Catz kaasutteli kotivoittoon

25.10.2017 Lappeenrannan Catz nappasi voiton keskiviikon ainoassa naisten Korisliigan ottelussa. Kotijoukkue ei päästänyt kouvolalaisvieras Kouvottaria kunnolla mukaan peliin ja vei sarjapisteet lukemin 79–53 (47–25).

Lappeenrannan Catzin paras pistenainen keskiviikkona oli Valencia Farland 21 pisteellä. Kuva: Ville Vuorinen

Lappeenrannan Catz otti keskiviikkona kauden viidennen voittonsa putkeen. Sarjakärki kaatoi paikallisvastustaja Kouvottaret suvereenilla esityksellä. Lappeenrantaan niukalla kokoonpanolla saapunut vierasjoukkue ei päässyt tiiviin lappeenrantalaispuolustuksen ansiosta kunnolla otteluun mukaan ja niin ollen sarjapisteet jäivät Lappeenrantaan.

Keskiviikkoillan ottelu alkoi vaikeasti kummankin joukkueiden heittäessä avausheittonsa ohi. Lappeenrantalaiset pääsivät vähitellen onnistumiselle Kouvottarien tuskaillessa hyökkäyksen kanssa. Toinen jakso jatkui samalla kaavalla ja tauolle lähdettiin Catzin vankassa johdossa.

Catz ei antanut tauon jälkeen vierailleen enää juurikaan pääsyä mukaan otteluun. Kolmas jakso alkoi lappeenrantalaisten 8–0 -pistejuoksulla. Valencia McFarlandin kolmonen kolmannen jakson lopussa kasvatti eron jo yli 30 pisteeseen. Päätösjakson loppua kohden kouvolalaisheitot alkoivat upota, mutta pelin voittotaisteluun piristys ei enää riittänyt.

Voittajien pistekuningatar oli Valencia McFarland, joka nakutti 21 pistettä, raapi 10 levypalloa ja jakoi 6 syöttöä. Elena Reshetko (16/8/4) ja Veera Pirttinen (11/2/2) säestivät voittoa hyvillä esityksillä. Kouvottarien riveistä Whitney Frazier (11/8/1) ja Layne Murphy (10/10/3) pelasivat kaksinumeroisille lukemille.

McFarland uskoo, että suurin syy Catzin menestykseen ottelussa löytyi puolustuspään onnistumisista. Kouvottarien Roosa Frimodig ei nähnyt vierasjoukkueella juurikaan onnistumisia kummassakaan päädyssä.
– En oikein osaa sanoa mitään. Olimme toki valmistautuneet, mutta toteuttaminen jäi nihkeäksi.

Kouvottarien päävalmentaja Mika Hartonen ei nähnyt Kouvottarilla juurikaan mahdollisuuksia ottelussa.
– Ei ollut mitään jakoa. Ymmärrän sen kyllä. Kunhan saamme joukkueen kasaan otteluun, se on meidän suurin tavoitteemme tällä hetkellä.
Kouvottaret kärsii pahasta loukkaantumissumasta. Joukkueella oli ottelussa avausviisikon lisäksi vain kolme vaihtopelaajaa.
Catzin päävalmentaja Mika Haakana ylisti McFarlandin tapaan omiensa puolustuspelaamista keskiviikkona.

– Puolustuspeli oli äärimmäisen hyvää ja kurinalaista. Kommunikointi oli erittäin hyvällä tasolla.

Ottelutilasto: Catz–Kouvottaret

19.7.2024 11:34 Naisten Korisliiga

Warren vahvistamaan Vetoa

Vimpelin Veto on lukinnut Audrey Warrenin kolmanneksi ulkomaalaisvahvistukseksi tulevalle kaudelle.

17.7.2024 15:07 Naisten Korisliiga

Kanadalaiskaksikko Pocrnic ja Gates sekä lupaava Mujunen vahvistamaan Torpan Poikia

Torpan Pojat on tehnyt kolme sopimusta ensi kaudelle: joukkuetta tulevat vahvistamaan takapelaaja Kali Pocrnic, kakkospaikkaa pelaava Sarah Gates sekä sentterin tontilla viihtyvä Anni Mujunen.

12.7.2024 14:47 Naisten Korisliiga

Ninni Salmi Naisten Korisliigaan nousevaan BC Nokia Naisiin

Ninni Salmi tuo BC Nokia Naisten joukkueeseen lisää kokemusta koko kentälle.

10.7.2024 12:45 Naisten Korisliiga

Anissa Pounds vahvistamaan Peli-Karhuja

Anissa Pounds on tehnyt yksivuotisen sopimuksen Naisten Korisliigassa pelaavan ja vastikään paikan Eurocupin lohkovaiheeseen napanneen Peli-Karhujen kanssa.

10.7.2024 12:21 Naisten Korisliiga

Ebba Pekonen liittyy BC Nokia Naisiin

BC Nokia Naisten joukkue saa lisää vaihtoehtoja pelata erilaisilla viisikoilla, kun Ebba Pekonen liittyy vahvuuteen.

9.7.2024 15:13 Naisten Korisliiga

Naisten EuroCupissa nähdään ensi kaudella suomalaisväriä - Peli-Karhut suoraan lohkovaiheeseen

Peli-Karhut ei joudu EuroCupin karsintavaiheeseen, vaan joukkue etenee suoraan kovatasoisen liigan lohkovaiheeseen.

8.7.2024 14:44 Naisten Korisliiga

Espoo Basket Team lähtee nuorella kotimaisella rosterilla alkavaan Naisten Korisliiga -kauteen

EBT lähtee kauteen yhdeksän tutun pelaajan ja kolmen EBT-tulokkaan kera. Yhdeksästä tutusta pelaajasta seitsemän on EBT:n omia kasvatteja.

5.6.2024 21:00 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2024–25 myönnetty: pääsarjoissa tulevalla kaudella 63 joukkuetta

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2024–25. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Naisten pääsarjat ovat joukkuemäärältään täynnä tulevalla kaudella.

25.5.2024 16:32 Koripalloliitto tiedottaa