Catz palasi raiteilleen

10.3.2012 Keskiviikkona avaustappionsa naisten SM-sarjassa kärsinyt Lappeenrannan Catz palasi lauantaina raiteilleen runnomalla Forssan Alun kotonaan 94–69 (47–31). Voitot hakivat lauantain otteluista myös Peli-Karhut, Espoo Team ja Äänekosken Huima.

Kirby Copelandin Catz palasi raiteilleen kaatamalla Alun.

Rashanda McCantsin PeKa jyräsi Keravalla.

Laura Wilsonin Espoo Team on vireessä.

Patrice Holmesin Huima kesti ToPon kirin. Kuvat: Francois Perthuis & Kai Kilappa.

Catz hallitsi selkeästi FoA-ottelun ensimmäistä puoliaikaa, mutta kolmannella jaksolla Alku sai itseluottamuksensa kohdilleen ja rynnisti 16 pisteen tappioasemasta neljän pisteen päähän. Päätösneljänneksellä forssalaiset jäivät kuitenkin auttamattomasti kyydistä, kun Catz vei kymmenminuuttisen 33–12 ja lopulta koko ottelun 94–69 (47–31).

Catzin vahvan kolmikon muodostivat tutut tehopelaajat Jelena Reshetko (22/13/3 riistoa/2 blokkia), Kirby Copeland (19/11/4 riistoa) ja Alexandria Anderson (16/12/3 syöttöä). Alun kirivaiheen hahmot olivat Vanessa House (21/3) sekä Olayinka Olorunnife (14/12/3 riistoa).

Lappeenrantalaiset pysyttelevät sarjakärjessä 25 voitolla ja vain yhdellä tappiolla. Alku puolestaan pysyttelee 13 voitolla ja 13 tappiolla neljännellä sijalla, mutta vain yhden voiton erolla Espoo Teamiin.

Peli-Karhut karkasi Keravalla

Edelliskierroksella kauden avaustappion Catzille aiheuttanut kotkalaisjoukkue Peli-Karhut selvisi voittajana myös Keravalta.

Helpolla sarjajumbo Keravan Energia Team ei kuitenkaan pisteitä luovuttanut, vaikka loppuluvut olivat PeKan hyväksi selkeät 59–85 (31–42). Kerava sinnitteli kymmenen pisteen tuntumassa aina kolmannen jakson loppuun asti, jolloin PeKa iski viimein naulat isäntien arkkuun. Ratkaiseva ero oli lopulta kahden pisteen heittojen onnistumisprosentti, joka PeKalla oli 51% Keravan 32% vastaan.

Peli-Karhujen parhaasta iltapuhteesta vastasivat Rashanda McCants (17/17), Becca Bruszewski (16/13) sekä Linda-Lotta Lehtoranta (14/8). Keravan voimahahmot olivat Sanna Helenius (14/1) ja Centhya Hart (13/18/3 syöttöä).

Keravaa ei pelasta sarjan viimeiseltä sijalta enää mikään, joukkue on voittanut 26 ottelustaan vain yhden. Peli-Karhut tukevoitti jalansijaansa kakkossijalla 19 voitolla ja seitsemällä tappiolla.

Vapaaheitot ratkaisivat Espoo Teamille

Nousukuntoinen Espoo Team ylsi neljänteen perättäiseen voittoonsa hakemalla Jyväskylästä 54–59 (31–27)-vieraspisteet HoNsUn kustannuksella.

Pudotuspelipaikasta kynsin hampain taisteleva HoNsU pisti espoolaiset tiukille. HoNsU vei armottomalla puolustuksellaan toisen jakson 17-6 ja piti ohjia pitkään päätösjaksolle asti. Vielä alle kaksi minuuttia ennen loppua Espoo Team johti vain pisteellä luvuin 51–52, mutta HoNsU epäonnistui lopussa ratkaisuissaan kun taas espoolaiset heittivät kymmenestä vapaaheittoyrityksestään seitsemän sisään.

Espoo Teamilta komeimmat lukemat uurastivat Laura Wilson (22/4), Jenni Muurinen (15/4) sekä Niina Laaksonen (10/12). HoNsUn paras oli uransa tehokkaimman SM-sarjaottelun pelannut Titta-Riina Lepistö (21/10).

HoNsU sinnittelee juuri pudotuspeliviivan alapuolella tasapisteissä ToPon kanssa kahdeksalla voitolla ja 18 tappiolla. Espoo Team haastaa Forssan Alun taisteluun nelossijasta 12 voitolla ja 14 tappiolla.

Huima kesti ToPon kirin

Äänekosken Huima näytti ensimmäisellä puoliajalla surffailevansa helppoon voittoon ToPosta, mutta Kari-Pekka Klingan suojatit eivät antaneet periksi ja ryntäsivät suurilukuisesta tappioasemasta pisteen päähän, 54–55, kun ottelua oli pelaamatta runsaat kuusi minuuttia. Huima vei kuitenkin seuraavat minuutit 7-0 ja koko ottelun lopulta 62–69 (27–38).

Huiman ehdoton johtohahmo oli Madina Ali (20/20/3 riistoa), jolle tarjosivat tukea Patrice Holmes (16/3/4 riistoa) ja Sanna Jämsen (13/6/4 syöttöä). ToPon parhaat olivat huikea Meriem Eerikinharju (27/12) sekä Ellen Nurmi (13/4/5 syöttöä).

ToPo on kahdeksalla voitolla ja 18 tappiolla kiinni viimeisessä pudotuspelipaikassa. Äänekosken Huima hallitsee kolmatta sijaa 18 voitolla ja kahdeksalla tappiolla.

Lisätietoja: Naisten SM-sarja

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.