2024 14:52 Korisliiga

Jaylyn Richardson ja Pyrintö sopimukseen

Tampereen Pyrintö on löytänyt riveihinsä toisen ulkomaalaisvahvistuksen 26-vuotiaasta Jaylyn Richardsonista. 189-senttinen takapelaaja viihtyy pelipaikoilla 1-2 ja tuo joukkueeseen pallonkäsittelytaitoa sekä korintekouhkaa.

27.6.2024 13:17 Korisliiga

Makkonen, Rantala ja Vuoristo jatkavat Hongassa

Korisliiga-paluuseen valmistautuva Tapiolan Honka on sorvannut jatkosopimukset Santeri Makkosen, Oskari Rantalan ja Atte Vuoriston kanssa.

26.6.2024 13:03 Mestarien liiga

BC Nokia kohtaa Mestarien liigan karsinnan avausosassa BC Rilski Sportistin

Korisliiga-mestaruuden voittanut BC Nokia kohtaa Mestarien liigan karsinnan ensimmäisellä karsintakierroksella bulgarialaisen Rilski Sportistin.

Näytä lisää vastaavia