Catz vaivaisenakin jahtaamaan avauskultaansa

4.3.2009 Naisten SM-koripalloilun torstaina alkavissa välierissä on yksi mestariehdokas yli muiden. Runkosarjan 21 ottelustaan vain yhden hävinnyt Catz Lappeenranta tavoittelee loukkaantuneenakin seuran ensimmäistä SM-kultaa.

Catz lähtee hakemaan kolmea finaalipaikan tuovaa voittoa Lappeenrantaan saapuvan Team S-Hämeenmaan kustannuksella.

 

- Meillä ovat toki kaikki paineet niskassamme. Tilanne nollattiin kuitenkin pakostikin, kun viimeisimmän viikon ajan harjoituksissa kävi vain kuusi pelaajaa, kommentoi Catzin valmentaja Tommi Koskinen.

 

Kirkkaasti eniten lappeenrantalaisista levypalloja runkosarjassa kahminut Jelena Solovjeva yrittää paluuta parketille kuukauden tauon jälkeen. Näillä näkymin Catz joutuu selviytymään välierätaistosta ilman polviaan potevia Joi Scottia ja Minna Steniä.

 

Catz hävisi kahdet edelliset SM-finaalit Peli-Karhuille. Runkosarjassa Catz kukisti orimattilalaiset kolmesti, tosin vieraissa vain pisteellä.

 

- Tiistainakin käytimme koko harjoitusten puolitoistatuntisen paikkapuolustusta vastaan pelaamiseen. Uskoisin kaukoheittovoimamme riittävän paikkaa vastaan hyvin. Tosin Orimattilalla on riveissään kaksi sarjan parasta ulkomaalaispelaajaa (Jazz Covington ja Kieraah Marlow), Koskinen korostaa.

 

Toisessa välieräsarjassa kohtaavat useampia himmeämpiä mitaleita (EBT:n nimellä) saavuttanut Espoo Team ja kaksi edellistä SM-titteliä voittanut kotkalainen Peli-Karhut. Espoolaiset olivat runkosarjan kakkosia yhden voiton PeKaa parempana, vaikka voittivat kaikki kolme keskinäistä kohtaamista.

 

- Pitää vain uskoa, että Espoo olisi kaadettavissa kolmesti. Heidän peliään olisi tarkoitus hidastaa, toteaa PeKan valmentaja Larry Pounds.

 

PeKalla on asenaan toisen polven Pounds, runkosarjan ahkerin kotimainen korintekijä Dionne Pounds. Jos hän pystyy pitämään kolmen pisteen heittojensa tarkkuuden 50 prosentin tuntumassa, joutuvat espoolaiset hikoilemaan.

 

Naisten ensimmäiset SM-välierät Catz-TSH ja Espoo Team-PeKa käynnistyvät torstaina 5.3. klo 18:30 Lappeenrannassa ja Espoossa.

Naisten SM-sarjan tulokset ja tilastot sekä otteluiden live-seuranta löytyy Koripalloliiton tilastopalvelusta, osoitteesta www.basket.fi. Välieräohjelma löytyy kokonaisuudessaan artikkelista "Naisten SM-välierien otteluohjelma"



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/naisten_sm-sarja/
 
29.4.2024 10:38 Naisten Korisliiga

Niko Kuusi Bundesliigan Eigner Angels Nördlingenin päävalmentajaksi

Niko Kuusi on solminut päävalmentajasopimuksen Saksassa naisten Bundesliigaa pelaavan Eigner Angels Nördlingenin kanssa. Kuusen johdolla Torpan Pojat voitti tällä kaudella seurahistorian ensimmäisen Suomen mestaruuden ja Suomen Cupin.

26.4.2024 19:30 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut hakee paikkaa EuroCupiin – Mestarivalmentaja Roope Mäkelä palaa päävalmentajaksi

Päättyneellä kaudella SM-hopeaa voittanut kotkalainen Peli-Karhut lähtee kauteen 2024–25 kunnianhimoisin suunnitelmin, kun joukkue on päättänyt hakea paikkaa naisten EuroCupiin.

23.4.2024 21:34 Naisten Korisliiga

ToPo on naisten Suomen mestari

Yli tuhatpäinen yleisö pääsi seuraamaan, kun Naisten Korisliigan mestaruus ratkesi Kisahallissa. ToPo vei kolmannen ottelun 92-85 ja pääsi juhlimaan seurahistorian ensimmäistä naisten mestaruutta.

21.4.2024 20:15 Naisten Korisliiga

ToPo voiton päässä mestaruudesta

ToPo haki vierasvoiton Naisten Korisliigan finaaleissa. Helsinkiläiset kaatoivat PeKa:n 97-77 ja siirtyivät finaalisarjassa 2-0 johtoon.

19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

Näytä lisää vastaavia