Catz yhden voiton päässä finaalipaikasta, FoA tasoitti voitot PeKan kanssa

7.4.2013 Lappeenrannan Catz oli jälleen tyrmäävän ylivoimainen, ja voitti Hongan Tapiolan urheiluhallissa lukemin 57 – 92. FoA otti puolestaan 79 – 65 -kotivoiton PeKasta ja tasoitti ottelusarjan voitot tilanteeseen 1 – 1.

Chandrea Jonesin Catzilla on mahdollisuus katkaista ottelusarja tiistaina Lappeenrannassa.

Melissa Lechlitner pelasi erinomaisen ottelun FoAn takakentällä. Kuvat: Kai Kilappa

Lappeenrannan Catzin ja Tapiolan Hongan toinen välieräkamppailu käynnistyi sunnuntaina Tapiolan urheiluhallilla. Catzin tavoite kirkastui niin pelaajille kuin yleisöllekin hyvin nopeasti: joukkue halusi ottaa Hongalta luulot pois ja hankkia itselleen mahdollisuuden sarjan katkaisemiseen seuraavassa kotipelissä.

Lappeenrantalaiset pyyhkäisivät Hongan ylitse jo ensimmäisellä jaksolla. Chandrea Jones, Alexandria Anderson ja Hanna Vapamaa tehtailivat pisteitä vuorotellen, ja kasvattivat vierailijoiden johdon pian 10 pisteeseen. Muu joukkue sai saman hurmostilan päälle ensimmäisen puoliajan kuluessa.

Hongan pyristely lepäsi lähes kokonaan Melissa Jelteman ja Jordan Murphreen harteilla. Kun muun joukkueen heitto ei tippunut kolmosen kaaren sisältä tai ulkoa, Catz kasvatti johtonsa jo liki 30 pisteeseen, ja tauolle siirryttiin lukemissa 30 – 58.

Catz jatkoi säälimätöntä menoaan toisella puoliajalla. Nelikko Jones – Vapamaa – Reshetko – Anderson oli tappavan tehokas, eikä Hongalta löytynyt vastusta lappeenrantalaisten tulivoimalle. Jelteman ja Murphreen luisäksi espoolaisten valopilkku oli Vilja Kesänen, joka viimeisteli sekä kahden että kolmen pisteen heittonsa erinomaisella tarkkuudella.

Honka oli kuitenkin lopulta voimaton hallitsevan Suomen mestarin edessä, eikä ottelun lopputulos jättänyt mitään epäselväksi. Catz voitti kamppailun pistein 57 – 92.

Catzin päävalmentajan Mika Haakanan joukkueen peli kulki toisessa välieräkohtaamisessa mainiosti niin hyökkäys-, kuin puolustuspässä.

– Pelasimme kenties kauden parasta hyökkäyspeliä, ja teimme puoliaikaan mennessä liki 60 pistettä. Levypallopelaamisemme oli niin ikään hyvää ja pääsimme juoksemaan kenttää, Haakana analysoi.

Ottelusarja on katkolla ensi tiistaina Lappeenrannan urheilutalolla. Catz lähtee otteluun puhtaalta pöydältä.

– Tämänpäiväinen oli meiltä hyvä peli, mutta se ei vaikuta enää seuraavassa kohtaamisessa. Tavoitteemme on tietenkin katkaista ottelusarja, mutta jokainen peli on aina oma tarinansa, Haakana tiivisti ottelun jälkeen.

Ottelun tehokkaimmat olivat Hongan Jeltema (20/8), Murphree (13/1) ja Kesänen (10/1) sekä Catzin Reshetko (22/9), Jones (20/7) ja Anderson (19/3).

FoA kiskaisi voittoon toisella puoliajalla

Kotkan Peli-Karhut ja Forssan Alku jatkoivat omaa välieräurakkaansa Forssassa. FoA oli ensimmäisen ottelun tavoin hereillä heti aloitushypystä alkaen. Forssalaisten Sarah Miles vaikutti olevan erityisen pirteällä pelipäällä. Takamies viimeisteli heti alkuminuuteilla kokonaista 8 pistettä ja nosti FoA:n hienoiseen johtoon. Sisäpelaaja Laura Saarinen oli Milesin lisäksi ottelun alkuhetkien hahmoja.

Peli-Karhujen heitto ei uponnut ensimmäisellä puoliajalla parhaalla mahdollisella tavalla etenkään kolmen pisteen kaaren takaa. Vierailijoiden heittopeli alkoi kuitenkin vähitellen toimia, ja ottelu tasoittui Korinne Campbellin, Shenita Landryn ja Linda Lehtorannan suorituksilla. Puoliajalle siirryttiin tasatilanteessa 34 –34.

FoA pisti vaihdetta isommalle kolmannella jaksolla. Ottelu eteni tasaisena jakson puoliväliin saakka, mutta sen jälkeen alkoi tapahtua. Forssa kiskaisi muutamassa minuutissa vierailijoihin 10 pisteen kaulan Milesin, Noora Järvikankaan ja Melissa Lechlitnerin koreilla. PeKa:n Campbell jatkoi raatamista, mutta kun muun joukkueen peli ei kulkenut PeKa ei saanut Forssaa kiinni. Viimeiseen jaksoon lähdettiin tilanteesta 58 – 48.

Forssalaisten hyvä vire ei vaimentunut lainkaan viimeisellä jaksolla. Alku kasvatti nopeasti johtonsa 12 pisteeseen ja ottelu alkoi vaikuttaa pelatulta. FoA käytti laajaa pelaajamateriaalia hyväkseen, ja ratkaisijoita löytyi joka tilanteessa niin aloitusviisikosta kuin penkiltäkin. Miles, Saarinen, Lechlitner, Salomaa ja Järvikangas onnistuivat vuoron perään korinteossa.

PeKa ei enää saanut kunnon luppukiriä aikaiseksi ja ottelu päättyi FoA:n voittoon 79 – 65. Joukkeuiden välierävoitot tasoittuivat tilanteeseen 1– 1.

Ottelun tehokkaimmat olivat FoAn Miles (23/8), Lechlitner (16/3) ja Saarinen (9/13) sekä PeKan Campbell (27/6), Landry (19/9) ja Pounds (19/5).

Lisätietoja: Naisten SM-sarja

26.4.2024 19:30 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut hakee paikkaa EuroCupiin – Mestarivalmentaja Roope Mäkelä palaa päävalmentajaksi

Päättyneellä kaudella SM-hopeaa voittanut kotkalainen Peli-Karhut lähtee kauteen 2024–25 kunnianhimoisin suunnitelmin, kun joukkue on päättänyt hakea paikkaa naisten EuroCupiin.

23.4.2024 21:34 Naisten Korisliiga

ToPo on naisten Suomen mestari

Yli tuhatpäinen yleisö pääsi seuraamaan, kun Naisten Korisliigan mestaruus ratkesi Kisahallissa. ToPo vei kolmannen ottelun 92-85 ja pääsi juhlimaan seurahistorian ensimmäistä naisten mestaruutta.

21.4.2024 20:15 Naisten Korisliiga

ToPo voiton päässä mestaruudesta

ToPo haki vierasvoiton Naisten Korisliigan finaaleissa. Helsinkiläiset kaatoivat PeKa:n 97-77 ja siirtyivät finaalisarjassa 2-0 johtoon.

19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.