Catzin Roosa Kosonen: ”Luvassa on todella mielenkiintoinen ottelu”

18.4.2019 22:57 Catzin oma kasvatti Roosa Kosonen kertoo joukkueen ottavan kaiken irti finaalisarjan välipäivistä, jolloin aika menee pelaajilla pitkälti palautumiseen ja seuraavaan otteluun valmistautumisessa.

183-senttinen Roosa Kosonen on monipuolinen ja heittotaitoinen pelaaja. Kuva: Ville Vuorinen.

Lappeenrannan Catz kairasi tiistaina pakkovoiton naisten Korisliigan finaalisarjassa. Tappio olisi tarkoittanut automaattisesti Peli-Karhujen mestaruusjuhlia jo toista vuotta peräkkäin, mutta Catz osoitti kovaa henkistä kanttia vaikean paikan edessä venymällä voittoon vieraissa tiukan ottelun päätteeksi. Catzin oma kasvatti Roosa Kosonen kuvailee finaalisarjan olleen tähän asti tiukkaa vääntöä, jossa voitot olisivat voineet kääntyä kummalle tahansa:

Tiesimme jo etukäteen, että tiukkaa tulee olemaan ja molemmat haluavat voittaa. Kaikki kolme peliä olisivat voineet kääntyä kummin päin vaan, mutta onneksi saimme yhden voiton alle tiistaina, Kosonen ruotii.

Naisten Korisliigan finaalisarjan ottelutahti on ollut varsin tiuha, sillä joukkueet aloittivat urakkansa viime viikon perjantaina, jonka jälkeen pelejä pelattiin sunnuntaina ja tiistaina. Kolme peliä viiteen päivään on hurja tahti, mutta Kososen mukaan kaikki pelaajat puolin ja toisin ovat täysin samassa veneessä:

Sellaista se on, onneksi helpottaa ajatus siitä, että jos omissa jaloissa painaa, niin painaa varmasti myös vastustajalla.

Kosonen kertoo, että jokainen pelaaja saa kaiken hektisyyden keskellä valmistautua ja palautua yksilöllisellä tavalla.

Saatamme katsoa yhdessä esimerkiksi pelivideoita, mutta muuten jokainen saa tehdä sitä, mikä tuntuu itsestä hyvältä ja luontevalta.  Osa saattaa ottaa heittoja, osa venyttelee ja osa vain huilaa. Tiuha pelirytmi on siitä toisaalta hyvä asia, että pelivire pysyy sopivan napakkana koko ajan.

19-vuotias lahjakkuus on kasvattanut jalansijaansa edustusjoukkueessa nousujohteisesti edelliskausiin verrattuna. Keskimäärin seuran kasvatti on saanut kuluneella kaudella reilut 30 minuuttia peliaikaa, pisteitä on syntynyt 8,1 ja levypalloja kertynyt 5,5. 183-senttinen Kosonen kuuluu eittämättä kokoonpanon suomalaistähtiin, jotka pystyvät tarvittaessa jopa ratkaisemaan pelejä.

 Ihan ok kausi on takana ja kaikki on sujunut oikein mukavissa merkeissä. On ollut erityisen mukavaa päästä pelaamaan ja opettelemaan uutta paikkaa. Aiemmin olin enemmän puhtaasti nelospaikan pelaaja, mutta nyt olen päässyt pelaamaan laidassa ja isona pelaajana.

Catz onnistui venyttämään ottelusarjaa selkä seinää vasten tiistaina, mutta moni oli jo valmis kaivamaan Peli-Karhujen mestarilippikset esiin, kun ilmeni, ettei joukkueen kapteeni ja tähtisentteri Aleighsa Welch pysty vamman takia pelaamaan. Päävalmentaja Mika Haakanan mukaan Welchin tilanne ja pelikunto jatkon kannalta on toistaiseksi vielä epäselvä.

Kosonen ruotii kapteenin puuttumisen parketilta vaikuttavan ennen kaikkea fyysisyyteen:

Totta kai Aleighsan puuttuminen joukkueen vahvuudesta vaikuttaa. Meillä on isoja pelaajia tällä hetkellä vain minä ja Lena (Reshetko), eikä meidän fyysisyytemme ole ihan samalla tasolla hänen kanssaan. Toisaalta Aleighsan puuttuminen viime pelistä toi kaikille lisäbuustia siihen, että nyt on pakko mennä kovempaa.

Nyt aiomme joka tapauksessa levätä hyvin ja valmistautua seuraavaan otteluun. Lähdemme neljänteen finaaliotteluun kovaa meidän omalla pelillämme.

Kosonen vinkkaa haastattelun lopuksi koriskansaa tulemaan sunnuntain vapaapäivänä korishallille täyttämään lehtereitä ja kannustamaan:

Nyt on luvassa todella mielenkiintoinen ottelu, johon tarvitaan paljon tukea kannattajilta. Kun saadaan hyvä tunnelma halliin, niin on mukavampi pelata, Kosonen päättää.

Naisten Korisliigan finaalisarja jatkuu sunnuntaina 21.4. klo 14:15 Lappeenrannan urheilutalossa, jolloin mestaruus on jälleen katkolla Peli-Karhuille. Yle TV2 aloittaa televisiolähetyksen klo 14:01.

 

 
28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

Näytä lisää vastaavia