Catzin vuoro kokea Kouvottarien iskukyky, ToPon loistokkaalle syksylle jatkoa

16.10.2019 22:06 Naisten Korisliigassa pelattiin kaksi ottelua. Kouvottaret kaatoi yli 500-päisen yleisön edessä kestomenestyjä Catzin 87-64. Torpan Pojat jatkoi hienoja otteitaan kaatamalla Tapiolan Hongan 77-70.

Kouvottarien Ameryst Alston (16/9/9) oli tänään kovalla pelipäällä ja lähellä tripla-tuplaa. Kuva: Matti O. Koskinen

Lappeenrantalainen Catz kiusasi Kouvottaria ensimmäisen puoliajan, mutta toisella puolikkaalla kotijoukkue meni menojaan ja lopulta selvähköön 87-64-voittoon.

- Tehtiin tänään hyvää työtä puolustuksessa. Vain 64 pistettä vaikka meillä oli tänään paljon ongelmia palloscreenin puolustamisessa. Toisella puoliajalla päästiin enemmän juoksemaan nopeita ja päästiin määrittämään ottelun tempoa, Kouvottarien Kaisa Lind avasi.

- Lauantaina omat kolmoset olivat 2/10, joten ihan kiva että tänään osui. Vaikka on aloitettu kausi hyvin, niin kyllä meidän on tässä vaiheessa kautta parannettava peliä vielä jokaisella osa-alueella, 14 pistettä upottanut Lind jatkoi.

Kouvottarien päävalmentaja Mika Hartonen oli tyytyväinen voittoon.

- Catzia vastaan pelaaminen on joka kerran haastavaa. Hyvin valmennettu ja taktisesti vahva. Juostaan aika paljon samoja settejä, niin se tekee pelistä vähän omanlaisensa. Yritetään ottaa mahdollisuuksien mukaan toisen pelistä juttuja pois. Ensimmäisellä puoliajalla oli vapaita heittoja, mutta ei saatu niitä sisään. Toisella puolikkaalla alettiin sitten osua kolmosviivan takaa. 

- Tosi hienoa, että yleisö on löytänyt hyvin hallille. Lauantaina sarjan kärkiottelu, joten toivottavasti tulee vielä enemmän yleisöä. Lauantain peli on meille kova haaste, Hartonen käänsi hiljalleen katseita jo tulevaan FoA-otteluun.

Kouvottarien paras pistenainen oli 21 pistettä pussittanut Camille Zimmerman. Claire Lamunu (16/13) viimeisteli jälleen tupla-tuplan. Catzin paras oli 17 pistettä naulannut ja kahdeksan levyä kahminut Roosa Kosonen.

Ottelutilastot > 

 

ToPo jatkoi loistavia otteita

ToPo otti kauden kolmannen voittonsa neljässä ottelussa, kun se kaatoi Munkkiniemen Yhteiskoululla Tapiolan Hongan 77-70. 

Tasainen kamppailu ratkesi vasta päätösneljänneksellä, jonka kotijoukkue vei kymmenellä pisteellä. 

- Tämä oli erittäin hyvä matsi, meidän paras peli toistaiseksi tämän vuoden sarjassa. Olemme parannettu koko ajan ja parannettiin myös tähän peliin, mutta se ei tänään riittänyt, Hongan päävalmentaja Kimmo Kujansivu kommentoi.

- Ensimmäisellä puoliajalla päästettiin Honka liian helpolla. Joukkue nosti toisella puolella omaa tekemistään puolustuksessa ja hyökkäyksessä hienosti, joka toi voiton tänään, ToPon päävamentaja Niko Kuusi iloitsi. 

Helsinkiläisten pistekuningatar oli jälleen kerran Alex Louin, joka upotti 36 pistettä ja haki 13 levypalloa. Yasmine Robinson-Bacote (14/13) viimeisteli tupla-tuplan.

Hongan Donnaizha Fountain heitti 19 pistettä. Haiden Palmer (13/11/7) lähenteli tripla-tuplaa.

Ottelutilastot > 

 
19.7.2024 11:34 Naisten Korisliiga

Warren vahvistamaan Vetoa

Vimpelin Veto on lukinnut Audrey Warrenin kolmanneksi ulkomaalaisvahvistukseksi tulevalle kaudelle.

17.7.2024 15:07 Naisten Korisliiga

Kanadalaiskaksikko Pocrnic ja Gates sekä lupaava Mujunen vahvistamaan Torpan Poikia

Torpan Pojat on tehnyt kolme sopimusta ensi kaudelle: joukkuetta tulevat vahvistamaan takapelaaja Kali Pocrnic, kakkospaikkaa pelaava Sarah Gates sekä sentterin tontilla viihtyvä Anni Mujunen.

12.7.2024 14:47 Naisten Korisliiga

Ninni Salmi Naisten Korisliigaan nousevaan BC Nokia Naisiin

Ninni Salmi tuo BC Nokia Naisten joukkueeseen lisää kokemusta koko kentälle.

10.7.2024 12:45 Naisten Korisliiga

Anissa Pounds vahvistamaan Peli-Karhuja

Anissa Pounds on tehnyt yksivuotisen sopimuksen Naisten Korisliigassa pelaavan ja vastikään paikan Eurocupin lohkovaiheeseen napanneen Peli-Karhujen kanssa.

10.7.2024 12:21 Naisten Korisliiga

Ebba Pekonen liittyy BC Nokia Naisiin

BC Nokia Naisten joukkue saa lisää vaihtoehtoja pelata erilaisilla viisikoilla, kun Ebba Pekonen liittyy vahvuuteen.

9.7.2024 15:13 Naisten Korisliiga

Naisten EuroCupissa nähdään ensi kaudella suomalaisväriä - Peli-Karhut suoraan lohkovaiheeseen

Peli-Karhut ei joudu EuroCupin karsintavaiheeseen, vaan joukkue etenee suoraan kovatasoisen liigan lohkovaiheeseen.

8.7.2024 14:44 Naisten Korisliiga

Espoo Basket Team lähtee nuorella kotimaisella rosterilla alkavaan Naisten Korisliiga -kauteen

EBT lähtee kauteen yhdeksän tutun pelaajan ja kolmen EBT-tulokkaan kera. Yhdeksästä tutusta pelaajasta seitsemän on EBT:n omia kasvatteja.

8.7.2024 14:37 Naisten Korisliiga

Mari Stewart Pyrinnön naisten toinen ulkomaalaisvahvistus

Tampereen Pyrinnön naisten Korisliiga-joukkue vahvistuu toisella ulkomaalaispelaajalla. 183-senttinen yhdysvaltalainen Mari Stewart saapuu Tampereelle yksivuotisella sopimuksella.

5.7.2024 09:21 Naisten Korisliiga

Tuulia Timo BC Nokian riveihin

BC Nokian naisten Korisliiga-joukkueeseen liittyy viime kaudella Tampereen Pyrintöä edustanut Tuulia Timo. Jo yli kymmenen vuoden liigakokemuksella Tuulia Timo tuo joukkueeseen kokemusta liigapeleistä.

4.7.2024 20:24 Naisten Korisliiga

Harrison Vedon toiseksi ulkomaalaisvahvistukseksi

Naisten Korisliigassa pelaava Vimpelin Veto on tehnyt pelaajasopimuksen yhdysvaltaispelaaja A´Lexus Harrisonin kanssa.

Näytä lisää vastaavia